Szupergyors lesz a T-Mobile-nál a mobilinternet

Helme 2011.06.29. 18:18 iPhone 1 db 441

Megújul a T-Mobile lakossági mobilinternet portfóliója. Augusztus 1-jétől a névleges letöltési sebesség szerint főleg böngészésre és e-mailezésre szolgáló díjcsomagokat, valamint intenzív internetezéshez ajánlott szupergyors mobilinternet díjcsomagokat különböztet meg a szolgáltató.

A most bevezetésre kerülő szupergyors mobilinternet díjcsomagokkal a korábbinál jóval nagyobb, névlegesen 21 Mbps sebesség válik elérhetővé. Emellett a T-Mobile ezekben a csomagokban jóval nagyobb adatmennyiséget biztosít kedvező áron azoknak, akik gyakran néznek videótartalmakat, töltenek le vagy küldenek nagyobb fájlokat. Az augusztustól névlegesen akár 7,2 Mbps sebességet nyújtó RelaxNet csomagok előfizetői pedig promóciósan havonta plusz 1 GB felhasználható adatmennyiséget kapnak ajándékba.

(x)A hirdetés kizárólag 18 éven felülieknek szól(x)
(x)Hirdetés

A Magyar Telekom májusban elindult mobilhálózat-fejlesztési programja keretében már több mint 200 helyen elérhető a szupergyors HSPA+ alapú mobilinternet szolgáltatás, a fejlesztések pedig gyors ütemben folytatódnak a nyár folyamán is.

Király István, a Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettese elmondta: „Mobilhálózatunk intenzív fejlesztése révén, az LTE szolgáltatás bevezetésére készülve a Telekom még több értéket, nagyobb sávszélességet és nagyobb felhasználható adatmennyiséget kínál azoknak, akik sokat és sokszor használják a mobilinternetet.”

2011. augusztus 1-jével a T-Mobile promóciós jelleggel megújítja lakossági mobilinternet portfólióját, a szolgáltató új szupergyors mobilinternet csomagokat vezet be, valamint a névleges letöltési sebesség* alapján különbözteti meg a különböző tarifacsomagokat. A HSPA+ szolgáltatás bevezetése kapcsán az intenzív mobil internetezéshez ajánlott új, szupergyors internetcsomagokat kínál a szolgáltató.

A kisebb csomag 6.990 Ft-ért 16 GB adatforgalmat, a nagyobb pedig 9.400 Ft-os havidíjért 26 GB adatmennyiséget biztosít 21 Mbps névleges maximális sebesség mellett. Az újonnan augusztus 30-ig választható RelaxNet XL és az Aranytárskártyás RelaxNet XL előfizetések – beleértve a már meglévő előfizetéseket is – promóciósan havi plusz 1 GB adatmennyiséget tartalmaznak augusztustól, a díjcsomag névleges maximális sebessége pedig 21 Mbps lesz.Augusztustól az érvényben lévő lakossági mobilinternetes díjcsomagok (többek között a jelenleg is választható RelaxNet M és L csomagok, Aranytárskártyás RelaxNet M és L csomagok) maximális névleges sebessége 7,2 Mbps lesz.

Szintén újdonság, hogy a RelaxNet csomagok havonta plusz 1 GB adatforgalmat tesznek majd lehetővé. A csomagokban foglalt adatforgalom a T-Mobile-nál szabadon felhasználható, lehet e-mailezni, böngészni, fájlokat letölteni vagy videókat nézni.Az üzleti mobilinternet portfólió egyelőre nem változik, azonban a nagyobb adatmennyiséget biztosító csomagokban elérhetővé válik a 21 Mbps névleges sebességű HSPA+ szolgáltatás.A sávszélesség szerinti differenciálás a vezetékes csomagoknál már megszokott módszer az ügyfelek tájékoztatására, hiszen így mindenki maga döntheti el, hogy milyen sebességű szolgáltatásra van szüksége, de nem szükséges ismernie a mögötte lévő technológiát. A sávszélességek jelentősebb növekedésével pedig már a mobilinternet terén is értelmet nyer ez a sebesség szerinti osztályozás, ezért nemzetközileg is egyre több példa van rá.

Az új díjcsomag struktúra bevezetése mellett gyors ütemben folytatódnak a hálózati fejlesztések a Magyar Telekomnál. A májusban bejelentett fejlesztés első eredményeként június végére több mint 200 állomáson kapcsolta be a HSPA+ szolgáltatást a szolgáltató. Az ehhez szükséges átalakítás nem csak a bázisállomásokat érinti, hanem az átviteltechnika terén is fejlesztést jelent, a Telekom minden állomás mögött biztosítja a névleges sebesség eléréséhez szükséges átviteli hálózatot is. A fejlesztések helyszínei a fogyasztói igények figyelembe vételével kerülnek meghatározásra, a Telekom a legmagasabb adatforgalmú helyeken vezeti be először a 21 Mbps névleges sebességet nyújtó HSPA+-t a hálózatkapacitás növelésére.

A szupergyors mobilinternet elérhető már Budapest belvárosában, a Balatonnál több városban, így például Siófokon, Keszthelyen, Balatonkilitin, a megyeszékhelyek közül többek közt Nyíregyházán, Pécsett, Szekszárdon, Zalaegerszegen, valamint olyan kisebb településeken is, mint Abony, Kiskunmajsa, Domaszék, Tiszafüred. (Ez nem jelenti a települések teljes lefedését, a szolgáltatás a nagy forgalmú helyekre koncentrálódik.) Emellett a Telekom a nyár kiemelt helyszínein, a Balaton Soundon, a T-Mobile Kapcsolat koncerten, a Volt Fesztiválon, a Halászléfőző Népünnepélyen, Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT), a Sziget Fesztiválon és a Kajak-kenu Világbajnokságon is biztosítja a HSPA+ szolgáltatást a rendezvények ideje alatt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

 1. JamesS - 2011.06.30. 17:26

  ugyan off, de lehetséges dátum

  Possible iOS 5 Beta Release Dates

  iOS 5 Beta 1 = June 6th

  iOS 5 Beta 2 = June 25th

  iOS 5 Beta 3 = July 11th

  iOS 5 Beta 4 = July 25th

  iOS 5 Final Release = Early August!

Szólj hozzá Te is!