Infografika: Hétféle iPhone tulajdonos létezik

Helme 2011.11.25. 07:00 iPhone 12 hozzászólás 389

Mindenki iPhone-t akar. Na jó, majdnem mindenki. Aki mégsem, az vagy Android-fanboy, vagy Telenoros. Bár ez a két ok manapság egyre megy. Amerikában összesen hétféle iPhone tulajdonost különböztetnek meg egy vicces infografika szerint. Bár Magyarországra nem teljesen igaz, kétségtelen, hogy néhány valóban jellemző lehet a hazai iPhone tulajdonosokra. Léteznek az igazi fanboy-ok, akik képesek elmenni a premierre, hogy elsők között tudhassák magukénak legújabb modellt.

Hát igen, ebből itthon is sokan vagyunk, megbabonázott minket az Apple életérzés. Ezeket az embereket minden érdekli, ami az Apple-lel kapcsolatos. Képesek órákon keresztül a honlapokat bújni a legújabb almás hírekért. Akár napokon keresztül állnak sorban azért, hogy az első vásárlók között lehessenek premierkor.

Egy másik kategóriába tartoznak azok, akik nem értékelik annyira az iPhone-t, csupán azért vásárolták meg, mert lejárt a hűségidő, vagy csupán trendinek tartják. Igazából nem is biztos, hogy tudják miket tud a készülék sőt, egyenesen tesznek rá, mert nekik semmi ilyesmi nem fontos.

Vannak még a panaszosok, akik annyit csalódtak a telefonban, hogy lassan Androidra váltanak,illetve az öregek, akik nem igazán használják ki a funkciókat, mert nem nagyon értenek hozzá, csupán telefonálnak. Léteznek még a hackerek, akiket nem érdekelnek a felhasználási feltételek. Feltörték a telefonjukat, a szolgáltatónak pedig minél kevesebbet akarnak fizetni, így a hívást és az SMS-t megoldják különféle programok segítségével ingyenesen.

Külön kategóriába sorolják a túlzó felhasználókat, akik még Halloweenkor is Angry Birds jelmezt vesznek fel, illetve az irodai munkásokat, akik korábban BlackBerry-t használtak. Az infografikán elolvasható (angolul) a részletes jellemzések. Te melyik csoportba tartozol?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

12 hozzászólás

 1. 14bob88 - 2011.11.25. 10:52

  Fanboy :P

 2. KeleMan - 2011.11.25. 11:03

  Fanboy :)

 3. Playdevil - 2011.11.25. 11:25

  Fanboy & overuser

 4. Haga - 2011.11.25. 13:40

  “Mindenki iPhone-t akar. Na jó, majdnem mindenki. Aki mégsem, az vagy Android-fanboy, vagy Telenoros. Bár ez a két ok manapság egyre megy.”

  Szép az alma csak bazi nehéz (tudom, ez a minőség jele és ha kifogy a lőszer, akár ütni is lehet vele) és baromi sok hiányossága van.

  Magyarországon + egy kategóriát belehetne vezetni. Azokat, akik mindenhol kirakják, mutogatják az Iszarjukat. Ja bocs, ők hívják magukat fanboy-nak. Sznobizmus a köbön. Ezeknek az embereknek (birkáknak) még a szart is ellehet adni csak “I” vel kezdődjön (lásd a fingó alkalmazást).

  http://www.youtube.com/watch?v=6h5JSojJN3Y&feature=player_embedded

  • susKUSS - 2011.11.25. 19:16

   Hihetetlen hogy minden Apple fórumon feltűnik egy két fikazo. Egyáltalán minek olvasol Apple oldalt??? Én nem tudom, lehet én vagyok tulmuvelt de nem megyek androidos fórumokra fikázni azt a szart. Ha nem tetszik akkor kocc, és menj recskaz az ótvar 3210esdre, te rossz csöves. És most direkt voltam alpári!

   • Haga - 2011.11.25. 21:06

    Azért olvasom, mert én is almára vágyok…
    Legalábbis a cikkből ez jön le. Nem vagyok telenoros és még csak Android-fanboy sem. A páromnak I4-e van (szerencsére a fenti kategóriák egyke sem érvényes rá) és látom a készülék azon hibáit, ami miatt nekem nem megfelelő. Lehet egyszer változtatnak rajta, talán akkor veszek, de nem azért mert alma logó van rajta. Érdekelnek az újdonságok “klubtól” függetlenül. A cikkíró sznobizmusa (nem az első eset) ami kicsit megmosolyogtatott.

    • susKUSS - 2011.11.26. 13:43

     Milyen hibákra gondolsz ?

     • Haga - 2011.11.26. 19:31

      Személyre szabhatóság, hívások, sms-ek kezelése, hívásszűrés. Persze jailbreak megoldhatók, de ezen változtathatnának, mert ez így gáz. Kijelző mérete. Persze ezek nem mindenkinek szempontok, de nekem azok.

    • Helme - 2011.11.26. 14:43

     A sznobizmusom? Engem ez mosolyogtatott meg. Én vagyok az Apple egyik legnagyobb kritikusa. Nem vagyok elvakult Apple fanboy sőt… Azonban a nagy általánosságban mindenki iPhone-t akar. Lehet mondani, hogy “ááá nekem nem kell, mert szar ez meg az”, de ha valaki kapna csak úgy egyet nem hiszem, hogy futna eladni, hanem elkezdené használni és beleszeretne. Nem értem, hogy a legjobbhoz való ragaszkodás miért sznobizmus.

 5. Norbis - 2011.11.25. 18:22

  fanboy:D 5 vagy 6-os? iphone-nál én leszek az elsőőőőő:D:D:D

 6. én vagyok - 2011.11.25. 18:59

  én már hosszú hosszú évek óta (még a T-Mob. G1-től) Androidos voltam, mindenféle telefonom volt már ezzel a rendszerrel és szeretem is, de meguntam az állandó ROM-olgatást, még ha meg is van a varázsa. Inkább vettem egy i4S-t (nem álltam érte sorban, előrendeltem korán :D), ezzel semmit nem kell küzdeni, bekapcsolom és megy, telepítek amit akarok és megy, nincsenek kompatibilitási bajaim, nem kell keresgélnem, hogy melyik chipset, milyen cpu-val párosítva való az enyémhez. Jó ez nekem, baromi gyors, letisztult és logikus. (T-mob G1,milestone, voda 845 :D, galaxy s, dell streak, desire z, defy stb volt előtte+nem androidos sok sok másik)

  Én egyik csoportot sem érzem magaménak ezek közül, nem vagyok odáig az icuccokért (mert rohadt drágák), nem vagánykodom vele és nem mutogatom, nem is azért használom mert nem tudom mi ez, nagypapa sem vagyok és még hacker sem; simán csak élvezem a gyorsaságot, a f@sza zenelejátszót, a gyönyörű játékokat és stbstb

  • Norbis - 2011.11.25. 19:57

   +1

Szólj hozzá Te is!