Nem kerül forgalomba a rendkívül élethű Steve Jobs baba

KeleMan 2012.01.22. 12:03 Apple, Egyéb, iPhone, Pletykák 1 db 250

Még január elején beszámoltunk arról, hogy hamarosan érkezik a fantasztiusan élethű Steve Jobs baba, melyet az Inicons fog gyártani és forgalmazni. Az alapító, Tandy Cheung már több, mint 25 éve az Apple és Steve Jobs megszállott rajongója. A babákat Tandy a zseni előtti tisztelgésnek szánta, azonban ez egyáltalán nem tetszett az Apple-nek, valamint Steve Jobs hozzátartozóinak, és azok ügyvédeinek sem. Így mikor tudomást szereztek erről, azonnal felszólították a céget, hogy állítsa le a gyártást. Ezt Tandy megtagadta, és elmondta, hogy nincs szükség az Apple engedélyére, hiszen ő egy híresség.

A baba, amúgy félelmetesen élethű, mozgatható, bármilyen pozícióba elhelyezhető és sok kiegészítő is járna hozzá. Úgy tűnik azonban, hogy az Apple mégis meggyőzte az Iniconst, hogy hagyjon fel a gyártással, mivel a hivatalos honlapon a leírás erről tanúskodik. Így tehát biztos, hogy ismét nem lesz Steve Jobs baba. Bár valóban rendkívül jól mutatna a polcon, de való igaz, hogy nem feltétlenül csak így lehetne tisztelegni Jobs munkássága előtt.

Amúgy nem ez volt az első Steve Jobs baba a piacon, régebben a MicGadget is készített egy 1:6 arányú, kevésbé élethű műanyag babát, de az Apple azt is betiltotta. Az Apple nem szeretné, hogy a Steve Jobs babák egy helyre kerüljenek a Barbie és Ken babákkal, ami teljesen érhető is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Mijjo - 2012.01.23. 21:12

    Na, mikor lesz hír az első Steve Jobs tetoválásról?

Szólj hozzá Te is!