iBlackList Manager – Fejlesztői csalás a köbön

KeleMan 2011.11.25. 10:57 Apple, Egyéb, Programok 10 hozzászólás 1 237

2-3 naponta mindig rászoktam pillantani az AppStore Top 25-ös listájára, mind a fizetős, mind az ingyenes alkalmazásoknál hogyan változtak a programok, van-e esetleg valami új akció, stb. 2 napja találtam rá erre a “gyöngyszemre”. Az alkalmazás neve iBlackList Manager, akkor a fizetős Top 25 programok között az előkelő 3 helyen állt a rangsorban 4 és fél csillagos értékeléssel. Gondoltam magamban na végre, itt egy olyan alkalmazás, ami ezek szerint jól működik, végre szűrhetem a bejövő hívásaimat.

Aztán mikor kiválasztottam az appot, gondoltam elolvasom a hozzászólásokat is, kinek mi a véleménye róla. És itt jött a döbbenet. 2 napja még csupán 4 darab hozzászólás volt, de mindegyik csupa 1 csillagos vélemény, mely szerint egyáltalán nem működik a program, csak pénzkidobás a 0,79€, melyet a Golden Future Apps nevű fejlesztő kér az alkalmazásért. De akkor hogyan lehet 4 és fél csillag az összesített értékelés?

Tegnap ismét rápillantottam, az AppStore listájára és még mindig a fizetős Top 25 között találtam meg a fenti appot. Időközben több hozzászólás is érkezett (jelenleg összesen 22 db van), de érdekes módon csupa 1 vagy 5 csillagos értékelés. Lássuk most ezeket.

A 3-tól 17-es hozzászólás csupa 5 csillagos értékelés, de olyan élettelen magyarsággal szólal meg a hozzászólás írója, mintha valami Spam levelet olvasnék. Undorító, hogy már ide is beférkőztek a spammerek. És hogy mindez kinek állhat érdekében? Naná, hogy fejlesztőnek. Bár a vásárlások száma az, amely a Top 25-ben tartja az adott programot, egy-egy felhasználó, aki csak a csillagok számára hagyatkozik és úgy vásárol, mindezt szinten tartja.

Az egy másik dolog, hogy az Apple, mivel már több, mint 500.000 alkalmazást kínál, nem minden esetben ellenőrzi olyan mélyrehatóan a programot, mikor engedélyeztetik. Gondolom megvizsgálják, hogy elindul-e, fut-e rendesen, de az, hogy magát a célt, amit a fejlesztő leírt és ígér az alkalmazás adatlapján teljesíti-e, azt már nem…

Szomorú, de én személy szerint most az Apple helyében páros lábbal rúgnám ki a picsába ezt a fejlesztőt, az összes többi alkalmazásával együtt. Mert itt látszik igazán, hogy csupán a pénzszerzés az, ami motiválja őket.

Amúgy aki tud ténylegesen működő bármilyen Blacklist alkalmazást, úgy kérem hozzászólásban írja le.

Az alkalmazás az alábbi linken elérhető, de le ne töltsétek, mert egy nagy kalap **********!


iBlackList Manager – 0,79€ (iPhone)

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

10 hozzászólás

 1. Jadeye - 2011.11.25. 11:59

  jailbreak, Cydia, iBlacklist, az épp erre van.

  de az App Store-ban az SDK korlátozásai miatt mindaddig nem lesz ilyen jellegű alkalmazás, amíg ezt a korlátozást az Apple fel nem oldja. jailbreak nélkül tehát ilyen appot nem fogsz találni.

  • KeleMan - 2011.11.25. 12:13

   De ha az Apple tudja, hogy a saját SDK-jában van ilyen korlátozás, akkor egyáltalán hogyan engedélyezheti az ilyen programok megjelenését, ha eleve tudja, hogy működésképtelenek? A saját 30%-os profitja miatt? Na mind1, viszont Jailbreak nem kell, de köszi Jadeye!

   • Jadeye - 2011.11.25. 12:24

    hát, hogy miért ment át a rostán, az már jobb kérdés. könnyen lehet, hogy az app eredeti leírásában az Apple felé más szerepelt, mint ami utána most a Store-ban lévő leírás, így az Apple hihette azt, hogy ez valójában egy fake app, mint mondjuk az ujjlenyomatolvasós, és még sok más.

    de azért azt nem hinném, hogy a saját 30% profitjuk lenne az oka, mert akkor már tele lenne 18+ tartalmakkal is a Store, mert azok fizetnének keményen.

 2. iMike - 2011.11.25. 14:13

  Bocs a szóért,de ez kőkemény kibaszás az emberekkel…Csaló rohadékok az ilyenek,csak kéne szólni az Apple-nek…

 3. Kmg42 - 2011.11.25. 15:13

  Jelenteni kellene!
  Ha jól látom nem vagy a frissítések embere :-D

 4. Deadcode - 2011.11.26. 00:38

  Ebben az esetben bizony az android marketből kellene elcsenni azt a funkciót, hogyha nem tetszik a program/nem úgy fut ahogy kellene, akkor visszaválthatod, és visszakapod a pénzedet, ha mindezt 15 percen belül megteszed. Szerintem ez egy nagyon okos funkció, nem is értem miért nem jelent meg még az appstoreban.

 5. pip - 2011.11.26. 16:05

  udv mindenkinek.
  Én is nézegettem ezt az alkalmazást és kurva jó, hogy nem szedtem le. köszi az infót.!
  A másik és ezt legyszives ne törölje senki sem, hogy az Apple elmehet a picsaba.
  Elmondom azt is, hogy miért.
  Mindannyian tudjuk, aki ifont használunk, hogy a be épített naptár az egy rakás szar!!
  van egy alkalmazás ami egyszerűen zseniális és jól működik ez a WEEK CALENDAR.
  Nagyon jó..
  telefonon működik gondoltam felrakom a padra is aztan annyi meg is vettem 2 hónapot használtam aztan amikor rá kattintok akkor nem indul!!
  írtam a fejlesztőinek mert itt vannak Németország ban, hogy mi a helyzet???!
  erre ezt a választ írta vissza a srác:
  n 2011.10.27., at 23:18, Andreas Verhoeven – UtiliTap wrote:

  Unfortunately, Apple has removed the app from the App Store, claiming it had too many similarities and was too good with respect to their own Calendar app. Apple has full control over all apps and can decide what you are allowed to run on your iPad.

  Sincerely,
  Andreas

  azert szerintem ezen érdemes elgondolkodni!
  Valaki ír egy jobb programot mint ez a be épített szar és nem engedik használni?!
  szóval ezért tényleg menjen a picsaba az Apple.
  ja és a programért persze fizettem..

  • ptomcat76 - 2011.11.28. 10:03

   Akkor azóta már javították, mert most próbáltam ki és elindult. Mondjuk én nagyon ritkán használom, igazából nem is tudom miért vettem meg.

Szólj hozzá Te is!