Elérhetővé vált a Vodafone iGo My way navigációs programja

KeleMan 2011.04.06. 08:36 Apple, Egyéb, iPhone, Programok 3 hozzászólás 3 366

Bár a Vodafone már a premier utánra ígérte saját ügyfelei részére az ingyenes navigációs szoftvert, az sajnos késett egy kicsit. Persze jobb későn, mint soha, így a tegnapi napon végre elérhetővé vált és ingyenesen letölthető a Vodafone Navigation Hungary alkalmazás, mely a népszerű iGo My way GPS navigációs programra épül. A T-Mobile ügyfelei a Navigon megoldását használhatják ingyenesen, bár tény, hogy a program majdnem másfél gigabájtos mérete hajmeresztő. Így igen kellemes meglepetés, hogy a Vodafone alkalmazása a 200MB-ot sem éri el. A program telepítése után még le kell tölteni egy úgynevezett aktivációs csomagot, ezáltal regisztrál a rendszerbe, ellenőrzi, hogy Vodafone ügyfelek vagyunk. Fontos, hogy teljesen offline navigálás nincs, hiszen bizonyos időközönként az alkalmazás ellenőrzi, hogy valóban Vodafone kártya van-e az iPhone készülékben. Éppen ezért viszont lehetőség van más szolgáltató sim kártyájával is használni, igaz azonban, hogy az App Store áruházban az alábbi üzenetet találjuk, tehát csak csökkentett módban, limitált tudással lehet azt kipróbálni.

“Bocs fiúk, az alkalmazás jelenleg csak a Vodafone Magyarország ügyfelei számára érhető el, más mobilszolgáltató előfizetői csak limitált funkciókkal tudják igénybe venni.”

Az alkalmazás fő funkciói

Tökéletes navigáció
– Navigáció az iPhone címlista elemeihez
– Gyors, rövid, gazdaságos és könnyen követhető útvonalak
– Többpontos útvonalak támogatása
– Automatikus útvonaltervezés
– Alagút üzemmód
– Hasznos helyek keresése az útvonal mentén
– Szabad barangolás a térképen/a környező területek felfedezése

Élvezd az utazást
– 3D-s tájékozódási pontok
– “Vehimarkers” (választható 3D-s autómodellek)
– Testre szabható zenelejátszás

És a többi…
– Párhuzamos feladatkezelés (multitasking) iOS4-en
– Sávinformáció és az útjelző táblák valósághű megjelenítése
– Útvonalterv funkció
– Különböző útvonalak összehasonlítása a térképen
– Hasznos helyek (POI-k) hívása
– Korlátlan számú kedvenc uticél felvétele
– “Hol vagyok?” funkció vészhelyzet esetére
– Figyelmeztetés sebességhatár átlépésekor
– Továbbfejlesztett gyalogos navigáció


Letöltöm – Ingyenes

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

 1. Kerekes Tamás - 2011.04.08. 16:33

  "Fontos, hogy teljesen offline navigálás nincs, hiszen bizonyos időközönként az alkalmazás ellenőrzi, hogy valóban Vodafone kártya van-e az iPhone készülékben."

  Ennek a kettőnek semmi köze egymáshoz. Az iPhone mindenféle netkapcsolat nélkül meg tudja mondani, hogy milyen kártya van benne.

  • KeleMan - 2011.04.08. 19:35

   Kerekes Tamás: Ez biztos, hogy így van, hiszen ezáltal nem engedi pl. a T-Mobile-os Sim Lockos készülék, hogy egy Vodafone kártyával használd. De a szerverekre valahogy a készülék bizonyos időközönként el kell, hogy küldje azokat az adatokat, amivel megerősíti a teló, hogy vodás kártya van benne, ahhoz, hogy teljes funkcionalitással használhasd a Vodafone navigációs alkalmazását.

 2. béla - 2011.04.11. 14:45

  Nem kell elküldenie. Amúgy egyszerűen le tudod tesztelni, net kikapcs, navi indít…

Szólj hozzá Te is!