Jön az iPig nagytestvére, stílszerűen Super iPig néven

KeleMan 2010.06.20. 18:12 Apple, iPhone, Kiegészítők 5 hozzászólás 1 845

Nemsokára elérhetővé válig az iPig feltúrbózott változata, amely már napszemüvegben feszít. Az új disznó mondjuk inkább hasonlít egy ufóra, mint egy malacra. Az új hangszóró – mely egyben a család legerősebb, legjobb hangminőséget nyújtó darabja – ugyanis nagyon megosztó külső kapott. Nekem nem tetszik személy szerint, inkább a sima iPig az, ami bejön, de nyilván valakiknek ez is bejön. Az viszont tény, hogy nagy váltás ez, az előző generációs malacok ugyanis olyan univerzálisan aranyos külsőt kaptak, melyek csak a legkeményebb szívvel rendelkező emberek elvárásainak nem feleltek meg, mindenki más kedvelte őket, kortól és nemtől függetlenül. De miért is Super ez az új eszköz? Egyszerű! A hangminősége miatt.

Az nyilvánvaló, hogy egy 2.1-es rendszerről van szó, a malac hasánál van a mélyláda, a szemüvegei mögött pedig a peremhangszórók, előbbi 15 W, utóbbiak 2 x 4 W teljesítménnyel bírnak. Ez összesen 23 W, pont annyi, mint amennyi az iPig teljesítménye. Ez a cucc mégis jobban szól, igaz, nem sokkal, csak egy kicsit. Azt azonban érdemes tudni, hogy az eredeti iPig hangminőségével sincs semmi probléma. Itt a gyártó azt mondja, hogy ez jobb, ennyi. Míg az eredeti iPig érintésérzékeny gombokkal operált, a Super iPigben infrás mozgásérzékelő szenzorok vannak, tehát hozzá sem kell érnünk ahhoz, hogy vezéreljük. Összesen öt érzékelőt helyeztek el rajta, a füleknél vannak a hangerőszabályzó gombok, oldalt számot tudunk léptetni, az orránál pedig a play/pause funkciót érhetjük el.

Gyakorlatilag csak annyit kell tennünk, hogy a kiválaszott területtől 3-5 centiméterre tartjuk a kezünket, a hatás ugyanaz, mint az eredeti disznóknál: a zene hangereje változik, számot léptetünk, vagy leállítjuk azt. Ehhez az eszközhöz is jár egy távirányító, melynek segítségével a szenzorok érzékenységét is tudjuk szabályozni, illetve ki is kapcsolhatjuk azokat. Van iPod/iPhone dokkolója, működik mindkét típusú eszközzel, rengeteg modellt támogat, a hátul lévő 3,5 milliméteres csatlakozónak és a dobozban lévő kábelnek köszönhetően pedig bármilyen audioeszközt ráköthetünk, a távirányítója jól működik, hátul egy fizikailag is létező csúszkás gombbal ki/bekapcsolhatjuk, plusz van egy potméter a mély hangos erősségének szabályozására. Mindezért kb. bruttó 35.000 forintot kell majd leperkálni az asztalra.

Hivatalos oldal: Super iPig

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

5 hozzászólás

  1. PIP - 2010.06.20. 22:45

    nemtudja valaki, hogy az apple mégis mikor teszi közzé az ios4 updatet-?

  2. st0nE - 2010.06.21. 00:17

    Talan 21.ehh:) vicces lesz mikor 10 millio ember egyszere akar majd updatelni:p

  3. pip - 2010.06.21. 14:32

    Köszi az infot:-))

  4. KeleMan - 2010.06.21. 22:35

    100 millió az a 10… :D

Szólj hozzá Te is!