Összetörte az iPhone 4-et, majd beperelte az Apple-t

Helme 2011.01.29. 12:00 Apple, Egyéb, iPhone 18 hozzászólás 1 870

Az nem titok, hogy az iPhone 4 sokkal törékenyebb, mint jó néhány vetélytársa. Azonban az egyik tulajdonos olyan szinten dühbe gurult, hogy beperelte az Apple-t – természetesen Amerikában. A legtöbben tisztában vannak azzal, hogy könnyebb összetörni ezt a készüléket, hiszen mindkét oldalról üveg borítja.

Ez azonban Donald LeBuhn-t nem érdekelhette, ugyanis Los Angelesben benyújtott egy class action (csoportos) keresetet, melyben azt írja, hogy a gyár eltitkolja a reklámokban, milyen gyorsan is képes sérülni az iPhone elő- és hátlapja.

Pontosabban LeBuhn állítja, hogy az Apple a hirdetésekben azt mondta: az üveglap 20-szor merevebb és 30-szor nehezebb mint a műanyag. Ez – a saját véleménye szerint – a valóságnak nem felel meg. Azért fordult ilyen drasztikus módszerekhez, mert vett a lányának egy iPhone 4-et, ami három hét használat után megközelítőleg egy méter magasságból leesett és ripityára tört.

LeBuhn kipróbálta a saját 3GS-ét, amit hasonló magasságból dobott le, de az nem tört össze. Szerinte a gyártónak figyelmeztetnie kéne a vásárlókat, hogy roppant törékeny telefont készülnek megvásárolni. Szeretné, ha a bíróság megítélné, hogy fizessék vissza a vételárat, vagy ha azt nem is, mindenkinek ingyenesen javítsák az összetört iPhone 4-ét.

De a kérdés ami igazán foglalkoztathat mindenkit: valóban jobban törik a legújabb Apple telefon? Nos, nagyon úgy néz ki, hogy igen, a SquareTrade készített egy tanulmányt, amiből kiderül, hogy 68%-al többen viszik vissza a legújabb szériát javíttatni, mint a korábbiakat.

Talán az Apple-nek kéne nyitnia egy oviscsoportot, ahol ezeknek az embereknek elmondják, hogy az üveg bizony törik, így ha valaki szeretné sokáig használni, akkor a minimális védelemről bizony gondoskodni kellene.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

18 hozzászólás

 1. JamesS - 2011.01.29. 15:45

  én már az üzletből kihozva rátettem egy iskin védőtokot

  bár tény, hogy tok nélkül az igazi az i4, mert szerintem nagyon jól nézz ki, de inkább egybe szeretném tudni a telefonkámat, így tok rá kötelező

  1 méterről nekem is esett már le, de baja nem lett szerencsére

  szőnyegre esett és semmi sérülés

  köszi iskin :D

 2. Doomodka - 2011.01.29. 16:03

  hát nekem is csak egyszer esett le betonra és olyan pókháló lett a hátulján h hagyjuk

 3. Kain576 - 2011.01.29. 16:55

  Maga az iPhone nem kis tinédzsereknek lett kitalálva, akik természetesen nem becslik azt meg. Egy komoly ember pedig tudja, hogy mire lehet és mire nem használni. Természetesen egy okostelefon sem ütésálló. Nem értem, hogy mit képzelnek egyesek.

 4. Puskás Ferenc - 2011.01.29. 17:41

  Fiuk a vitrinben nem törik!

 5. pip - 2011.01.30. 00:16

  iPhone Szar!

  igy meg ugy be van reklamozva, hogy ilyen kemény meg olyan üveg, azt az egész egy rakás Szar. ugyanannyira, hanem jobban mint a 3gs karcolodik.

  Összes iphonom megvolt ami idaig piacra került, de mar nagyon kezdem unni ezt a korlátozott szart …!

  Ha egyszer megunom, tuti darabokra töröm es felrakom a youtubera is. az tuti.

  • Botond - 2012.02.05. 08:14

   PiP! Ne tord szet add nekem ^.^ vagy megtartom vagy meg jobban osszetorom ^.^ Nekem a 4S van meg de en se vagyok felnott (13 vagyok) de nekem mar megvan 1-2 honapja :D es meg csak 1 szer esett le de semmi nem let vele

 6. Pistus - 2011.01.30. 10:10

  Sziasztok !

  Nem értek egyet azokkal, akik demagóg módon védik a telót! Megszállott iPhone rajongó vagyok, de ennek ellenére egy használati tárgynak tartom, ami annak ellenére sérülhet, hogy nagyon vigyázunk rá!

  És sokkal sérülékenyebb mint elődei, ez vitathatatlan ! Ez pedig nem jó, mert ebben is lehetett volna előrelépni, nem pedig kamuszöveggel reklámozva eladni úgy mintha sérthetetlen lenne! A tok meg csak annak megoldás, aki lemond az esztétikai élményről!

 7. JamesS - 2011.01.30. 12:03

  Van átlátszó tok is

 8. Bob - 2011.01.31. 11:10

  Nekem is esett már le, úgy 1 – 1,5 m-ről..(lehúzta a kábel súlya amikor a TV-hez kötöttem, és túl a szélére tettem a szekrénynek) semmi nem volt rajta, csak a védőfólia elől – hátul… padlóra esett, sem szőnyeg sem egyéb nem tompított.. szerintem szerencsém volt, de semmi nem sérült rajta.. egy kicsit lehet, h elvált az üveg a tetején a kerettől, de azt is csak nagy rosszakarattal tudom észrevenni (kb. negyed – fél mm)..

 9. irdalmatlan - 2011.01.31. 12:55

  kb 2 héttel a vétel után volt szerencsém eszközölni egy meglehetősen érthetetlen mozdulatsort, mikoris a bőrtokjával együtt úgy emeltem ki a kocsiból a telót, hogy a kis aranyos a lendület hatására, totál érthetetlen módon felül kicsusszant… nem akarom részletezni… nem szőnyegre, nem fűre, a legszemetebb kavicsos betonra esett kb. 1 m magasságból. A tudat alapján már temettem volna, de szerencsére megvizsgálva minimál esztétikai problémái lettek. Az elsülső üveg bal felső részén látható egy 5mm-es horzsolás, és néhány 2-3 1mm-es egyéb helyeken. Szerencsére semmi egyéb probléma, és ezek sem tolják ki az ember szemét! Na azóta nem használok bőrtokot, elöl-hátul fólia védi.

  • Botond - 2012.02.05. 08:16

   irdlmatlan egy jo tipp vegyel egy tokot 13 rongyert de olyat amibol nem tud kicsuszni ^.^

 10. Ayanlish - 2011.01.31. 21:26

  "Talán az Apple-nek kéne nyitnia egy oviscsoportot, ahol ezeknek az embereknek elmondják, hogy az üveg bizony törik…"

  Igen, pontosan, és az első órára az iPhone tervezőinek kellene beülnie, pont ebből az okból kifolyólag.

 11. Norbee - 2011.02.03. 22:44

  egy kis félig off, de itt ált a leggyorsabb a válasz…

  .. pár napja megreptettem a iP4em és hála a gondviselésnek vagy az invisible Shieldnek semmi problémája nem lett.. pedig élére esett..

  A mai nap viszont észrevettem, hogy a hátulját a kamera környékén kocogtatva valami belül is kocog (ha lefogom a kameránál akkor abbahagyja). Szoftveresen semmit nem vettem észre viszont idegesít…

  kérdés: megfigyelhető ez másnál is?

  felnyissam e? (Vodafone, 1 hetes, gari??)

  esetleg visszavigyem?

  Előre is köszönöm!

  • KeleMan - 2011.02.04. 00:13

   Norbee: Baromira érdekes amit írsz. Az enyém is ezt csinálja. Én viszont még egyszer sem ejtettem le. Már a megvásárlás utáni 1-2 nappal ezt tapasztaltam. A sarkainál ha lefogom a készüléket akkor 3 saroknál egyáltalán nem kocog, de a negyedik saroknál, ahol a fényképező is van, ha ujjbeggyel picit megbökdösöm, akkor kocog, de csak annál a sarkánál. Én nem vittem vissza, semmilyen hibát nem tapasztaltam azóta sem. A kamera képei és a videók is nagyon jók. Én sokkal inkább arra gondolok, hogy az iPhone 4 kamerájánál, ha megfigyeled, akkora kamera lencséjén lévő üveg nincs egyben a hátlapi üveggel. Azaz van egy közel 6-7 milliméteres kör alakú üveglap, amit a fém keret fog, maga a kamera, körülötte pedig a teljes üveglap, azaz a hátlap. Nos ez a kis üveglap a kamera lencséje előtt tuti, hogy nem ragasztva van. Én arra gondolok, hogy maga a fém rész fogja valahogy belülről és az mozoghat. Engem is dühít picit, de egyáltalán nem zavar már.

 12. Bland - 2011.02.07. 00:27

  Kain576:Nem értek egyet nekem is ilyen telóm van és én is kamasznak számítok a 17 évemmel és az enyémen még egy karcolás sincs annyira vigyázok rá.

  • KeleMan - 2011.02.07. 00:39

   Bland: Neveltetéstől is függ. Örülök mindenesetre, hogy vannak még ilyen fiatalok, kamaszok, tényleg jó értelemben írom ezt.

 13. renátó - 2012.06.30. 22:07

  ilyen baj nincs a csodálatos samsung galaxy s2 vel

Szólj hozzá Te is!