A Macveszem.com botrányról – Hogy mindenki tisztán lásson

Helme 2011.02.06. 15:00 Apple, Egyéb 161 hozzászólás 1 155

Először is kategorikusan kiszeretnénk jelenteni, hogy semmi közünk nincs a Macveszem.com-hoz, azonban mindenképpen meg akarjuk védeni a srácokat, ugyanis az alapkoncepciójuk az volt a webshop indulásakor, hogy viszonylag kis nyereséggel adják a termékeket, mert gusztustalannak tartották, hogy a nagy cégek pofátlanul nagy haszonnal dolgoznak, ez pedig becsülendő. Ezt azért jegyeztük meg, hogy senki se állíthassa azt, hogy a saját vállalkozásunkat próbáljuk mosdatni, ugyanis az iPhone Hungary csapatának semmilyen érdekeltsége nincs a webshopban.

A Macveszem.com-nál nem lett volna ez a kezdeményezés ha én (Helme) nem szólok a bolt tulajdonosának, hogy mi lenne, ha csinálnánk valamit az iPhone Hungary-n keresztül. Mivel mindenki odavolt a Libri akciójáért, kíváncsi voltam, hogy a Macveszem tudja-e ennél olcsóbban is adni. A tulajdonostól igen volt a válasz. Nekünk és Nekik is jó volt. Mi a cikk által (ami egyébként csak nálunk jelenhetett volna meg, de erről később) plusz látogatókat kaptunk, a Macveszemnek pedig kiváló ingyenreklám lett volna.

Oldalunk főszerkesztője megírta a cikket, ami vélhetően a félreértések miatt a betervezettnél többen olvastak el. Eredetileg úgy indult, hogy kifejezetten az iPhone Hungary tagoknak szól ez az akció, de az utolsó pillanatban a Macveszem.com tulajdonosa arra módosította, hogy bárki rendelhet. A jó szándék vezérelhette, hiszen így az áhított készülék végre nagyobb réteg számára került elérhetőbb árfekvésbe.

A bomba akkor robbant amikor az Appleblog-on írtak róla egy rövid bejegyzést, ami egyébként csak azért érdekes, mert tőlünk nyúlták az infókat, de forrást megjelölni ugye luxus. Persze az Appleblog szerkesztői minden következmény nélkül bebaszva pocskondiázhattak minket a T-Mobile iPhone 4 premier partiján, hogy: “ki a faszok vagyunk, mi és miért lopjuk a híreiket”, ami egyébként már a rágalmazás kategóriájába esik, de ez csak mellékes.

Twitteren már korábban trend lett a cikkünkből, ami véleményünk szerint nem is baj, hiszen onnan viszonylag kevés volt a potenciális vásárló, de örültünk neki, hogy foglalkoznak a témával. A nagyobb baj, hogy írásunkban úgy jelent meg: “aki 13 és 14 óra között rendel, az kapni fog iPad-et”.

Bár több hozzászóló kimásolta a Macveszem.com tulajdonosának a hozzászólását, melyben azt állította: “aki ebben az időpontban rendel, az biztosan kapni fog”, de az akció indulása előtt korrigálta a hozzászólását arra, hogy a készlet erejéig érvényes ez az akció.

Megtudtuk a készletadatot még az akció elindulása előtt, ezt a hivatalos Twitter oldalunkon közzé is tettük. 82 darab iPad volt összesen, azonban 502 megrendelés érkezett. Többen rendelni sem tudtak ugyanis annyian voltak fenn 13:00-kor az oldalon, hogy megadta magát a rendszer, egy perc alatt elfogyott az összes készülék, a Macveszem tulajdonosának elmondása alapján.

Többen csalogató reklámnak tartják ezt az akciót, amit ugye a törvény tilt, de senki nem gondolta, hogy kevesebb, mint egy perc alatt elvisznek 82 db iPad-et.

A Macveszem csapata 13:20-kor írta Twitteren, hogy elkapkodták a készletet, nincsen már több. Horribilis mennyiségű e-mail jött ezért nem tudtak mindenkit értesíteni. Elmondásuk alapján szívesen adnának mindenkinek iPad-et, hiszen ezen még ezzel az árral is kerestek a terméken, viszont a berendelés több mint 42 millió forintba kerülne, ennyijük pedig nincsen.

Az előre fizetés pedig még nagyobb negatív visszhangot váltana ki, elmondásuk szerint valaki(k) tudatosan le akarják őket járatni, így ezt az eshetőséget elvetették. Tehát patthelyzet alakult ki, jelenleg azon dolgoznak, hogy milyen módon tudják kárpótolni azokat, akiknek nem jutott a készülékből.

Kérdésünkre elmondták, hogy sok embert nem bírtak elérni azok közül, akik vásároltak, nekik emailt írnak, ha nem érkezik rájuk válasz, akkor automatikusan a következő embernek adják az iPad-et. Az ügynek nincs vége, mindenképpen lesz folytatása.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

161 hozzászólás

 1. Hohenheim - 2011.02.06. 17:10

  Nem semmi nemcsodálom h lepukkan a szerver ha ennyi őrült ugrik rá erre az akciora :) De az is fura h aki megrendeli miért nem válaszol.

  • KeleMan - 2011.02.06. 17:27

   Hohenheim: Szerinted? Mindig vannak akik megrendelik, előrendelik, de azután lemondják, vagy nem is jelentkeznek. Ezeket az iPad-eket szerencsére mások megkapják majd.

 2. Jimmy91 - 2011.02.06. 17:31

  Most mindenki tudhatja mi történt. A macveszem senkinek se akart rosszat. Szerintem mindenki beláthatja, hogy senki se számított 500 feletti rendelésre. Ez most így alakult de ezért nem kell anyázni. Az akció nem úgy sikerült, ahogyan várható volt de az becsülendő, hogy megfelelő megoldást szeretnének mindenkinek. Én tovàbbra is bízok a macveszem.com-ban mert nagyon jó áraik vannak.

 3. Hohenheim - 2011.02.06. 17:40

  Keleman biztos ilyenről amúgy még nem hallottam namind1 :)

  • KeleMan - 2011.02.06. 17:45

   Hohenheim: Bocsáss meg, de ezt most nem tudom eldönteni, hogy ironikusan írod, vagy tényleg nem hallottál ilyenről.

 4. NaiV - 2011.02.06. 17:45

  Magyarázatokból nem lehet várat építeni. Jelen pillanatban azt gondolom, hogy az "akció" kiagyalói vagy mérhetetlenül ostobák, vagy nagyon is dörzsöltek. Az oldalak látogatottságának mindenesetre nem tett rosszat ez az ingyencirkusz. Egyre nagyobb érdeklődéssel várom, hogy hova fut ki a történet.

 5. magyarosi - 2011.02.06. 17:53

  "bebaszva pocskondiázhattak minket a T-Mobile iPhone 4 premier partiján, hogy: ki a faszok vagyunk, mi és miért lopjuk a híreiket” – én biztosan nem voltam bebaszva, ugyanis egy kortyot sem ittam, csak ha már a rágalmazásnál tartunk.

  • KeleMan - 2011.02.06. 18:01

   magyarosi: Mi meg épp úgy emlékszünk, hogy számon kértétek, hogy az MTI miért bennünket adott meg forrásként, miért nem benneteket… De persze peace. Én ebbe már tényleg nem folyok bele, beszéld meg Helmével.

 6. Hohenheim - 2011.02.06. 17:56

  Komolyan nem hallotam még ilyenről. nem ironizálok :)

  • KeleMan - 2011.02.06. 18:09

   Hohenheim: Ok, akkor már tisztábban látok. Nyilvánvaló, hogy vannak olyan emberek, akik csak brahiból leadnak egy megrendelést, aztán nem veszik át. Számtalan ilyet tudnék mondani. Nem tartom helyénvalónak, de sajnos van ilyen. Na én mára léptem. Sziasztok!

 7. Adrian - 2011.02.06. 17:57

  "viszonylag kis nyereséggel adják a termékeket, mert gusztustalannak tartották, hogy a nagy cégek pofátlanul nagy haszonnal dolgoznak, ez pedig becsülendő."

  "Elmondásuk alapján szívesen adnának mindenkinek iPad-et, hiszen ezen még ezzel az árral is kerestek a terméken"

  A macveszem 140 000-ért adja azt az iPadet amit 89 000 alatt vesz, de ők tartják gusztustalannak a többi céget??? Az Apple viszonteladók 7-8 százalékkal dolgoznak, a macveszem meg 80 szazalékkal. Hát ez nagyon kemény ami itt folyik…

 8. NaiV - 2011.02.06. 18:06

  Upsz, megy ám itt a személykedés. Hmm, addig sem a lényegről van szó…

 9. NaiV - 2011.02.06. 18:06

  személykedés=személyeskedés

 10. Balázs - 2011.02.06. 18:11

  Én a történetből azt látom, leszámítva az ellenséges légkört, hogy itt volt egy Libris akció. Ezt durván megakarták torpedózni a srácok egy saját akcióval. (első negatív pont)

  Ezek után ésszerűséget mellőzve, mindenféle szabály vagy akció kereteinek meghatározása nélkül kikürtölték, hogy ők most aztán akcióznak. (második negatív pont)

  Most a végén ilyen stílusban próbálnak mosakodni és több helyen sántító PR szagú írást közölnek le?? (harmadik negatív pont)

  Én nem rég óta vagyok Apple tulajdonos, de hogy az ő üzletüket elkerülném az biztos.

  1, nem korrektek

  2, vagy hülyék és nem értenek az üzletvezetéshez, vagy szándékosan tették. Egyik sem vevőcsalogató.

 11. mati - 2011.02.06. 18:11

  Hogyis van ez?

  ,,viszonylag kis nyereséggel adják a termékeket, mert gusztustalannak tartották, hogy a nagy cégek pofátlanul nagy haszonnal dolgoznak" – ennek szellemében kerül 140k-ba, de most 90k-ért adják.

  ,,hiszen ezen még ezzel az árral is kerestek a terméken". Hol itt a kis nyereség? Akkor kérnék én is!!!! Ennyiért!!!!!

 12. huszerlbence - 2011.02.06. 18:12

  Sziasztok! Én is befürödtem a tegnapit már kaptam is e-mailt, hogy sajnálják. Szerintetek érdemes használt iPadet venni? Egy éves de nem használt csak keveset.

 13. Blogkukac - 2011.02.06. 18:17

  Ez így egyre szánalmasabb srácok!

  Jobb lett volán nem magyarázni a bizonyítvány, mi az, hogy nem számoltatok ennyi megrendeléssel mikor konkrétan több mint 30 százalékkal olcsóbban adtátok mint a hivatalos ár? Aki kicsit is hosszabb ideje kereskedik tudja jól, hogy ebben az országban az ilyen akciókra tömegesen ugranak rá az emberek… Másik dolog meg az, hogy ne mondjátok már, hogy legálisan kerestetek még ezen az áron, miközben az Apple konkrétan világ szerte maximum kisker -9 százalék kedvezményt ad ami usa eseteben nettó 89820ft mai árfolyammal és ezen se áfa se beszállítás se más költség sincs. Szóval jó lenne inkább rendesen megkövetni magatokat….

 14. Balu - 2011.02.06. 19:10

  Kicsit átverés szaga van

 15. Malachi - 2011.02.06. 19:56

  kár védeni a védhetetlent, srácok. kár volt összemosni magatokat egy ügyeskedő amatőrrel. pedig éppen kezdtem megkedvelni az oldalt. viszlát.

 16. Dani - 2011.02.06. 20:01

  Én is rendeltem, de én is lecsúsztam róla.

  Viszont az a helyzet, hogy szerintem nem nagyon van esélyünk megkapni.

  Benne van az ÁSZF-jükbe (Tudom az XMS-től nyúlták), hogy elállhatnak azoktól a megrendelésektől is amiket már visszaigazoltak.
  http://macveszem.com/yourishop/aszf.php

 17. szucsadam - 2011.02.06. 20:08

  “bebaszva pocskondiázhattak minket a T-Mobile iPhone 4 premier partiján, hogy: ki a faszok vagyunk, mi és miért lopjuk a híreiket”

  Na hogy mindenki tisztán lásson, jöjjön az osztogattak vs. fosztogattak játék. Nem beszéltünk veletek a T-Mobile iPhone 4 premieren, ellenben találkoztunk két MTI-s kollégával, akiket Csaba ismert korábbi sajtóutakról, és számon kértük, hogy a megelőző napokban miért ezt az oldalt linkelték elsőnek egy bréking hír kapcsán, mikor mi jócskán megelőztük őket (akik nem tudnák: ha az MTI hivatkozik egy oldalra, akkor azt általában úgy veszik tovább a nagyobb lapok, így ezt elérni mindenképpen hasznos az adott blognak). A megelőzést még kommentben el is ismerte valamelyikőtök:

  Helme007 · http://ihungary.hu 2010.09.20. 18:13:11

  Na megelőzött minket az Appleblog :)

  (Egyébként meg később kiderült, hogy a Népszabadság írta meg elsőként, de ez már mindegy is.)

  Ahogy az MTI-sekkel beszéltünk, a szomszéd asztalnál (hallották, miről beszélünk) egy csapat fiatal integetett, hogy ők az iPhonehungary. Egyáltalán nem elegyedtünk szóba, ha jól emlékszem. Hírlopásról meg végképp szó sem volt.

  Ez így nagyon szánalmasra sikerült, és erre még rátettetek egy lapáttal a személyeskedéssel. A poszt címe ezek után minimum ironikus.

 18. Tian - 2011.02.06. 20:09

  huszerlbence: leginkább az ár/állapot aránya a fontos. Mert ha viszonylag olcsón adja és tényleg megkímélt állapotban van akkor mehet. Itt ami kérdéses, az az akksi és a kijelző állapota. Ha teheted akkor nézd meg személyesen a terméket és ott majd úgyis eldöntöd hogy megveszed-e.

 19. huszerlbence - 2011.02.06. 20:27

  Tian: Karcmentes elől hátul és azt mondta a srác, hogy 9 órát visz netezéssel. No pixelhiba, mert fél évig állt az asztalon.

 20. iPadfan - 2011.02.06. 20:45

  Most kaptam ígéretet h a mostantól átvételre kerülő iPadekről fotó készül, amely a facebookra lesz feltöltve. Várjuk!

 21. Bence - 2011.02.06. 20:59

  Hagyjuk már békén az iPhoneHungary-t és a Macveszem-es srácokat is! Nagyon gáláns akció volt ez a részükről, azt pedig senki nem gondolhatta, hogy mindenkinek jut majd olcsó iPad. Aki kapott az szerencsés, aki nem az most irigykedik. De mocskolódni semmi értelme… Mindkét csapat nagyon korrekt, ne cseszegessük őket!

 22. OverClocker - 2011.02.06. 21:05

  Törölték a hozzászólásomat, grat! Bár aki elolvassa a hírt az látja… -.-" hogy az író saját magát cáfolja meg azzal, hogy kis árréssel dolgoznak… -.-"

 23. Bence - 2011.02.06. 21:50

  Szerintem itt csak azok panaszkodnak és fikáznak, akiknek nem jutott olcsó iPad. Aki kapott, az meg egy szót se szól… pedig pár hálás szót is jó lenne már olvasni!

 24. Balint16 - 2011.02.06. 22:33

  Én kiegyeznék azzal is ha kicsit olcsobban de még mindig kedvező áron vehetnék Ipadot és szerintem ez lenne igazságosabb.Nagy valószínűséggel még mások is bele mennének. (15-20%-ra gondoltam)

 25. Helme - 2011.02.06. 22:57

  @Adrian @manchester85 @NaiV: Lehet, hogy nem fejtettem ki eléggé és ez így félreértésekre adhat okot. A gépeken effektíve nem nyertek, vagyis nem mindegyiken (a 16 gigáson tuti), viszont most akarták nyitni az egyik bevásárlóközpontban a boltot. Ha jól sikerült volna a dolog, akkor olyan hírnevet szereztek volna, amit iszonyat nagy marketing költséggel tudtak volna csak elérni, így sokkal jobban jártak, mert bár ráfizettek mégis pozitív összkép alakulhatott volna ki.

 26. Helme - 2011.02.06. 23:08

  @Balázs Volt egy Libris akció, ami nagyon sikeres lett, valóban gondoltam arra, hogy lehet-e valami jót kihozni-e a nagy érdeklődésből. A Macveszem partner volt ebben. Megtorpedózás? Már láthattunk ilyet sokkal nagyobb volumenű cégeknél. Például amikor a TeszVesz és a Vatera nem volt együtt és az Vatera kreatívjára ráépített a TeszVesz.

  Igen szabályt kellett volna felállítani, amikor beszéltem a tulajdonossal úgy volt, hogy kifejezetten csak az iPhoneHungary-n regisztrált tagok vehetnek részt. Én ebben a formában ki sem engedtem volna a cikket, de a főszerkesztőnk megírta és kirakta a Macveszem tulajdonosával történő beszélgetés után.

  Te elképzelhetőnek tartottad, hogy egy óra alatt 502-en akarnak iPad-et venni? De most komolyan..

 27. Helme - 2011.02.06. 23:11

  @manchester85 Botrány van, áll a bál, ők sem ezt akarták. Eredetileg azt mondta Najim, hogy csináljunk egy olyat, hogy mindegyikből 1-1 darab van és random módon kerül fel az oldalra előre nem meghatározott időben. Mondtam, hogy erről szó sem lehet, inkább akkor hagyjuk, mert ehhez nem adjuk a nevünket. Végül azt mondta, hogy akkor elmegy a raktárba összeszámolja, hogy hány darab van és az összesre lehet csinálni. 82 darab volt készleten. Kérek a beérkező emailekről egy screenshot-ot és akkor lehet látni, hogy mennyi levél jött.

 28. Adrian - 2011.02.06. 23:23

  "“Ha jól sikerült volna a dolog, akkor olyan hírnevet szereztek volna, amit iszonyat nagy marketing költséggel tudtak volna csak elérni”"

  Hát hírnevet azt sikerült szerezniük…

 29. Helme - 2011.02.06. 23:39

  @szucsadam @magyarosi Hehe, elég vicces amit írtok, tereltek és összemossátok a dolgot.

  Senki nem mondta, hogy beszéltünk, annyira nem méltattatok minket, hogy a szemünkbe mondjátok a dolgot. Nekünk nem azzal volt a bajunk, hogy megemlítettétek, hogy miért minket linkeltek, hanem az, amilyen stílusban tettétek. Nem tudom és nem is érdekel, hogy melyikőtök volt, de elég sok asztal elválasztott minket egymástól és mégis hallottuk a beszélgetést, szóval nem a szomszédos asztalnál volt.

  Egyikőtök azt mondta az MTI-nél dolgozónak, hogy láttátok a hírt és nem értitek hogy miért nem Titeket linkeltek be. Mondtátok, hogy nem is jut eszetekbe az oldal neve valami noname szar, ekkor szóltunk hogy mi vagyunk és az iPhoneHungary az a szar oldal aminek a nevét sem tudjátok, de nem is érdekelt titeket.

  Igen elismertük, hogy Ti írtátok meg előbb, – bár azért azt, hogy Mi jelentős késéssel hoztuk le, kicsit furcsának tartom – mi a Leroyon keresztül le akartuk informálni, hogy valóban van-e alapja az infónak amit hallottunk, de nem vették fel a telót, ráadásul megadta magát a szerverünk, de ez lényegtelen.

  Valamelyikőt épp azt mondta, hogy az indoklás amit írtunk a forrásra elég béna és hogy van egy sejtésetek, hogy tőletek nyúltuk. Nálam ekkor telt be a pohár. Amúgy az Origó írta meg először, majd a Népszabadság, de egyik sem említette az Arénát csak miután megjelent Nálatok, illetve Nálunk.

  Oda akartam menni hozzátok megkérdezni, hogy ez most mire kellett, megértjük, hogy fel vagytok háborodva de miért ilyen stílusban kell említeni, csak előtte leültem a Népszabadságos Vagához, aki azt mondta, hogy hagyjam rátok, mert be vagytok rúgva és alapjában nem mondanátok ilyeneket.

  Soha nem ártottunk nektek, nem szóltunk be nektek ott sem, pedig elég gáz, hogy még a címben sem tudtátok leírni normálisan, hogy mikor van a premier parti.

  Nem is érdekelt minket, viszont azzal, hogy mostani Macveszemes dolognál nem tettétek bele forrásként az iPhone Hungary-t, (csak egy szólink kellett volna) egy kicsit érdekes, főleg a fenn említett dolgok után, hogy Ti pocskondiáztok, de ha csináltok valami dolgot, akkor az nembaj.

  Amúgy ez az egész nem jött volna elő, de a posztotokat csak akkor láttam, amikor már megtörtént az akció. Nektek köszönhetően jött 502 megrendelés, ha legalább látom, hogy másol is írtak róla akkor tudtam volna szólni, hogy hány darab van, mert a MacVeszem tulajdonosa nem volt képes felmérni, hogy egy Appleblog-os bejegyzéseknek általában milyen visszhangja van – bár az egész poszt kicsit cinikusra sikeredett. Ha az analitikában látom, akkor ránéztem volna a blogotokra és most nem állna a bál. Mondjuk valószínűleg Ti csak jót röhögtök az egészen.

 30. Helme - 2011.02.06. 23:43

  @manchester85 ne legyél ilyen ritka gerinctelen.

  Najim szerint:

  2011. február 5. szombat – 02:30 (Szerkeszt)

  @fényesimarci bocsanat rosszul irtam, meghatarozott mennyisegunk van.

  Ezenkívül írtuk Twitteren, hogy mekkora készlet, Najim (Macveszem tulaj) először nem akarta elárulni még nekünk sem, de sikerült kiszedni belőle. A Twitter meg be van kötve az oldalra, így lehetett olvasni a bejegyzést itt is. Igen Najim elbaszta nem is kicsit, próbálja megoldani, viszont a szarkeverésed nagyon nem hiányzik.

 31. Bence - 2011.02.06. 23:47

  Manchester85: te szerettél volna venni, csak már nem jutott neked? Vagy sikerült hozzájutnod egy példányhoz? Vagy igazából semmi közöd az egészhez, csak szeretsz okoskodni? Az első esetben megértenélek… A második nem valószínű. A harmadikra tippelek. Igazam van? :-)

 32. Tibi - 2011.02.06. 23:48

  Felesleges ez a magyarázkodás. Tisztára mosás már nem fog menni.

 33. Helme - 2011.02.06. 23:52

  @manchester85 Az volt a cél, hogy elfogyjon a készlet, aminek következtében a vásárlók elégedettek, és ajánlják az ismerőseiknek a boltot. Ki volt számolva, hogy a legjobb esetben mennyi mehet el, Najim azt mondta, hogy a készletet maximum 120-ra tudja feltornázni, ha mégis kicsivel több kellene, de úgy tűnt, hogy ennyi sem fog elkelni. Egyébként én olvastam olyat aki megkapta, az előző cikkben van a hozzászólások között.

  Valahogy előre elképzelhetetlen volt azt, hogy 1 óra alatt több mint 500-an akarnak felsőkategóriás terméket venni, miközben a híradóban azon sírnak az emberek, hogy évi 3000 forinttal drágult a távhő.

 34. Helme - 2011.02.06. 23:55

  @Tibi Senki nem akarja tisztára mosni a Macveszemet, elszúrták, kevés volt a készlet nem volt jól megszervezve, de az interneten terjedő pletykáknak mindenképpen véget akartam vetni.

 35. Bence - 2011.02.06. 23:58

  Helme: szerintem Najim nem b@szta el…. azt senki se gondolhatta komolyan, hogy korlátlan a készlet. És nem csak 1-2 példány volt, mint a Libriben, szóval nem volt tisztességtelen a reklámja. Lám, a Librire senki nem szól be, pedig nekik országos reklámjuk volt, és boltonként csak 1-2 iPad volt. El is fogytak hamar… Jó volt ez az akció, aki szerencsés volt az most örül, a többiek meg fogadják el, hogy erről most lemaradtak, és kész. Lesz még ez olcsóbb is pár hónap múlva… :-)

  • KeleMan - 2011.02.07. 00:37

   Bence: Honnan van az infó, hogy a Librinél csak 1-2 példány volt? Mert akkor az valóban vevőcsalogató.

   Más! Itt valóban volt majdnem 100 db iPad, nem hiszem, hogy ez csalogató reklám lenne. Érdekes mód a Librinél mégsem áll a bál, mint itt. Ja igen, miért is? Mert itt hozzá lehet szólni, van lehetőség megosztani a véleményeket. És sokan vannak, akik ezt meg is teszik. Így, vagy úgy. De ha kérhetném a továbbiakban kulturált módon tegyétek és ne úgy, hogy olyan hozzászólásokat kelljen olvasni, hogy "kár mosakodni", "elbaszták", "úgy is megszívják", "tisztára mosás már nem fog menni", stb. Mert ennek az égvilágon semmi, de semmi értelme.

   Abban én is egyetértek, hogy – bár ez nem bizonyítható, és még ha lehetne is, akkor sem lenne értelme – az Appleblog ahogy kitette a cikket még szélesebb körhöz eljutott a reklám, holott nem is lehetett volna megjelentetniük, és e miatt kívántak többen vásárolni. Nem az Appleblogot szidom, mert ők teljesen más felfogásban készítik az oldalt. Ami nem baj, megemelem a kalapom előttük, ők is csak ketten készítik, talán több idejük is van rá, mint nekünk. De ez kb. olyan mint az ha én tudomást szerzek arról, hogy a lovin a "Fecske" lesz a befutó, teszek rá 10.000 pénzt, mert 50 az 1-hez az esély, de többet fizet, meg még mondjuk megadom a havernak a tippet. Persze a haver továbbadja a megkérdezésem nélkül másik 100 embernek, akik szintén fogadnak, Fecske nyer, de a pénz szétoszlik. Tudom szar a hasonlat, de valóban nem biztos, hogy ez alakult volna ki, ha az Appleblog nem teszi ki az infót. Abban pedig valóban igaza van Helmének, ha már kitesznek egy olyan mondatot, hogy a Macveszem.com promotálja magát, akkor illendő lenne azt is kitenni, hogy ki vagy kik által.

 36. Najim - 2011.02.07. 00:15

  @Bence igen én rontottam el, tegnap óta azon vagyunk a kollégámmal, hogy aki meg rendelte az mint meg kapja

 37. KeleMan - 2011.02.07. 00:18

  manchester85: Most szólok utoljára, ha tovább kavarod a szart, ami ahogy látom nem áll messze tőled a folyamatos ironikus és gátlástalan, valamint ellenszenves megjegyzéseid láttán minden egyes hozzászólásodat kimoderálom az oldalról. Nincs szükségünk egyáltalán olyan hozzászólásokra, amelyek csak a szart görgetik tovább, de egyetlen életképes gondolatot nem tartalmaznak a helyzet esetleges megváltoztatására vagy annak jobbá tételére. Ha Najijm eléd állna és azt mondaná, hogy igen elrontotta a Macveszem, te azt sem hinnéd el, mindenképp valami konspirációra gyanakodnál. Ha pedig egyáltalán nem is vagy érintett az ügyben, mert nem is akartál iPad-et venni, akkor jobban teszed ha kimaradsz belőle. Értelmes és korrekt hozzászólásokat várunk, ami alapján lehet építkezni. Régen erre képes voltál, most ahogy látom nem.

 38. Mazsi - 2011.02.07. 00:27

  Srácok!

  Az fel se merül egy webáruháznál, hogy készletet tartsatok nyilván. Én csak flancos rendezvényeket szervezek, de még ott is van létszámkontroll a regisztrációnál. beszélve arról, hogy 20% eltéréssel mindig

 39. Mazsi - 2011.02.07. 00:39

  De nem támadásnak szántam az előzőt. Az emberek sűrűn hibáznak, ez teljesen normális. Viszont utána célszerű vállalni a következményeit – kapjon mindenki gépet, még ha ez több részltben is történik. A billentyűzet mögé pedig olyat ültessetek, aki magyar szöveg, nő és nagyvárosi forgalom közül legalább kettőt már élvezett testközelből :P Ha nagyon nem megy, adunk kölcsön embert, komolyan.

  • KeleMan - 2011.02.07. 00:43

   Mazsi: :D

   • KeleMan - 2011.02.07. 00:46

    Manchester85: Mostanra elegem lett belőled. Az Appleblogon ugyanis ilyeneket írsz.

    "A helyesírásuk mellesleg nagyon ott van. :) Mondjuk abból a kigyúrt kopaszból azt se néztem volna ki, hogy írni tud…:) Adjatok nekik! Én igazából nem vagyok érdekelt, de azért szurkolok, hogy elégtételt vegyetek rajtuk, ilyet ne tehessen már meg egyetlen webshop csak úgy…"

    Ez feltette a pontot az i-re.

 40. KeleMan - 2011.02.07. 00:49

  manchaster85: Azért vagy gerinctelen állat b+ mert közöd sincs hozzá mégis belerugsz a földön fekvőbe és ezt még közhírré is teszed. És nem azzal érvelek folyton, hogy az Appleblog miatt, nem miattuk, de biztos van közük ahhoz, hogy ennyien szerettek volna rendelni. Te azonban nem, úgyhogy szép estét!

 41. andrew218 - 2011.02.07. 01:13

  Sok az idotok fiuk….nyugodjatok mar bele,vesziteni is kell tudni.A sracok akartak valamit osszehozni ,nem alakult az elkepzelesuk szerint es kesz.Most komolyan ugy csinaltok 30-40 ezerert mintha nem tudom mi lenne…elmegy egy bulizos este annyi.

  De amugy sokan szerintem csak osszak az eszt van tema ures orakra.

  Lattam tegnap pl TIBI 20 percenkent tolta az igazat mert szegeny a felesegenek akarta venni….hat azt uzenem ha jokat foz es jo az agyban vegyel mar egyet rendes aron nem mind fillereskedj.

  Sok helyen eltem es sok orszagba jartam de ezt a szethuzast sehol mashol nem tapasztaltam.

  • KeleMan - 2011.02.07. 01:18

   andrew218: Igen, sajnos jól látod. Ez minősít minket szerte a világban is.

 42. Malachi - 2011.02.07. 01:25

  KeleMan, ne viccelj már, normális esetben az ingyen reklám csak segít. A végén még az Appleblog lesz a hibás, hej. Nekem amúgy RSS-ben voltatok, de Handrásnál láttam először linkben az akciót, utána nálatok és utoljára Ádáméknál.

  Mondok még egy érdekeset, csak úgy, arra a kifogásra, hogy a twitteren időben kint volt az infó a darabszámról. Teszem azt tegnap 1 körül böngészek a neten, nézegetem az iPad árakat, gugli, miazmás. Egyszer csak jön egy találat, Macveszem.com, iPad 90 ezerért?!?! KELL! Regisztrálok, leadom a rendelést, kapom a visszaigazolást. Boldog vagyok. Honnan kellett volna tudnom, hogy a semmire adtam megrendelést? Érted. A kimoderált kommentben többek között ezért is írtam, hogy gáz ez az egész. Nektek is, ha ennyire mentegetitek. Na mindegy, szerintem tegnap óta mindent elmondtam, amit erről lehetett. További jó blogolást.

 43. Malachi - 2011.02.07. 01:30

  Ja még annyit, hogy aki széthúzásról beszél meg azt hiszi, hogy hülye aki reklamálni merészel, az gondolom még nem maga keresi meg az iPad-re valót. Továbbá nincs tisztában a jogaival és az eladó kötelességeivel. Normális helyeken a rendszer a vásárló érdekeit védi. Szerte a világban is. Na tényleg befogom, csak annyit akartam, hogy ÉBRESZTŐ EMBEREK.

 44. Telegdyd - 2011.02.07. 01:34

  Most kaptam az emailt tele hazugságokkal, de a lényeg, hogy 115ezerért akarják eladni nekem a 90ezerért megrendelt ipadet.

  Szerintem, ha életben akar maradni a macveszem.com, KÖTELESEK teljesíteni az ÖSSZES rendelést, különben elég sokan fordulunk az illetékes hatóságokhoz.

 45. Tablet - 2011.02.07. 01:38

  http://pcworld.hu/dell-monitorok-150-helyett-15-d

  Azért nézzétek a jó oldalát az egésznek. Legalább az ár jó volt írva.

  :>

 46. NaiV - 2011.02.07. 01:58

  @Telegdyd

  Az enyémet 110-ért viheted, így is keresek rajta egy 20-ast. (Rossz vicc, de nem én kezdtem.)

 47. Bence - 2011.02.07. 02:02

  Telegdyd: elolvastad az ÁSZF-t rendelés előtt? Szerintem csak akkor reklamálhatnál ha kifizetted volna, de nem kaptad volna meg. A srácok nem szegtek szerződést – ha jól tudom. Én ezzel úgy vagyok, hogy ha valahol rendelek valamit, aztán szólnak, hogy elfogyott, akkor tudomásul veszem, és kész.

  Keleman: az 1-2 db-os Libri-s infót a Facebook-on olvastam, többen is írták.

 48. Helme - 2011.02.07. 02:04

  Ez rosszabb, mint a Barátok Közt.

 49. Bence - 2011.02.07. 02:13

  "Mindenki aki nem volt benne a készletben, de 13:00 és 14:00 közőt rendelte az most kap egy akciós árat. Mindenki néze meg!!!"

  Szerintem ez korrekt ajánlat! Akinek nem jutott az akciós készletből, most vehet a listaárnál jóval olcsóbban.

  Egyébként ha az akció meghirdetésekor kiírták volna, hogy "a készlet erejéig", akkor most senki nem reklamálna? Dehogynem…

 50. Reconka - 2011.02.07. 02:17

  Miert lennenek kotelesek? Itt angliaba el volt arazva egy ram 50£ helyett 5£. azt irtak hogy hiba tortent sry… Senki nem haborog senki nem ideges.. Aki kapja marja, aki gyors volt az elvitte az ipadet.

  • KeleMan - 2011.02.07. 02:22

   Reconka: :D Az Anglia ember. Ez itt Magyarország! :)
   Bence: :D

   Amúgy most végigolvastam a Macveszem oldalán lévő ÁSZF-et. http://www.macveszem.com/yourishop/aszf.php
   Van benne egy ilyen leírás, nem vagyok jogász, de ha valaki megtudja magyarázni, hogy ez mit jelent úgy megköszönném.

   A megrendelések feldolgozása
   A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 14-24 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik az azt követő napon kerül feldolgozásra. Ügyfélszolgálatunk minden esetben emailben vagy telefonon visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Általános teljesítési határidő termékenként eltérő, az árucikkek mellett egyedileg van megjelenítve. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!

 51. Bence - 2011.02.07. 02:19

  Helme: ja. Zárolni kéne a topikot, úgysem folyik itt értelmes beszélgetés. Amúgy szinte mindenhol ez van: ha a nép szót kap, zúdul a fos. Ezt a saját blogomban ugyanígy megtapasztaltam… Sajnos tényleg ez jellemző a magyarokra! Külföldi fórumokban az emberek értelmes beszélgetéseket folytatnak. A magyarok meg….. szívják egymás vérét. :-(

 52. Najim - 2011.02.07. 02:21

  Irtam mindenkinek emailt, aki nem volt benne, hogy azért ők is ár alatt átvehetik az iPadet ha igényt tartanának rá

 53. Gonoszka - 2011.02.07. 02:30

  Azért Handrás sem semmi. XMS-en mai nap új ajánlat jelent meg:

  "iPad akció – 2011. február 6., vasárnap

  A 16 GB-os Wi-Fi-s iPad modell 147 990 ft helyett 137 990 forintért vásárolható meg.

  Az akció 2011. február 3-tól érvényes és 2011. február 13-ig, vagy a készlet erejéig tart és más kedvezményekkel össze nem vonható."

 54. NorberToth - 2011.02.07. 09:58

  Nem tudom, hogy ti, hogy vagytok vele de szerintem jó megcsinálták az akciót csak egyetlen szépséghibája az volt, hogy nem írták ki, hogy a készlet erejéig. Hála az istenek nekem jutott az iPadből tegnap személyesen át is tudtam venni. Szerintem mindenki úgy fogja fel az akciót, hogy valakinek jutott valakinek nem. Nem lehet mindenkinek jó.

 55. Adrian - 2011.02.07. 10:03

  Az XMS már február másodikán kirakta ezt az akciójukat:

  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1607944739

  Ami még viccesebb, hogy a macveszem aszf szövege, az xms.hu-ról van kimásolva betűről betűre:

  http://xms.hu/aszf.php

  • KeleMan - 2011.02.07. 10:33

   Adrian: Azzal nincs is semmi gond, ha az XMS-el leegyeztette, legfeljebb véletlenül benne maradt az XMS, bár ahogy látom azt már javították időközben.

 56. Bence - 2011.02.07. 11:16

  Aki netán kételkedik benne, hogy az első percben elfogyott mind a 82 raktáron lévő iPad, annak írom ezt:

  December elején nyitottam egy új portált, ahol az első 10 regisztrálónak ajándékot adtam. Nem reklámoztam meg olyan nyilvánosan, mint a Macveszem.com tette, csak a saját ügyfélköröm tudott róla. Így is az első 10 másodpercben (!!) 30-an, az első percben 80-an regisztráltak. Mivel a szerver órája nem mindig egyezik a felhasználó gépének órájával, nálam is előfordult, hogy valaki 1 perccel nyitás előtt kapta meg a visszaigazoló emailt, hogy 20. lett a gyorsasági listán…

  Egy másik nyitási akcióban én mint ügyfél vettem részt, ott nyitáskor azonnal lehalt a szerver, annyian frissítgették a weblapot a nyitás percében.

  Szóval szerintem reális, hogy a Macveszem.com akciójában az első percben elkelt az összes iPad, aztán pedig behalt a szerver.

  Ami pedig a "készlet erejéig"-et illeti, szerintem az eléggé egyértelmű volt anélkül is, hogy kiírták volna. Ilyen nagy akcióknál a cégek mindig a raktáron lévő mennyiséget szeretnék akciós áron elpasszolni. Egyébként ha kiírták volna, szerintem ugyanúgy állna most a balhé, valamibe mindig bele tud kötni az, akinek ilyen a beállítottsága.

  Az ilyen akciókat úgy kéne felfogni, mint a menyasszonyi csokor eldobását: aki elkapja az örül, aki nem, az ne panaszkodjon, hogy "én is időben nyújtottam a kezemet, én is kérek egy csokrot". Nem tökéletes hasonlat, de remélem a lényeg átment. :-)

 57. szucsadam - 2011.02.07. 11:46

  Helme: Lehet, hogy mondtam ilyet, nem emlékszem. Arra viszont igen, hogy nem rátok haragudtunk, hanem az MTI-re. Te tulajdonképpen egy magánbeszélgetést hallgattál ki, ezt viszont fontos hangsúlyozni.

  Nem gondolom, hogy bármi értelme van az Appleblogot felhozni ebben a történetben, reklamálni a mindenki számára meghirdetett óriásinak hangzó akcióra kelt érdeklődésen, vagy a hírt lehozó híroldalak tevékenységén csodálkozni, hát… Remélem, sikerül helyrehozni a dolgokat. A legjobbakat.

  • KeleMan - 2011.02.07. 12:35

   szucsadam: 2-3 asztallal arrébb még én is hallottam a beszélgetést úgy is, hogy közben beszéltek hozzám. Nem hallgattuk ki, egyszerűen hallottuk. Amúgy ezzel semmi gond nincs, megértjük, hogy haragszotok az MTI-re, csak furcsa, mert szerintem nem lenne rá okotok. A Ti blogotok még mindig sokkal felkapottabb, látogatottabb mint a miénk. Mi más felfogásban dolgozunk. Nektek is további sok sikert és jó munkát.

 58. pethodavid - 2011.02.07. 11:52

  Bence: Igazad van szerintem is, én sem gondoltam soha, hogy végtelen a készletük és akinek van egy csöpp esze az sem. Csalódott voltam mikor kiderült, hogy nekem már nem jutott, mert én is az első percben rendeltem így abban a hitben voltam, hogy nekem tuti jut.

  Az aki perrel fenyegetőzik és izmozik, hogy mindenkinek jár amit visszaigazolt egy robot azt meg nem minősítem…

 59. Gonoszka - 2011.02.07. 13:42

  Az Appleblogon jelent meg ez a hozzászólás, és azt kell mondjam teljesen egyetértek vele:

  "Ez még igy is rendkivül korrekt ár. Az utóbbi pár napban kiderült mennyire szarrágó, undorító egy-két magyar fogyasztó. Még így is 30-el olcsóbb a kütyü de csak hőzöng, hőzöng a paraszt. Legalább a sok proli magyar látná a jóindulatot és megértésével támogatná a kis céget.Lépten nyomon át van verve a birka magyar fogyasztó a BKV, MÁV-tól a magyar egészségügyig de befogja pofáját, bezzeg ha egy kis, félamatör cég akarja meglepni vásárlóit és nem úgy sül el akkor sakál, állat módjára hőzöngenek, fenyegetőznek fogyasztóvédelemmel az mert nem kapott occsó ipadet 90-é.

  Ráadásul ha valaki annyira szerette volna a kütyüt már rég beszerezte volna más forrásból csak egy picivel több anyagi áldozattal. Úgy hogy ez már nem is a márka, kütyü szeretetéről szól hanem sunyi, alattomos tipik magyarparaszt nyerészkedésről."

 60. erep - 2011.02.07. 14:15

  Gonoszka: te el vagy tévedve.

 61. Susu a Muszlim - 2011.02.07. 14:15

  Erdekes ez a 13 ora. En lattam olyan visszaigazolo mailt, ahol a mail beerkezese 12.59 volt. Neki mar nem jutott. Milyen ido szerint volt? Mert a CET idoszamitas szerint 13 ora elott 1 perccel mar nem volt keszlet sem..

 62. Bence - 2011.02.07. 15:12

  Gonoszka: egy kicsit nyers a megfogalmazás, de a mondanivalójával egyetértek. Az egész műbalhét néhány, magát becsapva érző ember gerjeszti, akinek nem jutott olcsó iPad… illetve azok akik "szimpatizálnak" velük. Utóbbi "hiénák" csak a vérszagra jöttek elő, mert ilyen a természetük.

  Pontot kéne tenni az ügy végére egy korrekt nyilatkozattal, amihez nem lehet megjegyzéseket fűzni! Aztán ideje tovább lépni…

 63. Bence - 2011.02.07. 15:32

  Susu: kicsit olvass vissza, mielőtt írsz! Leírtam, hogy miért fordulhatott elő ilyesmi.

  Hihetetlen, hogy egyesek azt hiszik, hogy csak vevőcsalogató átverés volt az akció. 82 iPad kelt el… Hahó, ébresztő!!!

  Keleman: le lehet zárni a topikot? Semmi értelme ezt folytatni….

  • KeleMan - 2011.02.07. 15:36

   Bence: Igen, de most már nem fogom, mert aztán még abból lesz gond. Aki nem tud kulturáltan kommentelni, azokat úgyis moderálja a rendszer.

 64. Kiss - 2011.02.07. 17:58

  Akinek valami nem tetszik az beka..atja. Örüljetek, hogy volt ez az akció! Mert máshol nagy a kizsákmánylás, és oda senki nem ír, hogy a kúrv..nyátokat amiért ilyen drágán adjátok a cuccot.

  Fogadjátok el a bocsánat kérést és ha annyira kell az iPad akkor menjetek el a Media Mar.. ba és vegyétek meg ott. Vagy az XM… ben.

  Nekem is szar hogy nem jutott az akcióból, de a macveszemnél is emberek dolgoznak akik hibáztak az akciójuk hírdetésében.

 65. gasztony - 2011.02.07. 22:04

  Nem lenne semmi probléma a céggel, ha nem egy tizenéves középiskolás lenne a tulajdonos.

  Twitter profilja: "Afgán, MacVeszem.Com 51%-os tulajdonosa és egy kicsit Geek vagyok."

  • KeleMan - 2011.02.07. 22:29

   gasztony: Önmagában ezzel mi problémád van? Ha egy 12 éves srác ír egy iPhone programot és keres rajta az szenzáció. Ha egy 18-19 éves srác csinál egy webshopot az gáz? Miért ne csinálhatna? Az a gáz, hogy afgán, vagy az, hogy geek, vagy az, hogy középiskolás? Nagyon is jól ment nekik a bolt, sőt érzéke is van hozzá. Az, hogy nem jött be valami, az nem azt jelenti, hogy ne értene hozzá. Sokan vannak úgy, hogy "tanulópénzként" fogják fel és továbblépnek, viszont neki most nagyon nehéz lesz.

 66. tameszol - 2011.02.07. 22:59

  KeleMan:

  Azt mond meg nekem, hogy akkor sem jogos-e a felháborodásom, ha emailben írták a vásárlásom után, hogy 6. vásárló vagyok és biztosan kapok, illetve, hogy több emailben is írták, hogy kedden postázzák mivel utánvéttel kértem, erre ma írnak emailt, hogy mégsem tudják biztosítani az iPad-et… Megértettem volna, ha azt írják, hogy lemaradtam az akcióról, de nem így tették! Innentől már nem fogom annyiban hagyni a dolgot.De minden emailre órákat kell várni, aztán kap az ember egy két soros emailt.

  • KeleMan - 2011.02.08. 00:26

   tameszol: De az, nemcsak ebben az esetben, hanem egyébként is.
   gasztony: Megértem.

 67. gasztony - 2011.02.07. 23:29

  KeleMan: azért jobban megbíznék egy komoly üzletemberben, mint egy olyanban, akinek még az érettségije sincs meg…

 68. KekszNET - 2011.02.08. 00:58

  tameszol : 6. voltál? jól küldted!

  KeleMan: nem csináljátok már meg hogy ne kelljen a /login -ra lemenni ha kommentelni akarok? legyen a komment mező mellett is egy login maszk, mert ez így olyan idegesítő… vhogy itt sosem maradok bejelentkezve, és mindig olvasok vmit, akarok hozzászólni aztán mászhatok a /login oldalra… (a lap alján)

  • KeleMan - 2011.02.08. 09:00

   KekszNET: Folyamatban van ennek az ügynek a megoldása, de még nem találtam megfelelő lehetőséget. Dolgozunk rajta.

 69. Najim - 2011.02.08. 01:15

  @Gasztony hat nem tudom, hogy kit nevezhetunk "komoly uzletembernek" de mint a komoly es komolytalan uzletenbernek is vannak hibai meg gondolatlan dontesei amibol tanul es lehetoleg legkozelebb nem fog ugyanabba a hibaba esni. Azert mert kozepiskolas vagyok attol meg nem lehet egy webshoppom? Ja mert gondolom egy 40 eves ember aki armani oltonyben jar az nem tevedhet. Ugye? Es mi a baj azzal, hogy afgan vagyok? Szerintem en mindent megtettem amit tudtam, azolnak az embereknek akik belefertek a keretbe azokat kiszolgaltam akik nem de az adott oraban vasaroltak meg azoknak meg felajanlotam, egy kedvezmenyes art a termekre amitt vagy el fogadnak vagy nem. Az eretsegirol meg csak annyit, hogy iden mar lesz:)

  @Tameszol nem tudom, hogy veled beszeltem e nem reg telefonon ha igen akkor jo. Mert nagyabbol sikerult megalapodnuk,

 70. Tameszol - 2011.02.08. 01:27

  Igen, én voltam:)

  Egyébként szerintem nem gond, hogy ilyen fiatalon próbál az ember megélni és nem akar várni még éveket, hogy tanulás után dolgozzon. Magam is próbálom megcsinálni a magam szerencséjét 20 évesen:)

  Egyébként én is akartam egy apple boltot létrehozni, csak a tőke hiányzott, hiányzik hozzá sajnos…

 71. manchester85 - 2011.02.08. 01:53

  "Az eretsegirol meg csak annyit, hogy iden mar lesz"

  Ilyen helyesírással azért erre nem mernék megesküdni. :)

 72. Bence - 2011.02.08. 02:21

  Manchester85: élvezed, ha másokat alázhatsz? "Nemes" lélekre vall…

 73. Les grands debiles - 2011.02.08. 02:22

  Ügyes húzás: csalogató reklám = rengeteg érdeklődő. Bocs, neked és másik száznak nem jutott, de rendes vagyok, kapsz egyedi árajánlatot, mert benne voltál az órában. Az egyedi áron mennyi haszna van a kereskedőnek? Ugye több, mint a meghirdetetten? A csalogató reklám nélkül vajon mennyi ember venne az egyedi áron? Biztos magyarparaszt vagyok, de pont az ilyen kereskedelmi gyakorlat tilos, mert ez az EU-n belül tisztességtelennek számít, ja, hogy véletlenül alakult így? Bocs, de a bírság szempontjából irreleváns ugyanúgy, mint az, hogy multi vagy kkv, ill. nem. Valamivel kevesebb nulla lesz a határozatban. A következményeket meg viselni kell, a valóságot meg tisztelni. Ha nem védenétek ilyen elszántan a kereskedőt, és adnátok neki esélyt arra, hogy megvívja a harcát és visszaszerezze a becsületét, hamarabb csillapodnának a kedélyek – és nem lenne szükség a szakhatósági eljárásra. Csak a rend kedvéért. Namasté.

 74. Bence - 2011.02.08. 02:29

  Namasté: az, hogy eladott raktárról 82 iPad-et, az szerinted csalás???!!! Komolyan mondom, idegesít ez az elvakult hozzáállás!!! A Libri országosan hirdetett, de üzletenként csak 1-2 iPad volt. Najim ennek a 41-szeresét teljesítette. Ne baszogassátok már szegény srácot. Undorító ez a mentalitás. Ilyenkor szégyellem, hogy magyar vagyok……

 75. Bence - 2011.02.08. 02:35

  Nem lesz itt semmiféle szakhatósági eljárás. Akinek nem jutott iPad, az fogadja el a tényt, és lépjen tovább! Esetleg gondoljon bele, hogy ha bekerült volna a leggyorsabb 82-be, akkor is így hőbörögne?? Nem hiszem…

 76. Jimmy91 - 2011.02.08. 10:29

  @Manchester85 sajnálom a szánalmas életedet. Annyira gyökér vagy, hogy tényleg sajnállak. Itt vered a (!/=#&@ – moderálva) azon, hogy másokat oltogass. Szerintem nem sok nővel volt dolgod azért élvezkedsz itt. Elég unalmas életed lehet ha ennyire ráérsz itt okoskodni úgy hogy te nem is rendeltél iPadet. Ez a legviccesebb… Get a life!

  A "kigyúrt kopaszról" meg annyit, hogy idén készül az orvosira és tuti felveszik. Gratulálok minden fikázónak, büszkék lehettek magatokra:)

  Tisztelet a kivételnek, akik kultúrált formában nyílvánítják ki a véleményüket.

  Ps: tudom, hogy most én se fejeztem ki magam kultúráltan de ez a nagyokos Manchester85 felidegesített.

 77. Bence - 2011.02.08. 11:10

  EZT SENKI NEM OLVASTA EL??!!

  Ott volt az első kommentek között… Bezzeg az előtte lévő kommentet sokan idézgetik. Aki iPad-et akart venni, tuti elolvasta ezt is, csak nem vette figyelembe. Kerek perec le volt írva, hogy "a készlet erejéig", csak más szavakkal:

  Najim

  2011. február 5. szombat – 02:30

  @fényesimarci bocsanat rosszul irtam, meghatarozott mennyisegunk van.

  És az, hogy nem számítottak ekkora rohamra, teljesen érthető… Az iPhone 4 premierjén kevesebben voltak!! Én se gondoltam volna, hogy ebben a fene nagy válságban 1 óra (vagy 1-2 perc) alatt az embereknek kapásból akad legalább 45 millió forintjuk egy ilyen luxuscikkre. És most nem a "gazdagokról" beszélek, ők normál áron megvették már.

  Aki feljelentéssel fenyeget, az belegonfolt, hogy mit akar elérni? Pár fiatal srácnak megkeserítené az életét, csak mert 90 ezer helyett 115 ezret kéne a 140 ezres kütyüre kiadnia??!! Hol van itt az EMBERSÉG??!! Minden csak az üzletről szól?? Ők is emberek!! Nektek hogy esne ha hibáznátok, aztán próbálnátok helyre hozni, de mindenki csak a hibátokat látná, a jó szándékot nem?

  Mindjárt a fejemhez vágja valaki, hogy az üzlet nem így működik, el vagyok tévedve stb. Erre csak azt mondom: EMBEREK vagyunk, próbáljunk meg ehhez méltóan viselkedni egymással!

 78. manchester85 - 2011.02.08. 11:57

  Jimmy, vicces, mikor valaki folyamatosan a kulturált szót emlegeti, mégse tudja helyesen leírni. Egyébként meg egy elég komoly 2 éves kapcsolatom van, no nem mintha bármi közöd lenne hozzá. Egyébként igen, ráérek, és hogy miért? Mert januárban államvizsgáztam, várom a diplomaosztót, jelenleg üresjárat van az életemben, de persze ez se tartozik rád, csak megpróbáltam gálánsan megválaszolni a felmerülő kérdéseidet.

 79. Jimmy91 - 2011.02.08. 13:02

  @Manchester85 köszönöm szépen kedves válaszod. Most már tiszta minden:)

  Tudom, nincs semmi közöm az eseményekben gazdag életedre csak nem néztem ki belőled sokat. Kívánom, hogy továbbra is ilyen hasznosan töltsd az időd és okoskodj:)

 80. manchester85 - 2011.02.08. 13:10

  Köszönöm a kedves szavakat, én is hasonlóan szépeket kívánok neked. Leginkább a magyar nyelv mihamarabbi elsajátításához szorítok nagyon, mert ahogy látom, a ragozással is hadilábon állsz, de én bízom benned!

 81. Jimmy91 - 2011.02.08. 13:28

  @Manchester85 Rendben, mindenképpen megpróbálom helyesen megtanulni. Nem vagyok magyar de folyamatosan tanulok. Sajnos nem tudok 4 nyelvet tökéletesen beszélni. A bizalmadra nincs szükségem mert továbbra is ugyanaz a véleményem rólad. Na szevasz "okoska" :D

 82. Juhusz - 2011.02.08. 14:58

  Manchester85, ez csak egy dologra bizonyíték: Attól, hogy valaki magasra jut a felsőoktatásban, emberként még ugyan olyan szánalmas marad. Buta vagy, és ahogy elnézem csak arra tudsz hivatkozni, hogy milyen "magasra" is jutottál. De ettől sem emberség nem lesz benned több, sem ész.

  • KeleMan - 2011.02.08. 15:02

   Huhúú mi folyik itt emberek… :D Megy az adok-kapok!

 83. Bence - 2011.02.08. 15:20

  Magyar blogban ez az általános hangulat… Anyázás. Egók harca. Ugye, milyen unalmas?

  • KeleMan - 2011.02.08. 16:15

   Bence: Régen pedig itt nem ez ment… Mindegy. A leveled egyébként megkaptam, a megbeszéltek szerint, amit küldtél a mai nap módosítom a grafikát, meg összedobok egy kisebb cikket.

 84. Balint16 - 2011.02.08. 19:07

  Bence: ahogy írtad "És az, hogy nem számítottak ekkora rohamra, teljesen érthető… Az iPhone 4 premierjén kevesebben voltak!! Én se gondoltam volna, hogy ebben a fene nagy válságban 1 óra (vagy 1-2 perc) alatt az embereknek kapásból akad legalább 45 millió forintjuk egy ilyen luxuscikkre. És most nem a “gazdagokról” beszélek, ők normál áron megvették már."

  Várható volt hogy legalább 200-300 ember venni akar majd,mivel az akciós ára igen csak jó ár."Én se gondoltam volna,hogy ebben a fene nagy válságban 1 óra (vagy 1-2 perc) alatt az embereknek kapásból akad legalább 45 millió forintjuk egy ilyen luxuscikkre."

  1,Hol van már a válság?? már kifele vagyunk belőle

  2,Aki apple terméket tud venni az általába a tehetősebbekhez tartozik.

  3,Vannak emberek akiknek nagyon tetszik és mégsem tehetik meg hogy vegyenek, erre jön ez az akció és vann egy kis sporolt pénze akkor valószínű,hogy venni fog.

  4,Vannak akik megvehetnék az eredeti áron mert megtehetik,de egy kütyűre nem akarnak ennyit költeni (főleg hogy minden évben jönn az újabb)és ilyen árakkal hajlandók venni.

  Én is rendeltem egy 32gb Wifi+3g, pedig eredetileg elhatároztam magam,hogy majd ha jönn a 2es, de ilyen árakkal meggondoltam magam.

  Amúgy abban egyet értünk,hogy amit felajánlottak árakat lehet,hogy drágább de a piac árhoz képest még mindig jó ár.

  "Az iPhone 4 premierjén kevesebben voltak!!" az lehet de az Iphone-nal sokan úgyvannak,hogy egy mobilért nem adnak ki ennyi pénz,de az iPad más,nagyobb kijelző…stb.

 85. NaiV - 2011.02.08. 20:59

  A Macveszem.com botrányról – a tényekre szorítkozva

  Szombaton 13.00-kor adtam le a megrendelésem a Macveszem.com webshopjában. Kb. 13.30 után érdeklődtem, hogy mikor vehetem át az ipadomat. Azt a választ kaptam, hogy még aznap este 22.00-ig személyesen mehetek érte, és a pontos időpontról telefonon fognak értesíteni. Olvasva az ihungary.hu blogon megjelent hozzászólások negatív visszajelzéseit, kb. 15.30-kor újból hívtam a Macveszem.com-ot, ahol már azt a tájékoztatást kaptam, hogy a megrendelések nagy száma miatt 1 órán belül értesítenek a helyzetről. Ez nem történt meg 3 óra elteltével sem. Újabb telefonbeszélgetés, ahol végighallgattam, hogy mekkora gondban vannak, és mindenki a legolcsóbb készüléket szeretné elvinni. Én mondtam, hogy nekem a drágább is megfelel, de azt válaszolták, hogy talán 1 még akad a legolcsóbból, és 20 perc múlva jelentkeznek, hogy mi a helyzet. Vissza is hívtak, hogy következő héten kedden 14.00 és 17.00 között ingyenes szállítási költséggel, az akciós áron kiszállítják a készüléket. Biztos, ami biztos alapon másnap, vasárnap e-mail-ben kértem megerősítést a megbeszéltekre. A mai napig nem érkezett válasz sem a levelemre, sem arra, hogy mi a szándékuk az ígéretük teljesítésével kapcsolatban. Hétfőn este még sikerült elérni a "céget" telefonon, ahol szó volt arról, hogy még aznap átvehetem a megrendelt terméket, aztán egy későbbi telefonbeszélgetésben azt mondták, hogy maradjon az eredetileg egyeztett keddi időpont. Ma 16.00 órától nem veszi fel senki a Macveszem.com egyik telefonját sem, a weboldalon található új telefonszámon sem. A webshopban a megrendelésem mellett 139 990 Ft-os ár szerepel, és van egy visszajelzésem e-mail-ben 89 990 ft-os összeggel. Ezek a száraz tények – tisztánlátás nélkül.

 86. Diplomás - 2011.02.08. 21:00

  Én nem rendeltem, viszont megvan a véleményem: Középiskolás. Látszik a marketinghúzáson, amit megvalósított. Pontatlan, nem volt minden lehetőség betervezve. A diplomást lehet, hogy hülyének nézitek (aki itt megszólalt), meg emberileg rossznak, viszont abban igaza van, hogy pl. egy mérnöknek talán lett volna annyi esze, hogy levezesse a lehetséges szálakat, amik megtörténhetnek egy ilyen akció során és tervet készít minden eshetőségre. Egy 18 éves akkor csináljon boltot, ha van hozzá elég esze, nem csak apu pénze. Nem kell armani öltöny, de bölcsesség, élettapasztalat igen. Azt meg nem hiszem el, hogy egy boltot azért hoznak létre, csak hogy a vásárlóknak jó legyen, biztos vagyok benne, hogy haszonérdekű távlati célokkal rendelkeznek ők is. Eltelne 1 év és alig lennének alacsonyabbak az áraik, mint a többi apple bolté. Ha annyira a vásárló lenne a fontos, akkor most ki lenne szolgálva az összes megrendelő szép sorjában. De teljesen mindegy, mert ha nem teszik meg, nagyobbat buknak, elég egyetlen bejelentés és valószínűleg több tízmilliós bírságot kapnak. 420 emberből pedig biztosan van, aki rossz szájízzel kelt fel másnap és hivatalos útra tereli/terelte az esetet. Nos ennyi, én ezt gondolom.

 87. NaiV - 2011.02.08. 21:33

  A Macveszem.com botrányról 2 – Szerezla Alex levele kedden 19.22-kor

  "Tisztelt Vásárló!

  Szerezla Alex vagyok, a MacVeszem.com tulajdonosa és üzemeltetője. Szeretnék tisztázni mindennemű félreértést ami az utóbbi napokban történt és egyben elnézésüket is kérni. Egyik munkatársam ,vagy ahogy Önök ismerhetik Najim, talált egy beszállítót aki nagyon kedvező áron tudott biztosítani nekünk árut, jelen esetben iPad-eket. Rögtön gondoltunk Önökre, hogy ha már ilyen olcsón hozzá tudunk jutni, miért ne biztosítsunk Önöknek is egy akció keretében kedvezményt. Amióta megalakult az oldal, és ezt sokan látták is és értékelik, mindig az volt szem előtt ,hogy minél alacsonyabb árakkal dolgozzunk.Természetesen úgy, hogy egy minimális hasznunk még így is legyen rajta. Ezzel azt szerettük volna elérni, hogy olyan emberek is megengedhessék maguknak ezen minőségi termékek használatát ,akik esetleg más áruházakban az ár nagysága miatt ,ezt nem tehették meg.Sajnos, megtörtént amire nem számítottunk, a szállító nem,hogy nem szállította le nekünk a kívánt árut ,de elérni sem lehet, semmilyen módon. Ez a probléma, nagy sokként ért minket. Nem tudtuk véghez vinni amit akartunk, rosszul jártak Önök mivel nem jutottak hozzá ilyen kedvezményes áron a kívánt termékhez, és rosszul jártunk mi is, mivel bevételtől estünk el.Szeretnék eloszlatni minden kételyt, mivel amint olvastam sokan félre lettek informálva. Mivel az áru nem érkezett meg, ezért senki nem kapta meg a kívánt terméket. Bárki aki a munkatársammal beszélt vagy emailt váltott vegye azt érvénytelennek.Remélem megtudunk egyezni.

  Ajánlatom a következő:Lehetősége van fenntartani a megrendelését, az adott áron, mivel dolgozunk a beszerzésen,így elképzelhető, hogy meg tudjuk oldani a későbbiek folyamán a rendelés teljesítését,bár erre kevés esély van.

  A másik lehetőség ,hogy lemondja a rendelését és helyette kedvezményes áron, jóval gyorsabban jut iPad-hez. A kedvezményes árak a következők:

  iPad WiFi 16 GB: 114990 Ft

  iPad WiFi 32 GB: 137990 Ft

  iPad WiFi 64 GB: 162990 Ft

  iPad WiFi+3G 16 GB: 144990 Ft

  iPad WiFi+3G 32 GB: 168990 Ft

  iPad WiFi+3G 64 GB: 192990 Ft

  A kedvezményes ár ,csak az előzőleg megrendelt mennyiségű és típusú termékre értendő. A harmadik lehetőség, hogy lemondja a rendelését, és kárpótlásképp kedvezményeket kap termékeinkre.Minden magyar billentyűs Mac-re 5% kedvezményt,minden amerikai billentyűs Mac-re 10% kedvezményt,minden más Apple termékre 10% kedvezményt,és minden utángyártott kiegészítőre 15% kedvezményt tudunk biztosítani.A kedvezményt egy rendelés alkalmával lehet csak felhasználni, viszont korlátlan mennyiségű termékre. Ha egyik lehetőséggel, sem élne kérem azt is jelezze felénk.Bármely lehetőséggel élne, kérem jelezze felénk, hogy megoldást találjunk a problémára.

  Megértését és válaszát előre is köszönöm:

  Szerezla Alex

  ügyvezető"

 88. Bence - 2011.02.08. 21:42

  Naiv: érdekes levél… Az se kapta meg az iPad-et aki azt írta, hogy megkapta? Egyre zavarosabb az ügy… Mondjuk ez a levél nagyon korrekt!

  (Viszont ha jól látom, ez magánlevél volt, aminek a nyilvános közzététele büntethető. Gondoltam szólok, itt sok törvényismerő jogászember megfordul, nehogy ebbe is belekössenek!)

 89. Bence - 2011.02.08. 21:49

  Diplomás: a diplomának ehhez semmi köze. Nekem sincs, mégis sikeresen vezetem az üzletem már 8 éve. Üzleti érzék, emberismeret és nagylelkűség – szerintem ezek fontosak, az életkor kevésbé, a diploma meg…. na szerintem az ér a legkevesebbet. De ez magánvélemény. Egy diplomás is lehet buta és tahó, nem a papír teszi különbbé az embert. Na, jól elkanyarodtam a témától, bocsi!!

 90. NaiV - 2011.02.08. 22:03

  Bence: Nem Bence, az előzmények után a korrekt az lett volna, ha telefonon jelentkeznek!!!

  ("Tisztelt vásárló!" megszólítással magánlevél…. hmm… de nem vagyok jogász, és ha magánlevélnek számít, kérem, hogy moderáljon az illetékes.)

 91. Bence - 2011.02.08. 22:05

  Naiv: igazad van…..

 92. Álljunk meg e - 2011.02.08. 22:34

  írjon már majd valamit ide az is, aki azt állítja, hogy megkapta az ipadjét, annak ellenére, hogy a cégvezető megírta, hogy senki nem kapta meg. Kiváncsi lennék, hogyan csinálják.

 93. tameszol - 2011.02.08. 22:37

  Én is megkaptam ezt a levelet… Pedig amint itt is olvashatjátok már tegnap megegyeztünk Najim-al, de azóta fel sem veszi a telefont, üzenetekre sem válaszol…. És még én védtem tegnap:S

  Én is hivatalos fórumokhoz(Nemzeti Fogyaztóvédelmi Hatóság, Reklámszövetség, Gazdasági Versenyhivatal) fordulok ha nem válaszolnak. Illetve porlgári perre is mehetek.

  Az a baj, hogy ezeknél semmi esélyük nem lenne, tehát beadhattam volna már rég, de én még próbáltam megegyezni velük, hogy ne menjenek tönkre, de ezekután… Ma még várok, hogy jelentkezzenek.

 94. Bence - 2011.02.08. 22:51

  Érthető a csalódottság… de beperelni két tinédzsert csak azért mert nem kaptatok akciós áron iPad-et, szerintem nem túl emberséges dolog. Látszik rajtuk, hogy csak jót akartak, de belebuktak. Ez már elég büntetés nekik, tanulnak belőle. Pereskedni emiatt annyira gyerekes és rosszindulatú dolog lenne. Komolyan jobb lesz nektek ha kapnak egy jó kis bírságot? He? Jobban fogtok tőle aludni? Nektek csak egy jó hecc, nekik az életük alakulása múlhat rajta! Fogadjátok el, hogy a JÓINDULATÚ akció balul sült el, nyeljétek ezt le, és segítsetek nekik, hogy nagyjából helyre tudják hozni a dolgokat! Nem ellenségek vagytok, hanem EMBEREK!! Ezt ne feledjétek, amikor indulatból beszéltek vagy cselekedtek! Jó lenne ha végre béke lenne!!!

 95. tameszol - 2011.02.08. 22:56

  @Bence:

  Én nem egyből perre mentem, meg semmi, megegyeztünk tiszteségesen.Elfogadták.

  Pont ezért akartam megegyezni, mert nem érdekem, hogy tönkre menjen az életük. Csak ez amit csinálnak már túl sok nekem. Még mindig azt mondom, hogy várok. Ha ma jelentkeznek semmi gond nincs belőle. De az, hogy se emailen, se telefonon, se sms-ben nem tudnak tájékoztatni az idegörlő és felháborító.

 96. Ipad nélk&uum - 2011.02.08. 23:08

  Bence és iphonehungary

  Azért enyhe túlzás jóindulatú tinédzser akciónak nevezni,ha áru nem is létezett mégis akció nyitás előtt 2 perccel elfogyott mind a 82 KÉSZLETEN LÉVŐ IPAD és 21-et már szombaton át is adtak.Ennek valótlanságát maga az egyéni vállalkozó(nincs cég, tulajdonos és ügyvezetés) ismerte el.

  Vért nem követel de nem vevőcsalogató,az biztos. Joggal hiheti mindenki,hogy csak email vadászat történt.

  A békével egyetértek

 97. NaiV - 2011.02.08. 23:16

  Véleményem szerint a Macveszem.com és az ihungary.hu jogszabályt sértett az “iPados” akciója során, ezért a magam részéről az illetékes hatóságokhoz fordulok jogi állásfoglalásért. Ennek eredményéről, szándékaim szerint, beszámolok itt a blogon.

  • KeleMan - 2011.02.09. 00:10

   NaiV: Nem is tudtam, hogy szerkesztő vagy és be tudsz számolni a blogunkon. :) Mindenesetre vigyázz, mert ha úgy ítéled meg, hogy jogszabályt sértett az ihungary.hu is, és ezért beperelsz bennünket, vagy jelzed,

   úgy javaslom nyugodtan tedd meg, de úgy ebben az esetben viszontperrel élünk és hidd el azt megnyerjük. Minimum 15 millió/Ft-/fő az összeg hitelrontásért + utána fizetheted még az ügyvédi költségeket. De te tudod.

   Bár azt nem értem, mivel nem reklám volt, csak egy felhívás, mely önmagában szerintem, – de ebben nem vagyok jogilag biztos – nem minősül ajánlattételnek, hiszen csak egy leírás, hogy is lehetne az ihungary.hu-nak ehhez köze? Azt is leírhattuk volna, hogy a sarki péknél 8 és 9 között féláron lesz a kifli. Ha nem annyiért lenne, vagy elfogyna azért perelnél minket? Nem mi tartozunk azért felelősséggel, hogy legyen készlet is.

   Egyébként meg ha egy folyamatban lévő hatósági ügyről nyilatkoznál, mint érintett, úgy azzal te magad követnél el bűncselekményt tudtommal.

   Itt tudtommal volt. Elvitték. Ennyi.

 98. Bence - 2011.02.08. 23:36

  NaiV: gratulálok! Sikerült egy ovis szintjére lealacsonyodnod…

  "Apu! A géza azt mondta, hogy kapok fagyit, de nem kaptaaaaaam!!!!" – nekem ilyen szaga van az egésznek.

  Na de nézzük a tényeket:

  1.) nem vevőcsalogató reklám volt, mivela saját belső blogjukban hirdették csak meg, nem országosan, mint a nagy multik szokták

  2.) kár nem ért senkit, mivel egy fillért sem fizetett be senki előre

  viszont:

  3.) a normál árnál még mindig SOKKAL OLCSÓBBAN kínálják kárpótlásul a srácok az iPad-eket

  Ami itt egyedül sérülhetett, az a vásárlók álma, miszerint olcsón jutnak majd iPad-hez. Illetve megy itt össze-vissza a kavarás, hogy ki mikor mit hol vehet át és hol nem, meg hogy már 50-en megkapták, de egyikük sem kapta meg. Ez nekem sem szimpatikus, mintha kicsit belezavarodtak volna a srácok… Az viszont igaz, hogy 500 dühös ügyféllel e-mailben és telefonon képtelenség tartani a kapcsolatot! Nekem már 5-6 ügyfél egyidőben való kezelése is nehéz néha, csak kapkodom a fejem erre-arra. Szorozzuk be ezt majdnem százzal…. na, ezt senkinek nem kívánom.

  Azzal egyetértek, hogy korrektül kéne lezárni az ügyet – efelé már jó úton haladnak a srácok, de jó lenne már mindent tisztán látni az ügyben.

  Sértődésre, puffogásra, pereskedésre semmi szükség, azzal senkinek nem lesz jobb, csak rosszabb! Gondoljatok már bele: minek bosszút állni, ha egyszer senkinek nem esett baja? Sem fizikai, sem anyagi. Ja, hogy a "jogaik sérültek"? Nagyszerű. Ha már itt tartunk, akkor az tényleg elkeserítő….

  Nyugodjunk le, várjunk 1-2 hetet, szerintem addig pont kerül az ügy végére, és mindenki elégedett lesz.

  OFF: majdnem 2 hete vettem egy 40 ezres nyomtatót az eDigital-nál, mert extra tintapatron-csomagot ígértek hozzá. Egyetlen patron sem volt a dobozban. 2 hete próbálom elérni, hogy megkapjama patronokat – sikertelenül. Pedig az eDigital nem kis cég, van egy rakás munkatársa, mégse válaszolnak a leveleimre (4 naponta kapok 2 sort, hogy "kivizsgáljuk, türelmét kérjük"). És mégse pereskedek. Várok, mert tudom, hogy előbb-utóbb rendeződik a dolog. Felesleges egyből vérre menni! Pedig én 40 ezret fizettem ki! Ti semmit sem fizettetek, de már perrel fenyegetőztök. Érzitek a különbséget, ugye?

 99. Ipad nélk&uum - 2011.02.09. 00:00

  Bence:

  Dícséretes a töretlen "felejtsük már el" lendületed.

  Igen,nem országos reklám volt, akár Ugandában is olvashatták és rendelhettek volna.

  Sokan nem szeretik, ha nevüket,címüket,email címüket így csalják ki.És még dömping áron sem kaptak semmit.

  Változtatni ezen már nem lehet, de mint Te is írtad 500 ember nagy tömeg.

  Békés nyugodt éjszakát mindenkinek !

 100. iPadfan - 2011.02.09. 00:01

  Bence! Én is rendkívül humánusan kezelem a dolgot és ennek ellenére felháborít ami itt történt. Ez csupán marketing volt, semmi más és az elv az ami zavar, de nagyon. Ha jól sejtem Te valamilyen családi vagy baráti kapcsolatban állsz velük, különben nem írnál folyamatosan hosszú védőbeszédeket…

  Ha nem volt a kezükben az iPad és ennek ellenére meghirdették, akkor nincs keresnivalójuk az üzletben. Ez teljesen rutintalan lépés volt. Előbb fel kéne nőni! Igenis számít a tapasztalat, amihez sok év kell… Ez a jóhiszemű része a hozzáállásomnak. A másik h tényleg csak egy félresikerült marketingről van szó, amibe belebuktak. Ebben az esetben megérdemlik ami ezután jön. Márpedig jön…

 101. Géza - 2011.02.09. 00:05

  Bence! Annyira véded őket, mintha te is nekik dolgoznál. Én panaszlevelet írtam az _d_g_tálnak és egyéni kedvezményt kaptam az egyik vezetőjüktől, elismerték, hogy hibáztak. Ha te nem panaszkodsz és hagyod magad, úgy kell neked. Azok akik meg azt írják korábban, hogy mit számít az a 10-20 ezer ft különbség, vegyék figyelembe azokat, akik 90 nettót keresnek és vágytak idáig egy ipad-ra és nem tudnak kiadni 10-20-al többet. Csalódás… Ez is milyen levél már amit az Alex írt, hogy nincs rá sok esély, hogy megkapják a megrendelők, de megpróbálják beszerezni. Most vagy megkapják vagy nem, neki kell eldöntenie, ő a főnök vagy nem? NaiV nagyon helyes, én is így fogok tenni. Bence mégvalami. Óvoda? Az az óvoda, ahogy a cég ész nélkül kezdett el működni és felháborodtak az emberek, joggal… most videljék a következményét. Mivel Alex elárulta, hogy még így is van minimális haszon, mindenki elvárhatja, hogy 3 héten belül mindenki megkapja amit kért (ennyi idő alatt még hong kongból is ideér minden).

  • KeleMan - 2011.02.09. 00:15

   Géza: Ezexerint, te elérted azt, hogy betömjék egy kis kedvezménnyel a szád a *digitálnál, meg hogy kinyalják a ***** és egyből jobban érezted magad. Huúú tök jó, kaptam egy kis kedvezményt… Sálálálá. A Macveszem is elismerte, hogy hibázott. De ami nincs, azt nem tudják odaadni és még ha kedvezményt is adnak rá, mit adjanak oda??? Mi van ha a Macveszem azt mondja, hogy rendben kiszolgálja a vevőket. 89.990 Ft-ért adja az iPad-et, de mivel már nincs raktáron, csak 1 év múlva tudja szállítani… Akkor is kellene ennyiért? Ugyanis az sehol nem volt meghatározva, hogy mikor kapod meg. Szerintem mindenki abban a tudatban volt, hogy már vasárnap szállítja a futár. OMG!

 102. Géza - 2011.02.09. 00:07

  Ja mégvalami. És mi van azokkal akik nem fórumolvasók, hanem csak odataláltak pont akkor az oldalra és berakták a terméket a kosárba? A haverom kb 15 embert hívott fel, akik ipadra vártak, hogy 13:00-kor lehet vásárolni, csak nyisd meg a macveszem-et.

 103. NaiV - 2011.02.09. 00:08

  Bence:

  Nem látom be, hogy ovis szintjére süllyedtem volna, és te is, hogy a példádat idézzem, csak a "szagát" érzed, tehát nem vagy meggyőződve róla. Egyébként köszönöm szépen, nem kérek ilyen "fagyiból", még akkor sem, ha fizetnek érte. Azt gondolom, hogy tisztességtelenül jártak el az akció fiatal kiagyalói, és nekem jogom van utánajárni az igazságnak. Nem beszéltem perről, nincsen semmiféle követelésem. Remélem, tanulságos lesz mindannyiunk számára a "botrány" megoldása, lezárása.

 104. tameszol - 2011.02.09. 00:14

  @KeleMan:

  Most vallották be, hogy még az a 82 db-os készlet sem volt meg és már nem is lesz.

 105. tameszol - 2011.02.09. 00:19

  Jah és azt írják, hogy Najim már nem dolgozik a Macveszemnél.

  Egyébként nem fogják megoldani a dolgot, hiába ír nekik az ember. Egyszerűen nincsenek tisztába a következményekkel sem. Ezért kell hivatalos fórumokhoz fordulni. Így, hogy kiderült, hogy készlet sem volt, most meg elakarják adni kedvezményes áron egyértelmű, hogy csalogató reklám volt. Ha csak minden 5-6. ember fogadja el az ajánlatot nyertek rajta… Így vélik. De mint írtam a büntetésekkel nincsenek tisztában. Az egy dolog, hogy a szabályzatba beleírják, hogy a rendelést törölhetik és elállhatnak tőle, de nem akkor ha már visszaigazolják többször is.

  • KeleMan - 2011.02.09. 00:20

   tameszol: Bocsi, de nagyon le vagyok valamivel maradva.

   Egyébként meg amit írsz nem értem hogy lenne vagy hogy működne? Ha valaki lead egy megrendelést, arról automatikusan választ kap. Tehát akkor hogy mondják vissza ha esetleg mégis vissza akarják mondani, mert pl. úgy ítélik meg, hogy fals a megrendelés, vagy rossz az e-mail cím, vagy valaki csak brahiból adott le megrendelést??? Nyilván nem brahiból adták le a megrendeléseket, de mégis, akkor hogy mondják vissza, mint valóban ami az ÁSZF-ben is van?

 106. Adrian - 2011.02.09. 00:24

  KeleMan: sztem ne akarj egy ilyen pert, leírtátok, hogy ti találtátok ki ezt az akciót, az iphonehungary.com olvasóinak, még ki is voltál akadva, hogy más miért vette át a hírt, mert ez a ti közös akciótok a macveszem.com-al, tele az oldal macveszemes bannerekkel, stb, ezek után kurva nehéz lenne bizonyítanotok, hogy ti nem voltatok benne az átverésben.

  Mint a fenti levélből kiderült, nem volt egy darab sem, miközben ti napok óta bizonygatjátok, hogy ennyi meg annyi volt, sokan át is vették, kamunickek írtak be ide, hogy átvették… a helyetekben nagyon picire összehúznám magamat.

 107. NaiV - 2011.02.09. 00:26

  KeleMan:

  Természetesen, ha kitiltasz, kimoderálsz, nem tudok beszámolni.

  Teljesen feleslegesen hivatkozol viszontperre, mivel nem perelek be senkit (lásd előző hozzászólásom), ha ez lenne a célom, üres fenyegetőzés gyanánt, nem ide írogatnék.

  Egyszerűen leírtam, leírom a véleményemet, ha jogszabályba ütközne, kérlek, jelezd és töröljél.

 108. Bence - 2011.02.09. 00:26

  Igaz, hogy kapcsolatban állok a scrácokkal, mégha nem is szoros kapcsolatban (én adtam nekik a webshop-motort amit használnak). Egyszer találkoztam velük (iPod-ot vettem tőlük), a szemükbe néztem, és láttam, hogy jó emberek. Biztosan nem hátsó szándékkal tervezték ezt az akciót… sajnálom is őket, hogy így belebuktak.

  Én megértem a felháborodott "vevőket" is, én is beleéltem magam pár percre, hogy "Na most végre lesz iPad-em!", de sajnos nem tudtam bankkártyával fizetni, így le kellett róla mondjak (meg se rendeltem). Tehát ugyanazt érzem, mint a panaszkodók, csak más okból. Tudom, hogy szar érzés, na.

  Nekem csak egyes harsány panaszkodók hangnemével volt gondom (ez is egyéni problémám, tudom), főként ha olyasvalaki panaszkodott aki nem is rendelt iPad-et.

  A pereskedés, jogi útra terelés szerintem nem old meg semmit (ez esetben), senkinek se lenne tőle jobb, csak rosszabb.

  Remélem, hogy sikerül úgy lezárni az ügyet, hogy senkinek ne legyen még rosszabb, sőt! Akár még kölcsönös haszonnal is zárulhat az ügy, ha nem indulatból mentek nekik, hanem türelemmel. Biztosan fognak válaszolni, ha nem is azonnal – és találtok valami megoldást.

  Bocsánatot kérek, bevallom én is elszabadultam itt kicsit, valahogy ösztönösen is védő szerepbe bújtam (talán túlzásba is vittem). Remélem a szavaimnak azért lesz némi pozitív hatása azokra nézve, akik olvassák! :-)

  (Az eDigital-t naponta 2 levéllel zargatom, csekély eredménnyel… de nem adom fel!)

  Én itten most kilépek a vitából, sok szerencsét mindenkinek! És persze BÉKÉT! :-)

 109. Géza - 2011.02.09. 00:26

  Keleman. Nem éltem a kedvezménnyel és soha többet nem vásárolok náluk, plussz a barátaim sem fognak. Szerintem Kb ezt éri el a macveszem is ezzel a botránnyal. A 420 emberből 100 elkezdi hinteni az igét a baráti körében hogy tőlük soha… Keleman. Ami nincs, azt nem tudjám odaadni, igazad van, de be tudják rendelni és mivel még ezen is van haszon Alex elmondása szerint, lehet teljesíteni, csak lassabban. Utánanéztem, a visszaigazoló e-mail szerződésnek számít, így 1 bejelentés elég és szívnak. Keleman igazad van, én pontosan ezt érzem, időhúzás… biztosan azt remélik, hogy megígérték, hogy megpróbálják teljesíteni, de elhúzzák hónapokig és végül mindenki leszáll a témáról. Nem tudom erre van-e valami szabály, hogy mennyi időn belül kellene teljesíteni a megrendelést. Arra lennék még kíváncsi, hogy ezek után más néven elindítják-e majd a boltot ismét a jövőben.

 110. Géza - 2011.02.09. 00:34

  Bence: vezetoseg@ :) Majd ott válaszolnak :) Bence abban igazad van, hogy az indulat nem old semmit, türelmesen várják a csalódottak a kielégítő megoldást, azaz, hogy megkapják amire várnak, csak ennyiről van szó :) Ígérd oda pl. karácsonyi ajándékba a barátnődnek az ipad-ot, aztán mondd meg neki, hogy mégsem kapod meg, mert neked már nem jut. Gyerekes, de ugyanaz az érzés. Azt hiszem ez az egész most tanulságos mindenkinek, aki céget akar létrehozni.

 111. tameszol - 2011.02.09. 00:34

  Szerintem az oldalukon megjelölt időtartam alatt kell teljesíteni. Azt hiszem itt 7-10 nap vagy munkanap volt.

  KeleMan:

  Miről maradtál le?

  Az ÁSZF-ben volt, hogy visszamondhatját a rendelést, nem hiszem egyébként, hogy ez jogerős lenne, de nem tudom. Erre írtam, hogy mivel nekem nem csak a rendszerüzenettel igazoltak vissza elég nyomós okom van felháborodni és lépni az ügyben.

  Egyébként én is azért nem akarok várni, mert azt akarják szerintem, hogy elhúzzák a dolgot és akkor már mindenki elfelejti, de nem így lesz. Szerintem elég sok bejelentést fognak kapni. Egyébként egy is elég, hogy tönkre menjenek.

 112. Adrian - 2011.02.09. 00:35

  http://twitter.com/popalnajim:
  "Ma 20:00-tól semmilyen formában nem veszek részt a MacVeszem.Com cég ügyeivel és nem dolgozom már ott a félreértések és más problémák miatt"

  Macveszem "A webáruházunkban semmilyen termék nem rendelhető."

  Yesterday at 7:37pm via Twitter · @macveszem on Twitter

  end of story

 113. Izékebiz&eacu - 2011.02.09. 00:38

  Megvannak a screenshotok! :)

  Amúgy olvastam a macvezetlek.com levelét. Szánalmas. Válaszolok nekik, hogy nem kell semmi tőlük, és töröljenek az oldalukról, mivel nem lehet ezt megtenni. Ha legközelebb ez az Alex írni mer, kap egy kis pert ajándékba személyes adattal való visszaélés miatt. Alex inkább készüljön az érettségire, ne egy webshopot üzemeltessen. Lehet a magyarral meg a matekkal gondok lesznek…

  • KeleMan - 2011.02.09. 00:47

   Izékebizéke: Az a szánalmas, hogy macvezetlek.com -ként emlegeted őket.

 114. NaiV - 2011.02.09. 00:40

  Adrian:

  Nem, nem, a sztori most kezdődik. :-)

 115. manchester85 - 2011.02.09. 00:43

  Javítsatok ki, ha tévedek, de akkor még mindig ott tartunk, hogy volt egy 82db-os akciós készlet 89990ft-ért? Mert számomra tök világos, hogy nem volt.

  • KeleMan - 2011.02.09. 00:46

   Miért gondolod azt, hogy mind a 82 db 16Wifi-s volt? Ha megnézed az árakat, azt adták 30 ezres árkülönbséggel az összes többi között, csak 20e volt a differencia. Nyilván azon buknak, de a többin lehet, hogy nyernek.

 116. manchester85 - 2011.02.09. 00:44

  *89990ft-tól

 117. Izékebiz&eacu - 2011.02.09. 00:45

  Egy másik megjegyzés. A fogyasztóvédelem nem bíróság, hanem hatóság. Ha itt nyomod fel a céget, akkor azt kötelességük kivizsgàlni, állást foglalni, és határozatot hozni. Mivel hatóság, így a határozataik kötelező érvényűek. Bőven elég lenne nekik egy ilyen eljárás…

 118. Izékebiz&eacu - 2011.02.09. 00:47

  Nem volt semmilyen készlet, senki nem kapott iPad-et!

 119. NaiV - 2011.02.09. 00:47

  manchester85:

  Ja, 82db iPad2. Vagy 3?

 120. Izékebiz&eacu - 2011.02.09. 00:49

  Az a szánalmas, hogy az esti levelük után is véditek őket!

  Kele: olvasd el először a levelet, hogy képben legyél!

  • KeleMan - 2011.02.09. 00:50

   Izéke: Milyen levelet? Én nem kapok ilyen leveleket, mert nem is rendeltem. Bár gondolkoztam rajta, de arra jutottunk, hogy több marad másoknak. De nyugodtan linkeld be ha nem magánlevél.

 121. Les grands debiles - 2011.02.09. 00:51

  Ugye milyen nehéz vállalni a következményeket?! Maszatolni az megy. Aki a jogsértőket ilyen elszántan védi az nem tiszteli a valóságot. Óvoda? Igen, ha felelősségvállalásról van szó. Minden érintett kezdeményezzen hatósági eljárást az NFH-nál. Nem is volt raktáron a termék és így fogadtak megrendelést minden leendő vevő adatával? Örüljenek, ha valaki nem tesz feljelentést személyes adattal történő visszaélés bűntette miatt (sérült a célhoz kötöttség elve az adatkezelés során, jogtalanul kezelik, tárolják, használják az adatokat). Ez egyre több jogsértés gyanúja áll fenn. Egyébként volt olyan kereskedö is, hogy azért volt olyan olcsó minden, mert nem fizettek közterheket – adóhatóság is szeret vizsgálódni. Felháborító az egész. Bence a pereskedést felejtsd már el! Az nem per, ha közigazgatási hatóság leellenőrzi, hogy rendben volt-e minden. Ha igen, akkor nincs mitől tartaniuk – és pont ti erősködtök folyton, hogy ez csak ez+az volt. Akkor rendben van minden, nyugodtan várják a revíziót. Ha meg nem… akkor mit véded azt, aki úgy ügyeskedik, hogy nem foglalkozik a szabályokkal. Vagy minek a szabály, akkor takarodjunk ki az EU-ból, vegyük el, ami megtetszik, csapjunk be másokat, erővel rendezzük a vitás ügyeket. Értsétek már meg, hogy nem életszerű, ha nincs következménye a tetteinknek, ha lelépünk ha baj van, stb. Magyarázhatom, de nem egy nyelvet beszélünk…

  • KeleMan - 2011.02.09. 00:53

   Les grands debiles: Ilyen névvel elég nehéz is egy nyelvet beszélni. :) (Bocsi ezt nem hagyhattam ki, de véletlenül se vedd magadra.)

   Az biztos, hogy nem az a célja, hogy visszaéljenek a személyes adataiddal. Ha ezt meg nem akarod, akkor nem adod meg. Ha mégis meg adod, akkor nekik, ugyanúgy ahogy nekünk is vállalniuk, vállalnunk kell, hogy pl. e-mail címet, tel számot nem adnak át, adunk át más részére. Akik ilyet csinálnának azok máshogy csinálják. Én sem örülnék még egy viagra reklámnak a postafiókomban mégis kapok vagy 10-et egy héten, de mái napig nem tudom, hogy miért. Pedig az adott e-mail címet sehol sem adom meg. Az azonban tisztán látszik, hogy a közösségben – ha biztosítják a fórumot, hozzászólási lehetőséget – akkor van erő. Csak jó lenne ezt jobb dolgokra használni, főleg itt az iPhoneHungary-n. Mert őszintén nem értem, ha felteszünk egy kérdést, hogy mit szeretnétek, vagy hogy szeretnétek, alig érkezik válasz. Most meg naponta több száz hsz jön.

 122. NaiV - 2011.02.09. 00:54

  Les grands debiles:

  Egyetértek veled.

 123. Izékebiz&eacu - 2011.02.09. 00:54

  Tisztelt  Vásárló!

   

  Szerezla Alex vagyok, a MacVeszem.com tulajdonosa és üzemeltetője. Szeretnék tisztázni mindennemű félreértést ami az utóbbi napokban történt és egyben elnézésüket is kérni. Egyik munkatársam ,vagy ahogy Önök ismerhetik Najim,  talált egy beszállítót aki nagyon kedvező áron tudott biztosítani nekünk árut, jelen esetben iPad-eket. Rögtön gondoltunk Önökre, hogy ha már ilyen olcsón hozzá tudunk jutni, miért ne biztosítsunk Önöknek is egy akció keretében kedvezményt. Amióta megalakult az oldal, és ezt sokan látták is és értékelik, mindig az volt szem előtt ,hogy minél alacsonyabb árakkal dolgozzunk.Természetesen úgy, hogy egy minimális hasznunk még így is legyen rajta. Ezzel azt szerettük volna elérni, hogy olyan emberek is megengedhessék maguknak ezen minőségi termékek használatát ,akik esetleg más áruházakban az ár nagysága miatt ,ezt nem tehették meg.Sajnos, megtörtént amire nem számítottunk, a szállító nem,hogy nem szállította le nekünk a kívánt árut ,de elérni sem lehet, semmilyen módon. Ez a probléma, nagy sokként ért minket. Nem tudtuk véghez vinni amit akartunk, rosszul jártak Önök mivel nem jutottak hozzá ilyen kedvezményes áron a kívánt termékhez, és rosszul jártunk mi is, mivel bevételtől estünk el.Szeretnék eloszlatni minden kételyt, mivel amint olvastam sokan félre lettek informálva. Mivel az áru nem érkezett meg, ezért senki nem kapta meg a kívánt terméket. Bárki aki a munkatársammal beszélt vagy emailt váltott vegye azt érvénytelennek.Remélem megtudunk egyezni.

   

  Ajánlatom a következő:

   

  Lehetősége van fenntartani a megrendelését, az adott áron, mivel dolgozunk a beszerzésen,így elképzelhető, hogy meg tudjuk oldani a későbbiek folyamán a rendelés teljesítését,bár erre kevés esély van.

   

  A másik lehetőség ,hogy lemondja a rendelését és helyette kedvezményes áron, jóval gyorsabban jut  iPad-hez. A kedvezményes árak a következők:

  iPad WiFi 16 GB:        114990 Ft

  iPad WiFi 32 GB:        137990 Ft

  iPad WiFi 64 GB:        162990 Ft

   

  iPad WiFi+3G 16 GB: 144990 Ft

  iPad WiFi+3G 32 GB: 168990 Ft

  iPad WiFi+3G 64 GB: 192990 Ft

  A kedvezményes ár ,csak az előzőleg megrendelt mennyiségű és típusú termékre értendő.

   

  A harmadik lehetőség, hogy lemondja a rendelését, és kárpótlásképp kedvezményeket kap termékeinkre.

  Minden magyar billentyűs Mac-re 5% kedvezményt,

  minden amerikai billentyűs Mac-re 10% kedvezményt,

  minden más Apple termékre 10% kedvezményt,

  és minden utángyártott kiegészítőre 15% kedvezményt tudunk biztosítani.

  A kedvezményt egy rendelés alkalmával lehet csak felhasználni, viszont korlátlan mennyiségű termékre.

   

  Ha egyik lehetőséggel, sem élne kérem azt is jelezze felénk.

   

  Bármely lehetőséggel élne, kérem jelezze felénk, hogy megoldást találjunk a problémára.

   

  Megértését és válaszát előre is köszönöm:

  Szerezla Alex

  ügyvezető

   

   

   

  • KeleMan - 2011.02.09. 01:01

   Izéke: Na most valamiből nagyon elegem lett Helmével együtt. :( Amíg ezt ki nem derítem, addig viszont lezárom a bejegyzést, mert semmi kedvem és időm sincs jelenleg ezzel foglalkozni.

   • KeleMan - 2011.02.11. 19:47

    Sziasztok!

    Azt hiszem itt az idő, hogy azt mondjam: megkövetjük magunkat. Olyanokat védtünk, akikről jóhiszeműen azt gondoltuk, hogy mást akarnak, mint a többiek. Oldalunkra is azért kerülhettek ki, mert eddig mindig korrektül jártak el. Ismerőseinket hozzájuk küldtük el, ha akartak valami Apple kütyüt venni. Mindig pozitív visszajelzéseket kaptunk. Ezért is védtük őket annyira.

    Az iPad-es botrány körül kialakult történések, már valami ritka rossz szappanoperát idéznek. Azt hittük eddig, hogy értjük mi folyik itt, de rá kellett jönnünk, hogy homályos minden.

    Mi úgy tudtuk, hogy 82 darab van összesen, amit mindenképpen oda fognak adni. Az akció végén nyugodtak voltunk, hogy sikeres volt az akció és 82 boldog iPad tulajdonos van.

    Mivel írták hozzászólásban, hogy átvették az iPad-et, gondoltuk hogy akkor valóban volt annyi és csak a többi embert nem tudták kiszolgálni.

    Azonban, hogy senki nem kapta meg, szerintünk is vérlázító. Számotokra és számunkra is. Ti nem kaptátok meg az iPad-et, minket meg becsaptak azok, akiket napokon keresztül védtünk.

    Rengeteg szabadidőnket áldoztuk arra, hogy az iPhoneHungary ott tartson ahol eddig tartott. Független, mindenféle hátszéltől és hacktől mentesen sikerült állandó olvasói tábort szereznünk. Nekünk semmi érdekünk nem származna abból, hogy egy csalásban vegyünk részt, hiszen egy-két napig megugrik a látogatottság, de hosszútávon olyan szintű rombolást végeznénk, ami nem biztos, hogy valaha helyreállítható lenne.

    Nem hittük, hogy nekünk is a szemünkbe hazudnak.

    Elnézést szeretnénk kérni mindenkitől.

    (a helyesírási hibákért elnézést, iPhone -ról van küldve)

    – Helme

    Helme fentebb leírta a gondolatait, de pár szóban azért én is reflektálnék az ügyre.

    De előtte azért pár szót szólnék a "közösség" tagjaihoz.

    Manchester(85): Nem az igazságot írtad le hanem konkrétan, te mint az ügyben nem is érintett személy zsörtölődtél a legjobban és fennhéjázva hirdetted az igét. Mondd, hogy gondolod azt, hogy nem írhattad le, hogy mi az igazság? Tudod, hogy mi az igazság? Mert még én sem (mi sem) tudtam/tuk. Nem ezért bannoltunk, hanem azért mert sértetted a jóízlést és a „közerkölcsöt”. Lehet viccesen hangzik, de így van. Nemcsak annak határát súroltad hanem lényegesen át is lépted azt. Te magad kérdezted, hogy gerinctelen vagy-e. Erre a válaszom, – akár ez az igazság az üggyel kapcsolatban, akár az, – hogy igen. Utolsó féregnek vagy rendbontónak viszont egyáltalán nem neveztünk vagy tituláltunk. Kár, hogy te így érzed, holott te is tudod, hogy ez nem igaz. Ha magadba nézel szerintem te egy jót szórakoztál az egészen.

    Azt azonban fenntartom, hogy aki ilyeneket ír:

    „Sziasztok, megjött az iPad-em! Nagyon boldog vagyok, szupiii a gép, már fel is tettem a fruit najim-ot, nagyon jó játék, afgán káposztafejeket kell benne kaszabolni, na puszi mindenkinek!”

    az már a rasszizmus határát súrolja, amit viszont mi nem tűrünk az oldalunkon. (Más lehet, hogy igen.) Ehhez még hozzájön a számos élcelődő megjegyzésed és megbotránkoztató stílusod. De örömmel szolgálhatok újranyitottam mindkét topicot, mely 2 bejegyzéshez tartozó hozzászólásokat nem fogunk moderálni a továbbiakban. Úgyhogy üzenem, hogy ezúton végre ismét kiélheted aberrált hajlamaidat. Ja és hogy miért? Megvan rá az okunk. Helme fentebb részletezte.

    A másik pedig, hogy számtalan hozzászólás jelent meg akik szidták a macveszem-et, nem toroltunk meg semmilyen ilyen jellegű hsz-t, de volt aki melegebb éghajlatra küldte a srácok felmenőit és lemenőit nem ennyire cizellált hangvételben. Ezeket nem tűrtük. Az, hogy ilyen téren a mi hitelességünk és szavahihetőségünk közröhej tárgyává vált, azzal neked nem kell foglalkozni. Annak mi isszuk meg a levét, ezt vállaljuk. Ha te mégsem látogatod majd az oldalt, hidd el nem veszítünk sokat. De a mi oldalunk és azt moderálunk, akit akarunk.

    Skin: Sajnálom, hogy úgy tűnt védjük őket, ami igaz is volt, de ezt mások is megtették volna hasonló helyzetben. (Akár két üzleti fél, akár anyuka és gyermeke is egymásért, stb.) De az is igaz, hogy nincs érdekeltségünk az üzletükben, tehát nincs rajta hasznunk, vagy jutalék, nyereség, stb. Azért is zártam a topikot, mert nem volt időm (munka, család) ezzel foglalkozni.

    Sajnálom, hogy az oldalt nem tartod mérvadó oldalnak. Valóban nincs akkora látogatottságunk, mint a szifonnak vagy az appleblognak, – akik előtt amúgy tisztelgünk – de jó úton haladtunk és haladunk is. Most mi is befürödtünk, ez van. Az okokat lásd fentebb. Szerencsére nekünk is van hetente több tízezer olvasónk, jönnek a hirdetők is. Próbálunk mi is minél több hírt megosztani, de munka mellett igen nehéz tartani a lépést a „nagyobb” oldalakkal.

    Hogy többet is ki lehetne hozni az oldalból, abban teljes mértékben egyetértek, de itt teljesen irreleváns az, hogy valaki ért vagy nem ért hozzá. Amíg szállítod a híreket és tolod a kontentot, addig van látogatottság. Ha e mellett még írni is tudsz egy jóízűt, valamint nagyobb helyeken reklámoztatod magad, akkor nőni fog a látogatottság. Ezzel együtt az oldal értéke is mások szemében.

    Mactevesztelek: Nem érdekel, hogy zavar vagy zavart. Konkrétan lesz*rom. Még mindig fenntartom, hogy amennyiben egy fórumon lehetőséget biztosítanak arra, hogy mindenki következmények nélkül szidhasson egy céget, még ha jó okuk is van rá, az nem etikus. (Önmagában pedig ez egy öngerjesztő folyamat.) A multiknál is van ilyen, nem is egy, de érdekes mód nem hallunk róluk. Amúgy a telekomos telecentet droid tetszett, van benne igazság, de szeretem a munkám. Sok értelmes ember van, akiket érdemes kiszolgálni és megoldani a problémákat, meg persze vannak surmó állatok is. De én ezt választottam, nem hinném, hogy droidként kevesebb lennék. Ja és nem vagyok gyerek. Ha befeketedtünk számodra, úgy ne látogasd többé az oldalt.

    Más: A usereket senki sem gyártotta, iP cím egyezés legalábbis nem volt, ezt megnéztem, bár Magyarországon nagyon sok a dinamikus iP címet adó szolgáltató.

    Malachi: Köszönjük az együttérzést! Amikor egyébként megláttam a levelet, amit valaki belinkelt, akkor el is gurult a gyógyszerem. Jóhiszeműek vagyunk lehet, de azért nem teljesen hülyék. Ezért is zártam a hsz-eket. Mert egyáltalán nem volt időm és kedvem sem ezzel foglalkozni. És köszönöm, hogy jelezted, hogy jobb lenne ha kimaradnánk, de emberek vagyunk és nyilván sértett vadként próbáltuk menteni őket. A gimis korú boltosoknál sokkal idősebb vagyok, de ez sosem volt titok, aki akarja úgyis kikeresi…

    Ennyit erről. Sajnálom, hogy mások szemében az ihungary.hu is bűnös. Mindenesetre haladunk tovább, nem adjuk fel. Akik pedig velünk maradnak azoknak köszönjük.

    – KeleMan

 124. Gábor1973 - 2011.02.09. 00:58

  114ért gyorsabban beszerzi, mint 89-ért? Én ezt sem értem :)

 125. Tibi - 2011.02.11. 20:58

  No, ez korrekt volt a részetekről.

 126. Tede - 2011.02.11. 21:14

  Szóval még mindig nem érdemlik meg a bejelentést a fogyasztóvédelemnél?

  Ne gyanakodjunk, mert kiosztottak 80 iPadet, ők csak jót akartak, mi?:D

  Aztán hazudoznak összevissza.

  Amúgy én nem okollak, nem okoltalak titeket, ilyenről szó sem volt részemről, ti csak annyit tettetek rosszul, hogy védtétek őket. Ennyi.

 127. Bence - 2011.02.11. 23:59

  Hát gyerekek… ha tényleg csak vakítás ment itten, akkor én is nagyon csalódott vagyok. Rendes srácnak ismertem meg a Macveszem-es fiúkat, nem tudom hol siklott félre a dolog. Az oké, hogy a beszállító nem hozta a cuccot (??), de attól még lehetett volna mindenkit normálisan tájékoztatni a helyzetről. Ez az össze-vissza beszéd valóban gáz volt. Én még most sem tudom, hogy pontosan mi történt (korábban azt hittem, hogy tudom, de tévedtem), úgyhogy már nem is védek senkit.

 128. NaiV - 2011.02.12. 00:22

  A megbánás szép dolog, de nem egyenlő az igazsággal, és nem váltja ki a tisztánlátást. "Valami bűzlik Dániában" – továbbra is.

 129. manchester85 - 2011.02.12. 00:53

  Keleman!

  Megmondtam a kezdetektől fogva, hogy nem volt itt semmiféle iPad a raktárban, és kiosztott iPadek? Igen!

  Képesek voltatok mindenkit elküldeni a francba, aki nem volt hajlandó elfogadni azt, hogy ez egy tiszta akció volt? Igen, ugyanis aki nem ezen a véleményen volt, azt nem hagytátok szó nélkül, a kételkedés legapróbb jele se vetődött fel bennetek!

  Folyamatosan védtétek őket, miközben nálunk a józanész, a logika, a tények domináltak, míg nálatok csak egy bizalomra alapuló irracionális érvrendszer, ami kicsit sem volt meggyőző ("najim nekem ezt mondta, miért nem bírjátok felfogni?") Azért bazz, mert a bíróság se a gyanúsított véleménye alapján jelenti ki, hogy ártatlan, ez tényleg über LOL, azért ezt valld be. Ilyen szövegekkel kábítottatok minket…

  Ezek után hadd ne nekem kelljen már elnézést kérnem, miközben minden marha személyeskedő hozzászólását végig kellett hallgatnom, bencétől kezdve ki tudja még kicsodáig.

  Mellesleg megköszönném, ha nem linkelnéd be más fórumokról a hozzászólásim. Nem ide írtam, (hol az IP címemet bannoltátok, hol a topikot zártátok) ergo nem kell a házirendeteknek megfelelnie. Ha diplomatikus, értelmes és érett gondolkodásotok lett volna, akkor meghagyjátok a kételkedés jogát minden embernek, nem pedig arra törekedtek, hogy fogja már fel mindenki, hogy itt 1 perc alatt 502 rendelés érkezett. Mert hát najim azt mondta. És ha ő azt mondja, úgy is van. Ilyet a 8 éves kislányok mondanak az apukájukról, ami azt hiszem, még meg is érthető, ez viszont inkább szánalmas. Ha korrekt, esetleg tartózkodó vagy netán legalább SZUBJEKTÍV véleménnyel véded najimot (pl. "én ezt nem tudom elhinni róla, ÉN nem HINNÉM, hogy ő képes lenne ilyenre") akkor valszeg én se megyek el személyeskedés irányába. Csakhogy, itt aki csalásra gyanakodott, annak meg lett mondva, hogy ez nem igaz, holott fogalmatok se volt róla. Tények ismerete nélkül meg valaki ne okoskodjon már, mert nekünk volt alapunk gyanakodni, de neked nem volt alapod ezt megvétózni, max szubjektíven, hisz csak a véleményedet írtad le najim "becsületszavára" alapozva, amit egyébként egyetemes igazságnak állítottál be. Igen, annak állítottad be, mert minimális szinten se nyitottál a gyanakvók véleménye felé. Ha szerezla nem írja meg a nagy vallomását, máig nem hiszitek egyetlen kételkedő szavunkat se.

  De lásd, nagyvonalú ember vágyok, és hajlandó vagyok fátylat borítani a múltra a következő esetben, mindazonáltal a saját hibáimat is beismerve. (ezt most ne zsarolásnak, vagy fölényeskedő ajánlatnak vedd, én egy korrekt embernek tartom magam, és az ajánlattal szeretném felmérni hogy ti is korrektek vagytok-e az én értékrendem szerint.) Az ajánlat a következő: Ti elismeritek, hogy hibáztatok, és hogy igazam volt (nyilván nem a hsz-eim módjának megfogalmazásában, hanem tartalmában, bár ezt nehéz lenne vitatni szerintem, hisz amit mondtam, az 3 pontban összefoglalható: 1 nem kapott senki ipadet, szándékos átverés volt, nem volt semmiféle 1 perc alatt kifogyó készlet) én pedig belátom, hogy a viselkedésem túlzásokba eső volt, személyeskedő, melyhez még a tények jelenlegi állása szerint se kellett volna folyamodmom. Csak tudod, egy valamit meg kéne érteni. Ok és okozat: nem én kezdem el magamtól személyeskedni, ti voltatok azok, akik minden gyanakvó számára megmondtátok a tutit. Ha diplomatikusan kimaradtok az egészből (mint ahogy írtátok is, hogy alapvetően semmi közötök az oldalhoz, mégse volt bennetek minimális szkepticizmus se, akiben meg megvolt, annak pedig megmondtátok a tutit, és még cikket is írtok róla, ami önmagában is egyetemes igazságot sugall, a véleményetek meg minden volt, csak objektív nem) és nem akarjátok mindenáron a világ legnagyobb marhaságának beállítani a csalási gyanakvást, akkor nem vszínű, hogy felmegy bennem a pumpa. Én is hibáztam, mert hagytam magam felhúzni. Bár velem szemben is voltak személyeskedők, miközben nekem volt igazam. A tények tekintetében mindenképp. Hagytam magam felhúzni azon, hogy mások megmondják nekem, hogy ez egy tökéletes rendszer, gyanakvásnak pedig nincs helye. Részemről nyitok a békekötésre, ha hellyel-közzel elfogadjátok, hogy amit most leírtam, az igaz. Persze nyilván nincs szükségetek az ajánlatomra, (ugyanúgy egy látogató vagyok, mint bárki más) de én így látom a dolgokat, ez részemről csak egy morális kérdés. Viszont kikérem magamnak a gerinctelen, aberrált jelzőt, ugyanis úgy gondolom, a jó oldalon álltam. Igen, az ügyben nem érintettként zsörtölődtem. És hogy miért? Mert mások jogtalan kárán is tudok zsörtölődni. És nem kell ahhoz érintettnek lennem, hogy meg tudjam különböztetni az igazságosat és az igazságtalant, korrektet és inkorrektet. Én már csak ilyen vagyok: gerinctelen létemre, nem csak akkor akarom az igazságot és a csalók megbűnhődését, ha érintett vagyok…

 130. Tede - 2011.02.12. 01:33

  manchester85:

  Mélységesen egyetértek veled, és szerintem is felháborító, hogy még te vagy a szemét alak, mert gyanakodni merészeltél.

  Én is ugyanígy el lettem küldve az anyámba a "fenyegetőzésemmel", hogy a fogyasztóvédelemhez fordulok, mert ők a legrendesebb srácok, és csak gimnazisták, és sose vernének át senkit, mert ők nem tesznek ilyet.

  És lám, mégis.

  Szerintem is legyen béke, és azt hiszem mindenkinek van tanulság amit levonhat a történtekből.

 131. Marci - 2011.02.12. 14:39

  A site sem üzemel. Remélem valaki elment jogi irányba, ezt csak úgy megúszni már kicsit sok lenne.

 132. Balázs Deszpo - 2011.05.18. 18:47

  És akkor többet nem lesz macveszem?????

 133. fischR - 2011.06.08. 14:12

  Ezt én is szeretném megtudni :)

Szólj hozzá Te is!