BpMenetrend és iMenetrend

dugi 2011.04.17. 08:34 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, Programok 0 db 864

BpMenetrend

Gondolom sokan élnek Budapesten az oldal látogatói közül, akiknek hasznos kis alkalmazás lehet a BpMenetrend. A BpMenetrend ma az egyik legismertebb magyar fejlesztésű app, az iMind Kft. által. A BpMenetrend a BKV összes járműjének részletes menetrendjét ismeri oda-vissza, pontos indulásokkal, menetidőkkel, megállókkal és nem kell hozzá internet sem. Szóval akinek nincs mobilnetje vagy csak az otthoni wi-fi-re tud felmenni az ne búslakodjon. Indításkor a kedvenc járatainkat láthatjuk, ezeket természetesen mi magunk választhatjuk ki. A járatokat típus szerint csoportosítva kereshetjük (Busz, Villamos, Troli, Metró, Hév, Éjszakai járat), egy járaton belül válogathatunk a megállók közül, láthatjuk a pontos útvonalat, a megállót amelyben állunk, alul pedig láthatjuk a pontos indulásokat az adott megállóból. Az app adatbázisa elég gyakran frissül, ezért optimális ha napi vagy hetire állítjuk a frissítés időtartamát. A frissítések mérete kicsi, így ezt iPhone tulajdonosok nyugodtan elvégezhetik útközben is. Az app legnagyobb előnye egyébként pont ez: a frissítéstől eltekintve teljesen offline (ahogy már írtam), így iPod touch-on is remekül használható.

 

Letöltöm – Ingyenes

 

iMenetrend

Ha elindítjuk az iMenetrendet, akkor az első dolog amit látunk, az az útvonal tervezés az időpont és, hogy átakarunk-e szállni vagy sem. A megállók keresése roppant egyszerű, csak rányomunk a Honnan-ra vagy a Hová-ra, beírjuk a megálló nevét vagy pedig GPS-el keressük a megállókat, ez általában a legközelebbieket szokta kidobni, de nekem volt már olyan, hogy Érdről Budaörsöt javasolta. Majd beállítjuk az időpontot. Ha ez is megvolt akkor már csak rá kell nyomnunk a keresésre és kész is. A keresett vonatok közül az egyikre rábökünk, akkor az kifogja írni a Kocsiosztályt, Jegy árát, út hosszát és hogy milyen messze van a cél.

A menetrendeket hozzáadhatjuk kedvenceinkhez vagy postolhatjuk Facebookra, hogy hova tart a vonatunk. Az infó menüpont alatt be is tudjuk állítani, hogy hány százalékos kedvezményt kapjunk.

Letöltöm – Ingyenes

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!