Magyar fejlesztés: Visual Calendar

Helme 2011.06.27. 16:24 Apprító, iPhone, Programok 0 db 1 846

Már korábban beszámoltunk arról, hogy el szeretnénk indítani, a magyar iPhone csapatokat és fejlesztőket tömörítő Apprító rovatunkat. A felhívásunk sikeres volt, rengeteg e-mail jött honi applikáció készítőktől. Így most elindítjuk azt: az első program nem más, mint a Visual Calendar.

A programot egy friss és amatőr developer csapat készítette, akikről hamarosan többet is megtudhattok. Bár négyen dolgoznak a projekten, a Store-ban egyedi fejlesztőként vannak beregisztrálva. A hivatalos honlapjuk még nagyon kezdetleges, viszont megtalálható egy videó a programjukról.

A hivatalos megfogalmazás szerint a Visual Calendar, egy nem teljes értékű naptár program. Ez elsőre furcsán hangozhat, azonban valóban így van. Havi alapú, egyszerűbb, főleg teljes napos események nyomon követésére lett kifejlesztve. Azoknak készült akik egyszerű, gyors, ámbár design-os naptárprogramot keresnek. És főként a design-on van a hangsúly, mert kétségtelenül sok munkát fektettek a vizuálba.

Az applikáció kifejezetten igényesre sikerült, főleg úgy, hogy ez az első munkája a csapatnak. Számos funkció található meg benne, s csak néhány könnyen kijavítható hibát találtunk. Valóban gyors és könnyen testre szabható, így van esélye betörni a piacra.

A belépéskor egyből a naptár bukkan fel, így mindenféle beállítás nélkül elkezdhetjük begépelni a teendőinket. Különféle jelölések vannak a feladatainkhoz: például, ha egy tárgyalásunk lesz aznap, akkor az ábrát egyszerűen csak rá kell húzni az adott napra. Pár jelzés már előre el van készítve, azonban bármikor létrehozhatunk mi is sajátot.  A naptár öt különböző stílusban tud megjelenni, csajostól egészen a konzervatívig. Képes szinkronizálni a program szinkronizálni az eseményeket, mely sokaknál alapkövetelmény lehet.

(x)A hirdetés csak 18 éven felülieknek szól!

(x)Hirdetés

Az első probléma akkor merült fel nálunk, amikor egy napra akár két megbeszéléses ikont szerettünk volna betenni, ugyanis azt a program nem engedte. Persze ki lehet küszöbölni úgy, hogy létrehozunk egy “megbeszélés 2” tag-et, de ez félmegoldásnak tűnik. Ha egy napra több különböző eseményt vittünk fel de a naptárból szeretnénk kihúzni egyet, akkor azt nem lehet véghez vinni, ugyanis az összeset törli. Csak úgy lehet megsemmisíteni, ha rámegyünk az adott napra és ott a lenyíló listából töröljük.

Az adatbevitel nagyon gyerekcipőben jár még, nem lehet megadni, hogy mennyi időtartam lesz az adott teendő, illetve azt is magunknak kell beírni, hogy mettől-meddig fog tartani. Nem csinál nekünk egy időrendi listát ami sokakat elriaszthat a vásárlástól.

A program tényleg arra jó, mint ami a leírásban áll: egész napos programokhoz tökéletes. Azaz, ha nem a percre pontos idő számít, hanem az, hogy van az adott napra valami elintéznivalód. Aki nem akar szöszmötölni annak ez az applikáció maga lesz a megváltás. Amit különösen sajnálunk, hogy a magyar nyelv nem elérhető benne.

Nézzétek meg Ti is a AppStore-ban!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Szólj hozzá Te is!