Photojojo: tunningold fel az iPhone-od fényképezőjét

Helme 2011.11.22. 16:46 iPhone, Kiegészítők 1 db 785

Bármennyire is kicsi az iPhone optikája, brutálisan szép képeket lehet vele készíteni. Ráadásul egyre jobb programokat adnak ki az Apple telefonjára, aminek segítségével elég komolyan meg lehet szerkeszteni az elkészült felvételeket. Most azonban megjelent a Photojojo, ami még népszerűbbé teheti a iPhone-nal történő fényképezést.

Számos megoldást lehet találni interneten arra, hogy tudjunk különféle objektíveket csatlakoztatni szeretett iPhone készülékünkre. Azonban a legtöbb vagy homemade verzió, vagy komoly szerelést igényel. De akad olyan, amit 600 dollárért vágnának hozzánk, ami a mostani árfolyamon számolva nagyon megterhelő lehet a pénztárcának. A Photojojo egy alternatívát nyújthat, bár igaz: 250 dolláros árával ezt sem úgy fogják venni a magyarok, mint a cukrot.

A kis szerkezetet egyszerűen csak fel kell pattintani az iPhone 4 illetve 4S hátuljára és máris lehet használni. Az eszközzel három lencsét kapunk, ami egy 0,7-es nagylátószögű, egy 0,33-as halszem, illetve 1,5-es tele. Bár vélhetően nem lesz kényelmes a nadrágzsebben, de a forgó optika megszinesíti a fényképezést. Egyszerre lehet álló és fekvő képeket készíteni, de akár állványra is rá lehet rakni. Jelenleg nem találtunk ilyet egyetlen magyar boltban sem, így akit komolyan érdekel, annak külföldről kell beszereznie a Photojojot.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. mohosenator - 2011.11.22. 17:09

    a photojojo árul egyszerűbb alternatívát, ami által egy ragasztó csíkkal ellátott fémgyűrűt ragasztunk az optika köré és a lencse mágnessel kapcsolódik a gyűrűhöz. Hátránya a ragasztott gyűrű előnye az ára: 25$ a fisheye lencsének…

Szólj hozzá Te is!