New York – Hamarosan elkészül a felújított Apple Store

KeleMan 2011.08.10. 11:57 Apple, Egyéb 0 db 827

New York városában található az Apple egyik ikonikus üzlete, a hatalmas üvegtáblákból álló hatalmas áruház. A Fifth Avenue és a Central Park sarkán található üzlet kívülről nem is tűnik hatalmasnak, ellenben a nagy kocka csupán a bejárat, maga az üzlet a föld alatt található.

Az üzletet az Apple már jó ideje elhatározta, hogy felújítja, jelenleg is zajlanak a munkálatok. A hatalmas kocka jelenleg le van takarva, melyen megjelent egy felirat is.

“We’re simplifying the Fifth Avenue cube. By using larger, seamless pieces of glass, we’re using just 15 panes instead of 90.”

Az eddig összesen 90 db üvegtáblából álló külsőt hamarosan felváltja egy sokkal nagyobb felületű üvegekből álló felület. Az Apple 6 db üveget immár 1 db egybefüggő üvegtáblával helyettesít majd, így a kocka csupán 15 üvegtáblából áll majd. Steve Jobsnak úgy látszik nagyon tetszik az üveg, mint nemrég kiderült az új főhadiszállást is hatalmas, hajlított üvegekből képzeli el.

A beruházás és a teljes felújítás amúgy közel 6 millió dollárjába kerül az Apple-nek, de ez nem csupán a külsőt, hanem a belsőt is takarja, ugyanis várhatóan októberben (esetleg az iPhone 5 premierjére) már teljes pompájában díszeleghet az új áruház.

Pár kép a felújítás előtti üzletről.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!