World of Goo – Megjelent iPhone-ra is

dugi 2011.04.15. 22:24 Apple, iPad, iPhone, Játékok 6 hozzászólás 317

A World of Goo eredetileg Planet of Goo névre hallgatott, ami a 2D Boy által lett fejleszte és kiadva is egyaránt 2008-ban Windows-ra. Azóta megjelent Mac OS X-re, Linuxra és iOS-re is. Eddig iOS szofverrel ellátott eszközökre csak iPad-es verzió létezett, most viszont kiadták iPhone-ra is. Jó hír továbbá, hogy aki már letöltötte a World of Goo HD kiadását, nem kell mégegyszer megvásárolnia azt, mivel a fejlesztők univerzálissá tették az alkalmazást. Azoknak viszont, akik csak iPhone vagy iPod Touch készülékkel rendelkeznek, egy kedvezőbb árú World of Goo-t biztosítanak, igaz az nem univerzális app.

A World of Goo pár szóval a ragacsokról szól. A ragacsok felfedező kedvűek és új hazát keresnek. Több helyen is próbálkoznak, dombokon, farmokon, gépekben majd végül az informatika világában is. Végül tragédia történik, felrobban a World of Goo Corporation.

A játék igen változatos, de lényegében egy építkezési projectre hasonlít. A ragacsokkal különböző hidakat, magas épületeket, csöveket kell építenünk, hogy elérjük a célt. A cél az, hogy megadott számú ragacsot egy csőbe juttassunk. A cső lehet egy sziget másik oldalán, tüskék között, de el is zárhatja valami, amit (értelemszerűen) el kell onnan tüntetni. A játék (mint sok másik játék is) a történet előrehaladtával bekeményít, egyre nehezebb pályákat kell teljesítenünk. Fontos, hogy a ragacs-labdákra hat a gravitáció, és igen élethűen megoldották a szél-, mozgás-, remegés- és erőhatásokat is. A pályáknak izgalmas és kellemes zenei aláfestésük van.

A ragacsok több típusúak lehetnek, mindegyik típusnak más-más tulajdonsága van.

Bitvir: Piros vírusok. Utolsó előtti szint. Ki kell őket lőni, és hozzákapcsolódnak egy társukhoz, ha annak közelébe érnek.
Foam: Cseppecskék. Csak egy társukhoz lehet őket hozzákapcsolni.
Concrete: Fekete ragacsok, hasonlóak a szürkékhez.
Natural: Természetes ragacsok, újra lehet őket hasznosítani (ha beépítettük, kivehetjük őket újra) és több társához kapcsolódhat.
Sunny: Napsárga ragacs. Mindenhez odatapad, de a tüskék kilyukasztják. Hozzá kapcsolódó társait magával húzza.
Skully: Halálfej alakú ragacs. Nem pukkasztja ki a tüske.
Graphit: Szürke színű ragacsok. Különleges tulajdonságuk nincs, és csak két másik ragacshoz lehet kapcsolni.
Air: Könnyű cseppek, nincs súlyuk.
Bomber: Bomba ragacs. Ha tűz éri, akkor nagyot robban. Hozzá tud tapadni bármihez.
Match: Gyufák. Ha egyet tűz ér, akkor az elég, és ha társa kapcsolódik hozzá, arra is átterjed a tűz.
Bit: Az utolsó előtti szinten előforduló, zöld, gömb alakú ragacs. Nem mozgatni, hanem kilőni kell.
Byte: Szintén az utolsó előtti szinten fordul elő. Tulajdonságaiban hasonlít a Graphitra vagy a Concretere, de négyzet alakú és zöld.

A játék során 5 világban játszhatunk, amelyeken belül 48 pálya van:

Chapter 1: “The Goo Filled Hills”
Chapter 2
: “Little Miss World of Goo”
Chapter 3
: “Cog in the Machine”
Chapter 4
: “Information Superhighway”
Epilogue
: “End of the World”

Ezeken kívül játszhatunk még a World of Goo Corporation-nel is, melynek lényege, hogy x mennyiségű ragacsból egy magas tornyot építsünk. Ahogy előrehaladunk a történetben, úgy fejlődik velünk a World of Goo Corporation.


World of Goo – Letöltöm – iPhone/iPod Touch – 2,39€


World of Goo HD – Letöltöm – iPhone/iPod Touch/iPad – 3,99€

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

6 hozzászólás

 1. Andris - 2011.04.17. 15:40

  Azt nem értem hogy hogy lehetséges az hogy ez az app (world of goo néven) nekem kb 1 honapja fel van rakva a ipod touch 4emre? valami itt nem stimmel.

  • KeleMan - 2011.04.17. 19:12

   Andris: Az nem stimmel, hogy warezolsz! :D Hivatalosan csak most jött ki! :D

 2. dugi - 2011.04.17. 16:47

  Andris:Akkor biztos valami torrent oldalról lelett szedve neked mert nemhivatalos iphone és ipod touch verziók vannak fönt például az ncore-on is.

 3. Andris - 2011.04.20. 01:34

  zsííír :)

Szólj hozzá Te is!