Pieceable – Mutasd be iPhone alkalmazásaidat beágyazott elemként különböző webodalakon

KeleMan 2011.04.12. 18:48 Apple, Egyéb, iPhone, Kiegészítők 0 db 100

Szeretnénk bemutatni egy nemrég megjelent kifejezett iPhone fejlesztők számára készült lehetőséget. Azt mindenki tudja, hogy egy-egy sikeres alkalmazás mögött vagy egy nagyon jó ötlet rejtőzik (pl. Angry Birds, Cut the Rope) vagy iszonyatos hype és marketing, és persze lehet mindkettő is. Ahhoz azonban, hogy valaki felkerüljön az App Store Top 25-ös listájára mindenképp reklámozni kell az alkalmazást. Mi magunk is bemutatunk néha pár új programot, a fejlesztők pedig (az Apple követelésére) még weboldalakat is hoznak létre. Ezen oldalakon azonban pár képet, leírást esetleg videót láthatunk. Mi lenne azonban, ha a programokat ki is lehetne próbálni a weboldalon keresztül? Nagyon jó ötlet, csak eddig ilyenre nem volt lehetőség. Az Android esetében az Amazon kísérletezik hasonló dologgal, de mostantól az iPhone és iPod Touch programokat is “tesztelhetjük” valós időben, anélkül, hogy letöltenénk a mobileszközre. Az alábbi beágyazott link például a Yelp nevű programot mutatja be. Lehet próbálgatni.

A Pieceable elgondolása rendkívül egyszerű, a fejlesztők feltöltik az alkalmazásukat, majd abból a Pieceable alkot egy flash kódot (igen, sajnos flash) és az adott kódot beillesztve a weboldalba, azt az egér segítségével ugyanúgy használhatjuk, mintha az iPhone készülékünkön lenne.

(Mondjuk a “pincselés”, azaz a nagyítás kicsinyítés nem tudom, hogyan fog működni… ) Több fajta csomag közül lehet választani. Ezek rendre Trial, Basic és Pro. Az elsőben ingyenes kipróbálási lehetőség van, míg a Basic és Pro változatban már 30$ és 60$-os áron több funkciót is elérhetünk. Akit érdekel az alkalmazásfejlesztés, és szeretné hasonlóképpen promotálni a programját, annak egy kitűnő lehetőséget nyújtanak a fentiek.

Hivatalos oldal: Pieceable.com

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!