Megújult és elérhető az Opera Mini 6!

KeleMan 2011.06.01. 19:10 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, Programok, Videók 3 hozzászólás 210

Megjelenése előtt bár nagyon sokan várták az iPhone és iPod Touch készülékekre az Opera Mini böngészőt, később a várakozók cseppet sem voltak elégedettek. Több, mint egy éve hírt adtunk arról, hogy az Opera Mini böngészőnek megjelent az 5-ös változata, de akkor az Apple App Store áruházából egyszerűen kitiltották, arra a pontra hivatkozva, hogy semmi olyat nem tud, amit a beépített Safari böngésző ne tudna. Jon von Tetzchner az Opera CEO-ja elárulta azt is, hogy hogyan próbálják megakadályozni azt, hogy a programot elutasítsa az Apple. Kitalálták, hogy a Safariban nem lehet szövegre keresni az internetes oldalaknál, de az Operában természetesen ez elérhető. Így ezzel az újdonsággal ki tudnák cselezni az Apple-t.

2010. április 13-án aztán egy olyan dolog történt, mely az akkoriban még nagyon szigorúnak hitt App Store áruházban sosem következhetett volna be, de mégis megtörtént, engedélyezték a programot. Nagyon sokan letöltötték, de egy idő után a kezdeti sikerek elapadtak és bár jó volt az Opera Mini, mégis inkább sokan visszatértek a Safari böngészőhöz. Azóta eltelt tehát 1 év, közben megannyi böngésző szoftver árasztotta el az áruházat.

Valamivel több, mint 1 hete az Opera Software elérhetővé tette az iOS rendszert futtató készülékekre a mobil böngészőjének új változatát. Az Opera Mini 6 újdonságai között találjuk a Retina kijelző támogatást az iPhone 4 mobilra, valamint immár az iPad készülékeken is használható. Extraként kezelőfelületek között is választhatunk. De miért is választanánk ezen böngészőt, ha ott a beépített Mobile Safari? Nos talán azért is érdemes még egy esélyt adni az Operának, mert az rendkívül takarékosan bánik az adatforgalommal. Közel 90%-al kisebb az adatforgalma, mint más böngészőknek. Persze ezt mind úgy érik el, hogy egy hatalmas adatközpont az összes weboldalt rögzíti és már a rögzített oldalakat jeleníti meg a felhasználó részére. Fentiek mellett a görgetés és nagyítás is jobban használható lett, valamint közvetlenül, egy kattintással tudunk megosztani bármit a FaceBook, vagy akár a Twitter profilunkon keresztül.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

 1. 14bob88 - 2011.06.01. 21:16

  Vélemény róla?

  • KeleMan - 2011.06.01. 21:23

   14bob88: Nekem anno, – mint már írtam másoknak sem – nem jött be. Tegnap iPad-en kipróbáltam és sokat fejlődött, tetszik. De Safariról nem váltanék. Pl. az ihungary.hu-t sokkal gyorsabban töltötte be, ill. más oldalakat is. A közösségi funkciók és megosztás jól működik. De várjuk mások véleményét is.

 2. balu83 - 2011.06.01. 21:25

  Gyors, de sok oldalt hibásan jelenít meg. Terra még mindig jobb (nekem).

Szólj hozzá Te is!