Steve Jobs munkássága 15 percben

KeleMan 2011.08.25. 09:35 Apple, Egyéb, Steve Jobs, Videók 0 db 600

Steve Jobs csupán pár órája nyújtotta be lemondását, a The Wall Street Journal már egy 15 perces rövidfilmmel is előállt, melyben megpróbálják összefoglalni Steve Jobs munkásságát. A filmből megtudható, hogy az 1976. április 1-én alapított cég kezdte el először árusítani a személyi számítógépeket. Sokan úgy tudják, hogy mindezt az IBM tette meg, azonban egy korabeli reklámplakát pont arról tanúskodik, hogy az Apple üdvözli a piacon az IBM-et.

Megtudhatjuk továbbá, hogy Stevenek azért is kellett távoznia a 80-as évek közepén az Apple-től, mert bár kitűnő szakember volt, a pénzügyekhez nem értett. Elindította a Next márkát, majd George Lucastól közel 7 millió dollárért megvásárolta a hollywoodi Pixar stúdiót, melyet George Lucas csupán azért adott el, mert nem tudta, hogy mit is kezdhetne velük. Pár évre rá a Pixar lett Hollywood legjobb animációs stúdiója, melyet 6 milliárd dollárért adott el Steve a Disney-nek. 1997-ben, mikor visszatért a csődközelben lévő Apple gyermekéhez, bemutatták az új Macintoshokat, elindították az új iTunes szolgáltatást és az iPod készülékeket.

2007-ben már az iPhone mobilkészülékkel reformálták meg a piacot. Sajnos 2004-ben hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak az orvosok Steve Jobs szervezetében. Később májátültetésen is átesett, majd az orvosok szerint Steve szervezete legyőzte a rákot, így ismét munkába állhatott. 2010-ben bemutatta az iPad készüléket, amelyről ismét csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Sajnos a betegsége ismét kiújulhatott, áttétek képződhettek, mert nagyon sokat fogyott és az utóbbi pár keynote alkalmával látszott, hogy a beszéd is nehezére esik. Reméljük a legjobbakat és hogy mihamarabb felépül.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!