Vírusként terjedhet az új, magyar fejlesztésű iPhone közösségi alkalmazás

Helme 2012.01.03. 14:03 iPhone, Kiemelt hírek, Programok 7 hozzászólás 754

Biztos előfordult már veletek, hogy kifejezetten azért mentetek le egy szórakozóhelyre, mert úgy gondoltátok: “mire felkel a nap, szeretném, hogy valakinek foghassam a kezét”. Ez azonban nem megy mindig ilyen egyszerűen, hiszen komoly bátorság kell ahhoz, hogy oda tudjunk menni a kiszemelthez. Ráadásul az elutasítást senki nem viseli jól, főleg, ha ez egy buliban történik, ahol az ismerősök ennek mind a szemtanúi lehetnek. A teljesen magyar fejlesztésű, innovatív Hi!temptation alkalmazás eme kellemetlen helyzetek elkerülésére lett kitalálva, ugyanis megváltoztatja a szórakozóhelyen – vagy akár a hétköznapokban – a kapcsolatteremtési normákat.

A Facebook mostanában nagyon figyel arra, hogy mindkét fél által kölcsönös legyen az ismertség. Tehát amennyiben bejelöl téged valaki, de azt a usert te jelented (zaklatás miatt), akkor nagyon gyorsan törölhetik a kéretlen felhasználó profilját. Ezenkívül szórakozóhelyen macerás az FB jelölés, ráadásul vannak nagyon gyakori nevek, így nem biztos, hogy a buli után másnap meg tudod találni a legnagyobb közösségi oldalon azt a lányt, vagy fiút, akinek az előző este megtudtad a nevét. Itt azonban nem kell rákeresni mások profiljára, hanem a program, GPS-re épülő algoritmusok segítségével kilistázza azokat a Hi!temptation felhasználókat, akik a közeledben vannak. Így nincs más teendőd, mint dobni egy Hi!-t és reménykedni abban, hogy a vonzalom kölcsönös.

Mert a Hi!temptation azzal a céllal jött létre, hogy megtudd: ki az a közeledben lévő felhasználó, akinek szimpatikus vagy. Már előre lehet látni, hogy ez bizony egy társkereső alkalmazás lesz, de alapjában véve arra szolgál, hogy kellemetlenségek nélkül fény derüljön arra: vajon az is meg szeretne veled ismerkedni, akit Te kinéztél magadnak?

A programban csekkolni lehet különböző helyekre, azonban a 4SQ-el ellentétben itt nem az alapján tudod megnézni a közelben lévő embereket, hogy kik jelentkeztek be, hanem valós idejű GPS követés garantálja: tényleg nincs messze tőled az, akit kidob a program. Különféle szűrőket lehet beállítani, így nem kell attól tartani, hogy zaklatni fognak téged. Fontos hozzátenni: a helyekre történő bejelentkezés nem kötelező, a program nem erre épül, azonban krediteket lehet ezáltal gyűjteni, amit fel tudsz használni egy csomó kényelmi funkció vásárlására.

Az applikáció ingyenes, de kreditekkel működik, ami most harminc napig inaktív. Amennyiben rendszeresen használod az alkalmazást, akkor semmiért sem kell fizetned, de amennyiben csak időszakosan nézed, akkor lehetőséged van valós pénzért kreditet venni például kiemeléshez. A Hi!temptation Facebook-hoz kötött, tehát csak az tudja használni, aki rendelkezik saját profillal. A Facebook megkötés nem adatszerzési célok miatt kötelező, hanem azért, hogy biztosítva legyenek a valós profilok. Persze ezt is ki lehet játszani, azonban, Hi!temptation csapata abban reménykedik, hogy így kevesebb kamu felhasználóval találkozhatnak a program használói

Az elkövetkezendő egy hónapban komolyan foglalkozunk a Hi!temptation alkalmazással, ugyanis a fejlesztők felajánlottak egy iPhone 4-et kisorsolásra, így mától indulni fog egy közös nyereményjáték. Az első feltétel az, hogy lájkold az alkalmazás és az iPhoneHungary hivatalos Facebook oldalát, – fontos, hogy mindkettőt kell – majd figyeld az iPhoneHungary-t.

Töltsd le az alkalmazást és éld át a Hi!temptation életérzést!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

7 hozzászólás

 1. JamesS - 2012.01.03. 15:58

  jól látom, hogy az NFS Shift 2 ingyenes most magyar store ba is?

 2. Viktor - 2012.01.03. 16:01

  Hát kíváncsi leszek :)

 3. Olisoma - 2012.01.04. 00:02

  Fényképet hogy kell letörölni?

  • Péter - 2012.01.04. 00:49

   @Olisoma: fényképet úgy tudsz letörölni, hogy röviden nyomva tartod az ikonját annak a fényképnek, amelyet le akarsz törölni, majd miután elengeded az ikont, felkínálja a lehetőséget, hogy letöröld.

Szólj hozzá Te is!