iFixit – Szétkapták az iPhone 4-et!

KeleMan 2010.06.24. 19:13 Apple, Egyéb, iPhone 3 hozzászólás 942

Az iFixit, jó szokásához híven, ahogy kézhez kapta az új iPhone 4-es készüléket rögtön szét is kapta azt! Minden apró kis darabját. A honlapjukon megtalálható a lépésről-lépésre bemutató is. A szétszerelés alatt sok apró kis információ is megerősítést kapott, például az, hogy a készülékben valóban 512MB beépített memória van. Továbbá mostanra biztos, hogy egy 1GHz-es ARM Cortex A8 proci található a vas alatt (ugyanaz, mint a Samsung Wave S8500-as készülékben), e mellett pedig egy kémiailag megerősített Gorilla üveg az elő és hátlapon. A beépített akkumulátor 1420 mAh-es Li-Polimer alapú (a Nexus One 1400 mAh, míg a HTC Droid 1300 mAh-es). A készülék dobozában nincs SIM kártya kioldó kapocs, de egy egyszerű gémkapoccsal a SIM tálcája kicsúsztatható. További infók még, hogy amennyiben szétszedjük a készüléket, akkor az akkumulátor nagyon könnyen és gyorsan cserélhető. A készülékben pedig megtalálható az ST Micro and Broadcom által gyártott BCM4750IUB8-es GPS vevő és BCM4329FKUBG jelzésű chip is, ami pedig a 802.11n WiFi kapcsolatért és a 2.1-es Bluetooth + EDR és FM rádióért felelős, ez utóbbi viszont szoftveresen nincs feloldva, tehát rádiót továbbra is csak interneten keresztül tudunk hallgatni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

 1. Ifoso - 2010.06.26. 18:48

  Bocs a rövid de annál lehúzósabb kritikáért.

  Volna egy apró észrevételem a híres nagyon kurva jó ifos készülékről.

  mégpedig A KÖVETKEZŐ, HOGY VAN AZ, HOGY AMIKOR AZ IKONOKAT RENDEZGETEM AKKOR EGYSZERŰEN NINCS OLYAN LEHETŐSÉG, HOGY LENT MARADJANAK!!!!

  A KÉPERNYŐ ALJÁN!!!!

  CSAK AZÉRT IS EZ AZ OSTOBA PROGRAM MINDIG FELFELÉ RENDEZI AZ IKONOKAT, ÍGY PL, SOHA NEM LEHET EGY SZÉP KÉPHEZ KOMPONÁLNI AZ IKONOK ELRENDEZÉSÉT.

  ÚGYHOGY BASZOTT SZAR IFOS!!!!!!!!

  ja ezt azért ne vegyétek annyira komolyan, dehát egy komolyan idegesítő kisproblémával állunk szemben.

  mint mindig a nagyon tökéletes telefon apró tökéletlen hibái%!!!

  Talán majd az ifon 234444444 változata jó lessssszzzz!!!

  • KeleMan - 2010.06.27. 15:24

   Szerintem ez egy nagyon jó észrevétel! Én még nem is gondolkoztam rajta, de így, hogy most már az ikonok mögött is lehet háttérkép, valóban jó lenne, hogy ne mindig felfelé rendezze az ikonokat, hanem mi adhassuk meg azok elhelyezkedését, pl a képernyő szélén legyenek azok, így a belső 2×2 ikon helye lehetne üres is, így egy-egy háttérkép jobban mutatna. Szóval a meglátás és felvetés jó, más kérdés, hogy Cupertinóban mit szólnának ehhez… :D

Szólj hozzá Te is!