Bréking! Novembertől Brazíliában készül az iPad

KeleMan 2011.04.12. 19:33 Apple, Egyéb, iPad 6 hozzászólás 166

Végre hivatalossá vált, az Apple és a Foxconn Brazíliában fogja gyártani 2011. novemberétől az iPad készülékeket. A brazil informatikai miniszter jelentette be mindezt, miután egy egy találkozó keretében aláírták a megállapodást. Az eseményen többek között a brazil miniszterelnök, Dilma Rousseg és a Hon Hai Precision alapítója Terry Gou is részt vett. A Foxconn 12 milliárd dollár értékben fog gyárakat és létesítményeket építeni a Dél-Amerikai országban. A cél, hogy a Kínában lévő főhadiszállás gyártósorát áttelepítsék más területekre.

iPhone maker Foxconn Technology Group is considering investing $12 billion in Brazil to assemble monitors, Brazil’s president said on Tuesday, in a sign the company may be ready to accelerate its move away from its main China manufacturing base.

Nem szabad fentiek mellett azt sem elfelejteni, hogy ezáltal az Apple is több pénzt tud spórolni, valamint így, hogy a latin amerikai országban létesít üzemeket, kevesebb adót is kell fizessen.

Ja és azt el is felejtettem, hogy az eddigi “Designed by Apple in California – Assembled in China” helyett már a “Designed by Apple in California – Assembled in Brazil” felirat fog szerepelni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

6 hozzászólás

  1. Muhadnagy - 2011.04.12. 22:40

    végre nem kínai lesz :D

  2. bohn.marci - 2011.04.13. 21:57

    hála az égnek:D

  3. paulo92 - 2011.04.13. 23:00

    Helló!

    Egy kérdésem lenne. T-nél jelenlegi normálméretű simkártyám microsimre szeretném cseréltetni. Ám kormányzati (Céges ) ügyfél vagyok. Ahhoz, hogy egy üzletben a kártyát átváltsák meghatalmazásra van szükségem. (legalábbis t-s kisasszony ezt mondta).

    Szerintetek erre a célra megfelel ez a formanyomtatvány?
    http://www.t-mobile.hu/static/DocumentStore/lakos

    Nem szeretnék fölöslegesen szaladgálni. Amúgy nekem a hivatalos oldal a t-systems, ám ott nem találtam semmilyen meghatalmazást:(

    Válaszotok előre is köszönöm!

    • KeleMan - 2011.04.13. 23:20

      paulo92: Igen, megfelelő tudtommal, én is ilyet szoktam kiküldeni az ügyfeleknek e-mailben.

  4. paulo92 - 2011.04.14. 01:00

    Áhh köszi szépen!:)

    Annyi bonyodalom van ilyenkor céges ü. ként.

    Új teló, új kártya, meghatalmazás:)

Szólj hozzá Te is!