Az Apple Thunderbolt Display támogatói dokumentumból kiderült, hogy hamarosan új iMac gépek is érkeznek!

KeleMan 2011.09.17. 10:12 Apple, Egyéb, Kiegészítők, Mac 0 db 496

Az Apple pár napja végre elkezdte szállítani az új Thunderbolt Display néven érkező 27″-es kijelzőjét, mely az eddigi Cinema Display néven híressé vált modelleket váltja. A kijelző hátulján 3 db USB port, Thunderbolt és FireWire 800 csatlakozó található, valamint egy Ethernet port is helyet kapott.

A nagy újdonság persze a Thunderbolt csatlakozó, melyről már sokszor beszéltünk, elméleti maximum adatátviteli sebessége másodpercenként 10 Gbit. Az Apple ebben látja a jövőt, akár több eszközt is csatlakoztathatunk a Mac gépekre, legyen az kijelző, egyéb eszköz, háttértár, stb.

Az új Apple Thunderbolt Display tehát megérkezett, ennek örömére az Apple kiadott egy ismertetőt is, hogy a Thunderbolt csatlakozót, mely Mac gépekkel hogyan is tudjuk használni, azok hogyan kezelik az új monitort. Nos az előzetes tesztekből azt már lehetett tudni, hogy az új Thunderbolt csatlakozókkal szerelt MacBook Air modellek csak 1 db Thunderbolt Displayt fognak támogatni, valamint magának a MacBook Air-nek a kijelzője is használható lesz.

Az azonban újdonság, hogy a 13″-es MacBook Pro már 2 db Thunderbolt monitort is képes kezelni, de ebben az esetben az MBP saját kijelzőjéről le kell mondani. Az MBP modellekből a 15″ és 17″-es modellek már 2 db Thunderbolt monitort támogatnak a saját kijelzőjük használata mellett, csakúgy, mint az új Thunderbolt csatlakozókkal felszerelt, májusban frissített iMac termékcsalád is.

És itt ugrik a majom a vízbe. Az Apple “elszólta” magát és a fenti táblázatban, mely a honlapjukon megjelent az iMac gépek esetében feltüntették az év eleji (májusi) gépeket és az év végi modelleket is. Ez azért is furcsa, mert olyanok még nincsenek! Illetve volt a kifejezetten diákoknak szóló változat, de abban nincs Thunderbolt csatlakozó.

Szóval várható, hogy a pár napja pletykaként megjelent MacBook Pro év végi frissítés mellé az Apple az iMac gépeket is megújítja. Vélhetően itt sem kell nagy újításra gondolni, várhatóan csak a processzorok fognak változni.

Amúgy időközben az Apple a honlapjáról eltávolította a kényes részt, most már csak a májusi iMac gépekre hivatkozik a Thunderbolt support dokumentumban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!