A technológiai fejlődés nem áll meg – Az Apple 2012-ben már akár hajlított kijelzős eszközöket is piacra dobhat

KeleMan 2011.09.26. 20:06 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, Pletykák 4 hozzászólás 409

Steve Jobs fantasztikus jövőbelátási képessége, Johnny Ive dizájnguru fantáziája és úgy az egész Apple elhivatottsága és elkötelezettsége a technika és a művészet terén mára szinte egyedülállóvá tette a vállalatot a számítástechnikai piacon. Folyamatosan kihívásokat keresnek, technológiai újdonságokat terveznek, melyeket legjobb tudásuk szerint meg is alkotnak.

Steve Jobs az üvegben látja a fantáziát. Szép, letisztult, elegáns. Az érintőkijelzők megjelenésével mindenki úgy gondolta, hogy az csupán egy sík felületen lesz működőképes, így a táblagépekhez és az okostelefonokhoz tökéletes megoldást nyújt. A Magic Mouse piacra dobásával azonban az Apple bebizonyította, hogy az érintőfelületet akár teljesen más alakú formákra is rá tudja húzni, melyek tökéletesen működnek, lásd a Mighty Mouse utódjának gömbölyded lekerekített formavilágát. Az Apple biztosan régóta kísérletezik az üvegfelületekkel, de valljuk be, mára van is benne tapasztalatuk.

(x)Hirdetés
(x) Hirdetés

A hamarosan megújuló New York-i Apple áruház, mely 90 helyett már csak 15 db hatalmas üveglapból fog állni, vagy akár a várhatóan 2015-re felépülő új főhadiszállás, mely még a Pentagonnál is nagyobb lesz, szintén hajlított üvegtáblákból fog állni.

Iparági pletykák azt állítják, – legalábbis a Digitimes értesülései szerint, – hogy az Apple már jelenleg is tárgyalásokat folytat nem is egy, hanem rögtön 3 céggel is, melyek beszállítói lehetnek a későbbi iPhone és iPad eszközöknek, melyek már akár hajlított kijelzővel is megjelenhetnek. A 3 cég közül állítólag a Fuji Crystal és Lens Technology az iPhone készülékekért, míg a G-Tech az iPad készülékek új érintőkijelzővel ellátott üveglapjaiért felel.

Megjelenhetnek pl. új iMac gépek is (lásd felső fantáziakép), melyek hajlított kijelzővel rendelkeznének, vagy akár teljesen új, eleddig ismeretlen eszközök is. A kérdés persze csupán csak az, hogy vajon kell-e mindez majd a felhasználóknak? Az alábbi videó remélhetően választ ad a kérdésre és egyértelművé teszi mindenki számára a döntést.

 

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

 1. Norbis - 2011.09.26. 22:31

  OMG:D ez nem semmi:D az okés h mondjuk nincs aksi de abba a kis neylon izébe hol vannak az alkatrészek?:D am azt a telót elfogadnám:D jaa és ilyen buszmegálló itthon tuti soha nem lesz:D

 2. Imre Kovács - 2011.09.27. 21:54

  “Egy ideje már tudható a dátum, de most az Apple kiküldte a meghívókat, tehát 100 százalék, hogy október 4-én lesz az új iPhone bejelentése.”
  ilyen hír jöhetne ide is megerősítve mások pletykáját, infóját

 3. Ewfeq - 2011.10.08. 00:17

  mondjuk a samu már évek óta dolgozik a hajlítható kijelzőkön és naon jókat dobott össze nem lennék meglepve hogy még 1-2 év és teljesen elterjedt lesz ez a technika

 4. Szemes Gàbor - 2011.12.17. 00:02

  Ami ma álom 5 éven belül a hétköznap.
  Exponenciálisan fejlödik a high technologia,de csak azért mert az emberek éhezik az újj kütyüket és irreàlisan költekeznek ha látnak egy almát a fizetésüktöl függetlenül képesek még évekig tartó hitelbe is verni magukat.Nem mint ha én nem egy Ipaden irnák.

Szólj hozzá Te is!