Kirobbanóan indult az AppStore

Helme 2011.01.12. 23:16 Apple, Mac 2 hozzászólás 174

Az Apple bejelentette, hogy a Mac App Store áruházból az első napon több mint egymillió alkalmazást töltöttek le. Az ezernél is több ingyenes és megvásárolható alkalmazást kínáló Mac App Store áruház most a Mac számítógépeken is elérhetővé teszi a forradalmi App Store szolgáltatás használatát. Az áruházban megtalálható kiváló új alkalmazásokat a felhasználók iTunes-fiókjuk használatával vásárolhatják meg, és egyetlen lépésben tölthetik le és telepíthetik.

„Rendkívüli meglepetést okozott számunkra a Mac App Store hihetetlen sikere” – mondta Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója. „A fejlesztők kiváló munkájának köszönhető, hogy ezek az alkalmazások elérhetők az áruházban, és hogy a felhasználók ilyen egyszerűnek és élvezetesnek találják a Mac App Store használatát.”

A Mac App Store többek között a következő kategóriákban kínál alkalmazásokat: oktatás, játékok, grafika és dizájn, életstílus, hatékonyságnövelő alkalmazások és segédprogramok. Az áruházban a felhasználók böngészhetnek az új és figyelemre méltó alkalmazások között, megismerhetik a legnépszerűbb trendeket és a Mac App Store szakértőinek kedvenceit, kereshetnek kategóriák szerint, megtekinthetik a legnépszerűbb ingyenes és megvásárolható alkalmazások toplistáit, valamint felhasználói értékeléseket, ismertetőket is olvashatnak. A Mac App Store alkalmazást a Snow Leopard operációs rendszer felhasználói a Mac OS X rendszer 10.6.6-os verziójának részeként tölthetik le az Apple szoftverfrissítési szolgáltatásában.

A Mac-fejlesztők maguk határozzák meg alkalmazásaik árát, és az értékesítésből származó bevétel 70 százaléka őket illeti. A fejlesztőket nem terheli díj az ingyenes alkalmazások kapcsán, és nem kell fizetniük a tárhelyszolgáltatásért, a marketingért és a hitelkártya-használatért. Az érdeklődők a következő címen találnak bővebb információt a Mac App Store számára való fejlesztésről: developer.apple.com/programs/mac.

Az Apple tervezi a Mac számítógépeket, a világ legjobb személyi számítógépeit. Emellett a vállalat nevéhez fűződik az OS X operációs rendszer, az iLife és az iWork programcsomag, illetve számos professzionális alkalmazás. Az Apple a digitális média forradalmasításában ugyanilyen vezető szerepet tölt be az iPodmédialejátszókkal és az iTunes online áruházzal. A vállalat újabb forradalmi termékével, az iPhone telefonnal és a hozzá kapcsolódó App Store áruházzal alkotja újjá a mobiltelefont, nemrégiben bemutatott varázslatos terméke, az iPad pedig meghatározó szerepet játszik a mobilmédia és a számítástechnikai eszközök jövőbeli fejlődésében.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

  1. ren - 2011.01.13. 10:21

    Hát már tényleg elérheto nekunk is :) egyenlore nem sok használhato dolgot tudtam letolteni de naprol napra bovül a kínálatuk

    hajráá :)

  2. iZso - 2011.01.13. 12:45

    Én sem találtam olyan dolgot, amire nagyon szükségem lenne, de remélem gyorsan bővül! :)

Szólj hozzá Te is!