Nagy-Britanniában csalódtak az iPhone-ban

Helme 2011.11.22. 09:15 Apple, iPhone 12 hozzászólás 179

Mindig is lehetett tudni, hogy Nagy-Britanniában kicsit furcsák az emberek, van bennük egyfajta sznobizmus. Éppen ezért boldog-boldogtalan iPhone készüléket akar venni, s ez hatványozottan volt igaz a 4S esetében. Aztán elkezdték használni és kiderült: az iPhone-on nincsenek gombok, ráadásul nem olyan könnyű kezelni, mint egy Nokia 3410-est az őskorból.

A GoodMobilePhones.co.uk készített egy felmérést, amiben arra voltak kíváncsiak: mit szólnak az angolok az iPhone-hoz. Egy nagyon meglepő adat látott napvilágot: a kérdőívet kitöltő britek 22%-a annyira nem kedveli az Apple telefonját. Elég érdekes indokokat is hoztak fel, amik szinte már felfoghatatlanok. A legtöbb iPhone utáló, férfi, az ellenzők 77%-a tartozik ebbe a csoportba, míg értelemszerűen a nők 23%-a választana inkább másik készüléket.

Komoly problémát váltott ki az iPhone akkumulátor-időtartam, a válaszadók egynegyede ezt jelölte meg, amiért nem kedveli az Apple telefonját. Szinte második ember irigy arra, akinek más okostelefonja van, ami nonszensz, hiszen még jelen pillanatban is az iPhone a legdrágább készülék, ha nem számoljuk a használhatatlan, de gyémántkövekkel kirakott értelmetlen giccsmobilokat.

Most kapaszkodjunk meg: 13%-nak az a legfőbb gondja, hogy nincs gomb az iPhone-on. Ugye ez most komoly? Fel lehet sok (valós) hibát hozni ennél a telefonnál is, de az, hogy nincs gomb, már tényleg nagyon súlyos. Végzetül a válaszadók 5%-a azt jelöle meg elsődleges lecserélő erőnek, hogy nem tudják kezelni az emaileket. Ti mit gondoltok erről?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

12 hozzászólás

 1. Papi - 2011.11.22. 10:24

  Komoly agyi problémákkal küzdenek! A legfontosabbat emelném ki mind közül, mégpedig hogy sokaknak nem tetszik ez meg az rajta. Miért vettek iPhone-t? Egy normális ember megnézi vásárlás előtt a termék (minőségét), amivel természetesen semmi gond nincs. Agyukra ment ott a szigeten a sok eső.

 2. yobbew - 2011.11.22. 10:49

  A mai átlag britt állampolgár Nem az eszéről híres ezt szerintem tükrözi ez a felmérés is.

 3. wiretap - 2011.11.22. 11:42

  Az iPhone az egyik legjobb kommunikátor a világon. Nincs egyszerűbb e-mail-ezési lehetőség, mint azon. Felfoghatatlan :)

 4. Pepe - 2011.11.22. 11:48

  Ezek szerint a Pudingfejek feje tényleg pudingból van :-P

 5. r.é. - 2011.11.22. 11:52

  2 éve élek angliában és eszméletelnül buták itt az emberek döbbenet, ha nem rabolták volna szét magukat régen és nem lenne ilyen jó gazdaságuk …az afrikai népek után jönnének valahol ezt merem állítani…. és nyalják amerika seggét…utánozzák őket mindenben…csak hát nem megy nekik mert az amcsiknak legalább van egy kis eszük…… szerintem az iphone a maga nemében egyszerűen kitűnő… ja igen még egy teszt amit a múltkor végeztek, itt a fiatalok körében a blackberry a menő mert azon van gomb, még a nyomkodáshoz sincs eszük az iphone-nál :) …és csak a 25 évtől felfelé veszik az iphonet…..szóval….egyszerűen hülyék :D

 6. tóthlili - 2011.11.22. 11:58

  Mit szólok hozzá? Azt, hogy nem hiszem el. Pont a 4S-nél jönnek rá, hogy nincs gomb az iPhone-on? Az előzőeken sem volt! Az angolok nem fafejűek, egy iPhone-t ráadásul egy gyerek is tud kezelni.

 7. iMike - 2011.11.22. 12:45

  “Most kapaszkodjunk meg: 13%-nak az a legfőbb gondja, hogy nincs gomb az iPhone-on. Ugye ez most komoly? Fel lehet sok (valós) hibát hozni ennél a telefonnál is, de az, hogy nincs gomb, már tényleg nagyon súlyos. Végzetül a válaszadók 5%-a azt jelöle meg elsődleges lecserélő erőnek, hogy nem tudják kezelni az emaileket. Ti mit gondoltok erről?”

  Az a véleményem hogy adják nekünk../mint mindig :D /. Ha hiányzik nekik a GOOOOMB,akkor vegyenek egy BLACKBERRYT amivel tudnak szenvedni meg sz@rozni… Nem elég h baloldalt mennek előre,demég a gomb is proléma már…

 8. Mészáros József - 2011.11.22. 14:41

  szerintem az emilezes a legkonnyebb dolog rajta.
  Elégedjenek meg a fö gombal az is gomb.:-)

 9. att - 2011.11.22. 22:37

  Teljesen egyetértek veletek.Idióták! belterjes sötét birkák. Szakembert hívnak ha egy képet fel kell rakni a falra és amikor a szaki előveszi a szöget és a kalapácsot ,még akkor sem értik .hogy minek kell ez. Gondoljatok csak bele egy gomb és számtalan lehetőség micsoda káosz! Az email ,na az aztán tényleg borzasztó :)))
  Komoly érveket találtak az iphone ellen , ez még a droid függőkből is együttérzést válthat ki(bár kétlem). Ha gomb kell , akkor vegyenek vagy 5 inget ááááá ez már fáj nem is ragozom tovább…………

 10. MakosRetes - 2011.11.24. 12:31

  Hat ez erdekes. Az e-mail-t meg csak-csak ertem, szubjektivabb dolog, de hogy mi a gond a gombnelkuliseggel mar nem. Amikor kezebe vette eloszor/boltban a telefont, akkor ez nem tunt fel neki? :)

 11. mercadee - 2011.11.27. 20:18

  És hát maga a telefon. Illetve ez nem is telefon igazából, hanem a tökéletes készülék a zsebbe, amivel lehet telefonálni is. De tényleg. Elöljáróban leszögezném, hogy azok a dolgok, amiket az iPhone-ban csodálatos újdonságnak mutattak be, nekem vagy három éve létező és kézzel fogható dolog volt, lévén Windows Mobile-alapú telefonom volt. Az Apple-nek viszont sikerült elérni azt, amit a Microsoft évek óta képtelen: hogy a telefonját az átlagemberek is szeretik, nem csak azok, akik éjjel-nappal hegesztgetni akarják hogy a saját ízlésükre formálják. A Windows Mobile-t bizniszmeneknek találták ki, azok viszont nem szerették sosem, mert nem működött. Olyan apró bakikra gondolok, amiket egyébként kéthetes teszteléssel ki lehetne küszöbölni, és ilyenbe belefutottam tíz perc alatt, míg az iPhone megvan egy hete és eddig egyetlen negatívumot találtam benne, ami fejlesztési hiba.

 12. Bányai Richárd - 2011.12.21. 06:23

  Az angolok őrültek, ezért is vannak száműzve egy szigetre.

Szólj hozzá Te is!