Több mint 20 országban lesz mostanában az iPhone 4S premier

Helme 2011.12.17. 13:25 Apple, iPhone 0 db 122

Az Electronista jelentése szerint több mint 20 országban lesz az elkövetkezendő időkben iPhone 4S premier parti. Többek között Bahrein, Brazília, Chile, Egyiptom, Izrael, Jordánia, Kuvait, Malajzia, Marokkó, Peru, a Fülöp-szigetek, Katar, Oroszország, Szaúd-Arábia, Dél-Afrika, Tajvan, Thaiföld, Tunézia , Törökország, az Egyesült Arab Emírségek és Vietnam területén indul(ha)t el a forgalmazás. Bár az ott élőknek a bejelentés főként presztízskérdés, nem biztos, hogy saját hazájukban fogják megvásárolni az Apple telefonját, ugyanis horribilis áron kínálják azokat.

Brazíliában lehet kapni a legdrágább iPhone 4S-t, a helyi Apple honlap szerint a 16 gigás kezdőmodell “mindössze” 2599 brazil reál, mely átszámolva nagyjából 327 ezer forint. Nem elírás, valóban ennyibe kerül az iPhone 4S. A nagyon magas vám, illetve a különféle adók miatt kerül ennyibe a készülék. Ha Amerikából rendelik az eBay-en, akkor nagyjából 260 ezer forintért tudják beszerezni, így jelen pillanatban nem tudni, hogy ki fog hivatalosan venni.

Oroszországban sem sokkal jobb a helyzet, ott a 16 gigás változatért átszámolva nagyjából 1200 dollárt kell fizetni, ami forintban megközelítőleg 276 ezer forint. Azonban itt vélhetőleg az ár nem érdekel senkit, mivel csak a multimilliomosok fognak iPhone készüléket vásárolni. Jól látszik, hogy az Apple meghódította a világot. Már csak Kína van hátra, de hamarosan oda is beteszi a lábát az almás óriás.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!