Mégis jön iPhone-ra az Opera Mini?

KeleMan 2010.03.23. 18:51 Apple, iPhone, Kiemelt hírek, Pletykák, Programok 1 db 206

Nemrég megjelent az Opera kifejezetten mobilra szánt Mini elnevezésű böngészőjének legújabb 5-ös változata. Egyszer már anno az AppStore-ba is megpróbáltak bejutni a készítők, de akkor az Apple elutasította azt, hiszen már van böngészője az iPhone-nak, mégpedig a Safari. Természetesen az indok az volt, hogy olyan programot nem engedélyeznek az AppStore-ban, amely program már megtalálható a készülékben és ugyanazt a tudást adja. Ez persze hellyel-közzel igaz is volt, de aki használt már Samsung, Nokia, Sony-Ericsson készülékben Opera Minit, az tudhatja, hogy az egyik legjobb mobilra készült böngészőről van szó. Szóval az a feltevés, hogy nem tudna újat mutatni, az enyhén szólva is vicc. Akkor nagyon sokan felháborodtak az Apple döntése miatt, de nem volt mit tenni, lenyelték a dolgot. A készítők persze nem adták fel. Olyannyira nem, hogy elkészítették az Opera Mini legújabb böngészőjét újra iPhone-ra, és azt újra beadták elbírálásra az AppStore-ba, pont a mai napon.

A böngészőt egyébként már bemutatták a Mobile World Congress-en is, még 2010 februárjában. A legdurvább dolog pedig az volt, hogy a prezentáció alatt végig Edge kapcsolaton keresztül csatlakozott az iPhone készülék az internetre, mégis olyan szélsebesen töltötte be az oldalakat, mint a Safari 3G-n keresztül. Jon von Tetzchner az Opera CEO-ja elárulta azt is, hogy hogyan próbálják megakadályozni azt, hogy a programot elutasítsa az Apple. Kitalálták, hogy a Safariban nem lehet szövegre keresni az internetes oldalaknál, de az Operában természetesen ez elérhető. Így ezzel az újdonsággal ki tudnák cselezni az Apple-t.

A cikk írásának pillanatában, már közel 5 órája elküldték az Apple-nek az alkalmazást az Opera szakemberei. Erre egy számlálót is elindítottak. Sőt még egy játékot is hirdettek ezzel kapcsolatosan. Aki megtippeli, hogy mikor fogja az Apple engedélyeztetni az Opera Minit, és a legközelebbi tippet adja, az nyer egy iPhone-t. Ti mit gondoltok? Vajon engedélyezni fogják az alkalmazást?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

Szólj hozzá Te is!