Apprító – AutoVolume – Automatikus zene hangerő szabályzó

KeleMan 2011.11.05. 10:48 Apprító, iPhone, Programok, Videók 7 hozzászólás 1 058

Pár napja, 2011. november 3-án egy újabb magyar vonatkozású app jelent meg az Apple online áruházában. Jaro küldte nekünk a sajtóanyagot, valamint egy promo kódot, mellyel az elmúlt pár napban teszteltem is az alkalmazást. Bár nem hallgatok sokszor zenét, de ez a program vélhetően mindezt meg fogja változtatni. Pont azért, mert amit ígér, azt maradéktalanul teljesíti is. A program a fülhallgató mikrofon részét használja a környező zajok szintjének a mérésére, így amennyiben az zajosabb az átlagnál, úgy emeli a hangerőt vagy akár épp csökkenti azt, kímélve a dobhártyánk.

A programot a Best App Dev for Cool, Intelligent Apps készítette, át is adnám nekik a szót.

Úgy hiszem, hogy egy olyan alkalmazást sikerült készítenem, ami sikeresen meg fogja változtatni azt, ahogyan az emberek zenét hallgatnak a zajos városban, tömegközlekedésen vagy akár az irodában, ahol hirtelen figyelemre van szükség zaj vagy beszéd esetén.

Gondolkodj másképpen a hangerőről. Felejtsd el, hogy nem hallod jól a zenét a zaj miatt. Vagy ahogy állandóan változtatod a hangerőt a külső zaj változása miatt. Az AutoVolume folyamatosan méri és átlagolja a környező zajszintet a fülhallgatón található mikrofonnal és ennek függvényében szabályozza a hangerőt. Így a zene mindig a megfelelő hangerővel fog szólni és soha sem kell hozzányúlni a hangerőszabályzó gombokhoz. Ezen túlmenően le is tudja halkítani a zenét a zaj hatására (Office mode): például beszélgetés közben vagy ahol hirtelen figyelemre van szükségünk.

Hivatalos oldal: AutoVolumeApp.com


Letöltöm – 2,39€

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

7 hozzászólás

 1. Lacus - 2011.11.05. 14:21

  Jó ötlet!
  De mi van ha nem a gyári fülest használom?
  Én egy sennheiser fülessel szoktam zenét hallgatni, mert kb 10 nagyságrenddel jobb a hangminősége, csak épp mikrofon nincs rajta…

  • kicsi - 2011.11.05. 18:21

   Akkor nem lesz ilyen programod :) vagy meg alázkodsz és apple fülest dugsz a füledbe.

 2. Jaro - 2011.11.05. 22:31

  Mi a fontosabb: hangminőség vagy optimális jel/zaj viszony? Apple fülese sem rossz amugy, sőt!

 3. jozsika - 2011.11.06. 13:24

  a promo video valami borzaszto.. a zene, a csajnak a hangja annyira monoton hogy bealudtam rajta. 0:24 nel a hang kicsit furcsa..

 4. Rembo - 2011.11.12. 02:52

  Az ötlet szuper, csak éppen szerintem aki kicsit is ad a hangminőségre az nem gyári mikrofonos fülest használ. Bár az igaz, hogy jobb füles esetén nincs is szükség ilyen progira, mert eleve ha a füledben van, a külvilágot nem nagyon hallod.
  Arra viszont nem tudom van e valami okosság, mikor elindítom a zenét bedugva a fülhallgatóval, ne egyből a nagy hangerőn szóljon. Sajnos külön vezérli az iphone a hangerőt ha be van dugva füles vagy ha nem. Szóval csak úgy tudom kizárni a szívinfarktust, hogy mielőtt kihúzom a fülest a telóbol, leveszem a hangerőt, és mikor legközelebb bedugom, a korábbi hangszinten kezdi játszani a zenét.

 5. Bézi attila - 2012.01.07. 12:31

  Nekem a gyári füles kiesik a fülemből,pedig jól szól!Vettem egy másikat amihez van több méretű gumipàrna,így akkorát rakok bele ami jó és nem esik ki a fülemből még futás közben sem!

 6. Azo - 2013.09.15. 08:55

  A gyári füles nem rossz, hanem katasztrófa! Úgy hajítottam el, mint a sicc. Az újat – EarPod – még nem próbáltam.

Szólj hozzá Te is!