Nagy iPhone 4 tok teszt – Magyar termék: iCase Leather iPhone tokok (7. rész)

KeleMan 2011.06.12. 19:31 Apple, Egyéb, iPhone, Kiegészítők 4 hozzászólás 1 729

Várható volt, hogy előbb-utóbb hazai gyártók is megjelennek az Apple kiegészítők piacán. Örömmel értesültünk róla, hogy az „iCase Leather”-nek keresztelt iPhone tokok Magyarországon készülnek magyar bőripari dolgozók kézi munkájának segítségével. A gyártó és forgalmazó tesztelésre hozta el hozzánk a tokokat, és a személyes találkozó alkalmával többet is megtudtunk a gyártásról. A cég 45 éves bőripari szakmai múlttal rendelkezik. A tokok egy bonyhádi üzemben készülnek magyar szakemberek kézimunkájával első osztályú olasz marha és kecske bőrből. A tervezésnél a részletekre is odafigyelnek, a tok merevségét hőre lágyuló formafelvevő anyag adja és a belső bélés alcantara textilből, vagy extra finom kecskebőrből készül.

A tesztre kapott iPhone tokok mind a hagyományos ki-becsúsztatható bőrtokok, amivel szinte minden boltban találkozhatunk. Első kézbevételkor valóban érződik, hogy finomabb a tapintása és az illata is, az igazi bőrre emlékeztet, amit hasonló termékeknél már sajnos nem érezni. Ami szembetűnik, hogy a bőr széleit visszahajtották, és nem szélfestéssel ragasztották.

Ez mindenképpen pozitív, mert nem kell attól tartanunk, hogy víz vagy napsütés hatására kirepedezik a tok széle, ami az olcsóbb szél festett tokoknál sajnos gyakran előfordul. A telefon első behelyezésénél a tokok közepesen szorosak. A gyártó szerint 3-4 napra van szükség, mire a tok merevítése felveszi az iPhone 4 alakját. Nekünk ez két éjszaka alatt megvolt mondjuk az is igaz, hogy az elegant típusból egy sötét bordó kecskebőrt választottam, ami köztudottan puhább, mint a marhabőr. Az iCase tokok véleményem szerint fél vagy egy év után sem fognak kitágulni, ami biztos, hogy a teszt alatt három nap után kellemesen gond nélkül volt használható.

Amit mindenképp kiemelnék, hogy több mint húsz féle bőrből választhatunk, ebből mi sajnos csak tizenkettőt kaptunk, de úgy gondolom ez is elég ahhoz, hogy minden igényt kielégítsen. Amit viszont kevésnek tartottam az az, hogy egyelőre csak két típusú kialakítás létezik az elegant line és egy szivaccsal bélelt lyukacsokkal díszített, mely a premium line nevet kapta. A gyártó elmondása szerint további hat típus készül, amelyek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem másodéves hallgatóinak vizsgamunkája volt. Ezekről azonban többet nem árult el, meglepetésnek szánja.

Limited kollekció az egyedi dolgok kedvelőinek. Ezek a tokok 5-10 darabos limitált szériában elérhetőek exkluzív bőrökből. Az ára is húzós szerintem – 21.900 Ft. Mindenki maga döntse el, mennyire szeretne egyedi lenni. A tokok valóban rendkívül szépek, az icase logo a belső extra finom kecskebőr bélésbe van nyomva. Kialakításában és használhatóságában ugyanaz jellemzi, mint az előző két típust.

Összegezve egy jól használható, elegáns termékről van szó. A tok ideális védelmet nyújt, ugyanis a merevítés elég erős, de hamar betörhető. Keményebb és puhább bőrverziók egyaránt választhatóak, én magam a puhábbra szavazok. Az árszabást enyhén magasnak tartom (elegant 10.900,- / prémium 12.900,-) mivel ezek a típusú tokok 10-20 %-kal alacsonyabb áron mennek, de ha figyelembe vesszük a bőrök minőségét, illetve, hogy vetélytársaival ellentétben 100% kézi munkával készültek, ráadásul magyar is, akkor reális.

A teljes termékválaszték megtekinthető az iPhonetok.hu webáruházban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

 1. Muhadnagy - 2011.06.13. 13:47

  21.900? wtf akkor maradok a jó öreg Beyzacases tokoknál, még szállítással együtt is 2,5 tokot tudok venni egy ilyen áráért…:S

 2. opossum - 2011.06.15. 14:38

  najó de ez kézzel készített meg nézz rá, szerintem nagyon jól néznek ki!! Persze prémium kategória de ha megnézed egy Iphone árához képest, egyáltalán nem drágák…

 3. Barney - 2011.06.16. 15:42

  Én itt vettem egy ilyen iCase tokot kedvezményesen: http://ioutlet.hu/kiegeszitok/tok/iphone/icase/
  Kaptam egy kuponkódot, amivel jobb áron tudtam hozzájutni. Tényleg nagyon jól össze van rakva, és az illata is azt a valódi bőr feelinget hozza. Jövő hónapban az iPad-emnek is beszerzek egy ilyet, hogy teljes legyen az öröm :)

 4. Luigi - 2011.06.24. 20:28

  A napokban vettem én is 1 iCase tokot.

  Kicsit drága de nagyon jó minöségü.

  Én sötétbarnát vettem.

  Nekem nagyon tetszik.

Szólj hozzá Te is!