Elkezdődött az iPhone 5 tömeggyártása

KeleMan 2011.09.08. 14:35 Apple, Egyéb, iPhone 3 hozzászólás 263

A Digitimes jelentése szerint az Apple által megbízott két távol-keleti gyártó közül a Foxconn megkezdte az ötödik generációs iPhone készülékek tömeggyártását. Állítólag naponta 150.000 darab eszköz készül el. A másik szerződéses partner, a Pegatron vélhetően csak 2012 év elején kezdi el a legújabb Apple termék gyártását, valamint az összes iPhone 5 készülékből csupán 15%-át fogja szállítani a teljes piacnak 1 év alatt, ez állítólag az Apple megrendelései szerint közel 10 millió készüléket jelent.

A napi 150.000 darabos tétel amúgy nem rossz, de kiemelkedőnek sem mondható. Így egy hónapban akár 4,5 millió darab is elkészülhet, de mint tudjuk ez édeskevés lesz a teljes piacra. Az Apple állítólag decemberig bezárólag 22 millió darab ötödik generációs iPhone készüléket rendelt be a Foxconntól. Fontos megjegyezni, hogy az iPad 2 táblagépből  három hónap alatt közel 24-25 millió darabot tudnak legyártani. Ezen gyártási számokhoz képest azonban kérdéses, hogy a Foxconn tudja-e majd tartani az ütemet.

Érdekesség, hogy a készülékeket még egyáltalán nem csomagolják be, hiszen a Golden Master verzió az iOS 5-ből még nem készült el, így azt később fogják “telepíteni” az eszközökre. Utána azonban már semmi akadálya a forgalmazásnak, amely akár a Sprint, akár az AT&T, de akár a Best Buy pletykáira is alapozva, 2011. október elején veheti kezdetét. Állítólag a Sprint fogja először értékesíteni az iPhone 5 készüléket az USA-ban, majd őket követi a többi operátor. Első körben szinte biztos, hogy az USA-n kívül Nagy-Britannia, Franciaország és Németország kaphat az eszközökből, valamint egy hónapra rá talán már a távol-keleti országok közül Japán is csatlakozhat. Sajnos félő, hogy ilyen számok mellett Magyarországra nem jut el idén a készülék, de reméljük nem lesz igazam, hiszen a karácsonyi szezon itthon is egyformán fontos mind a T-Mobile, mind pedig a Vodafone számára.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

 1. Ludo - 2011.09.08. 12:57

  Nem szept 7 kellet volna bemutatni ???

 2. Fhztvfck - 2011.09.08. 23:04

  az iszar 4tol meg aki tud szabadul meg a picsaba!
  majd az lesz a jó amikor az első vásárlók majd bejelentik, hogy szép
  meg jó, de miért nem lehet ezzel a fossal telefonálni??!
  lapos fos

 3. KulturKapf - 2011.09.10. 11:18

  Tipikus primitív irigy magyar bunkó.. Vegyél inkább egy prolinokiát, úgyis az illik hozzád! :-)

Szólj hozzá Te is!