Az Apple egy harmadik főhadiszállást, Cupertino városa Steve Jobs szobrot épít!

KeleMan 2011.09.08. 18:28 Apple, Egyéb, iPhone, Pletykák 0 db 169

Nos aki még nem hallotta volna, az Apple új főhadiszállásának építkezése, melyet Cupertino városában 2015-re fejeznek be várhatóan, jól halad. A mai nap Cupertino városának polgármestere, Gilbert Wong egy megbeszélést is tartott az építkezésről. Az Infinity Loop alatt található első számú főhadiszállás mellé tervezett új, immár második főhadiszállás, mintegy 12-13 ezer embernek adna munkát. A tájékoztatón elhangzott, hogy minden a legnagyobb rendben zajlik, nincs semmi akadálya az űrhajóra emlékeztető épület alapjainak a lerakásához.

A megbeszélésen azonban elhangzott egy új információ is. Az Apple Wong szerint olyannyira dinamikusan növekedik, hogy szóba került egy harmadik főhadiszállás megépítése is, legalábbis ezt nyilatkozta a Mercury News riporterének a megbeszélés után. Wong azt mondta, hogy az Apple emberei már megkeresték a város vezetését és tárgyalásokat kezdeményeztek egy lehetséges harmadik épületről is. Wong nyilatkozatából az is kiderül, hogy a harmadik épületet az Apple 2015 után tervezi elkezdeni építtetni, mikorra várhatóan a második főhadiszállást átadják. A harmadik épületnek a helye azonban egyelőre ismeretlen.

Az Apple szóvivői mindenesetre nem kommentálták a híreket, de elképzelhető, hogy a sok Apple terv közül az egyik között ott van a harmadik központ építésének a lehetősége is. Sőt még az is elképzelhető, hogy a 2015-re átadásra kerülő új épületbe átköltöztetik a jelenlegi Infinity Loop-nál található székházból az embereket, és az eredeti épületet újítják fel vagy alakítják át.

A Mercury News riportjából még az is kiderül, hogy Cupertino városvezetése tervezi egy Steve Jobs szobor felállítását is, ezzel is tisztelegve Steve Jobs ikonikus nagysága előtt, aki a legtöbb adót fizeti, valamint a legtöbb pénzt is “gyártja” a városnak.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!