Brutálisan élethű a hamarosan kapható Steve Jobs akciófigura

Helme 2012.01.07. 10:13 Apple, iPhone, Steve Jobs 2 hozzászólás 727

Korábban már nagy port kavart, hogy egy cég minden engedély nélkül megjelentetett egy Steve Jobs figurát. Mivel rögtön betiltották, hihetetlenül gyorsan elkezdett növekedni a még sikeresen eladott bábuk értéke. Most ismételten hasonló dolgot eszelt ki egy másik vállalat, csak a különbség annyi, hogy elképesztően élethűre készítették Steve Jobs kicsinyített mását. De a probléma itt is ugyan az, mint korábban: nincs érvényes engedély.

A tervek szerint februárban fog érkezni a harminc centiméter magas figura, amit az Apple ikonikus vezéréről mintáztak. Steve Jobs miniatűr változata a rossz dollár-forint árfolyam miatt sajnálatos módon nagyon drága lesz, nagyjából 24 ezer forintba fog kerülni, ami még egy ilyen hihetetlenül élethű változatnál is horribilis ár. Az In Icons és a Dragon in Dream még az év elején leplezte az 1:6-os arányú bábut. Az öltözéke megfelel annak, amit a képeken lehet látni, ott van rajta a Levis farmer,  a tornacipő, illetve az egyszerű, fekete garbó.

Elkészült a hivatalos honlap, ahonnan majd megrendelhető lesz a termék 99 dolláros áron, de ebbe a szállítási költség még nincs benne. Az oldalon különféle kiegészítők vannak, de azokat nem lehet sem most, sem pedig a későbbiekben megrendelni. A legnagyobb gond az, hogy nem kértek gyártási engedélyt sem Jobs családjától, sem pedig az óriásvállalattól, így befektetésnek sem lehet rossz a figura. Az Apple közben már jelezte, hogy be fogja perelni a gyártót.

Az In Cons azt válaszolta, hogy nem fogja leállítani a gyártást, ugyanis Steve Jobs egy híresség, az Apple-től pedig pont nem kell emiatt engedélyt kérni. Egyedül ami gond lehet, hogy az Apple logót felhasználták a sajtóképeken, ami ugye jogvédett, így emiatt több éves pereskedés várható. Ti fogtok venni a megjelenéskor?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

  1. 14bob88 - 2012.01.07. 10:35

    Egy iPhone-osnak örülnék, de nem ilyen áron.

Szólj hozzá Te is!