Mindenki iPhone 5-öt akar: lesz elegendő készlet nekünk is?

Helme 2011.09.22. 18:00 Apple, Egyéb, iPhone 0 db 140

Már írtunk arról, hogy a Foxconn naponta 150 ezer darab iPhone 5-öt gyárt le, azonban ez még mindig kevés. Ráadásul kifejezetten rossz hír az is, hogy a termelésszám csökkent, így megtippelni sem lehet, hogy hány iPhone készült el ezidáig.

A ChangWawe nemrégiben készített egy felmérést, amiben arról kérdezték az embereket, hogy vásárolnának-e iPhone 5 készüléket a közeljövőben. A vártnál nagyobb szám érkezett: több mint 30%-os azon felhasználók száma, akit tervezik lecserélni a telefont.

(x)Hirdetés
(x) Hirdetés

A válaszadók 33%-a a közeljövőben megválik a korábbi mobiljától azért, hogy új darabot vásároljon. A megkérdezettek 13%-a azt mondta, hogy nagyon valószínű, míg 18%-a azt válaszolta, hogy kifejezetten lehetséges az iPhone 5-re váltás. Ezek a számok azért érdekesek, mert a felmérést elvégezték az iPhone 4 megjelenése előtt is. Akkor a számadatok úgy alakultak, hogy az első opciót 12 míg a másodikat 13 százalék jelölte meg.

Soha nem vártak még ennyire iPhone-t a potenciális vásárlók, mint most. Már az előző készülék megjelenésekor is komoly hiánnyal küszködtek. Most mi lesz? A megkérdezett jelenlegi iPhone tulajdonosok 66%-a tervezi lecserélni következő generációsra a telefonját. Persze csak akkor, ha lesz hol megvenni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!