MacBook Air – Samsung SSD-re váltott az Apple

KeleMan 2011.04.17. 22:56 Apple, Egyéb, Mac 2 hozzászólás 131

Örömteli hír látott napvilágot, legalábbis azok számára, akik tervezik a 11″-os vagy 13″-os MacBook Air modellek vásárlását (mint ahogy én is). A 2010 év végén debütáló új MacBook Air modelleket ugyanis az Apple már nem az eddig megszokott Toshiba típusú SSD (Solid State Drive) szállítja, hanem áttér a jóval gyorsabb Samsung gyártmányú modellekre. Az Anandtech beszámolójából bár hivatalosan nem derül ki, hogy az Apple miért is váltott beszállítót (vélhetően a Japánban történt tragédia az oka, mivel a Toshiba nem tud szállítani elegendő meghajtót), az azonban igen, hogy az eddig TS128C jelzéssel ellátott Toshiba gyártmányú SSD-ket leváltotta az SM128C néven futó modell.

Egyelőre nem tudni, hogy az itthon még boltokban lévő modellek már az új Samsung SSD-vel kerülnek-e forgalomba, de érdemes kivárni egy kicsit annak aki most vásárolna készüléket. Az új SSD-k sebessége ugyanis majd 20%-al emeli az írási és olvasási sebességet, így azok az eddigi gyorsaságra is rádobnak még egy lapáttal.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

Szólj hozzá Te is!