WWDC 2010 – Hírek, információk, pletykák

KeleMan 2010.05.29. 23:48 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, iTunes, Pletykák 4 hozzászólás 158

Feszült várakozássokkal teli hét elébe nézünk, hiszen egyre csak jönnek és jönnek az új infók és pletykák, hogy mit is fog bejelenteni az idei 2010-es évi WWDC konferencia megnyitóján Steve Jobs. Jövő hét utáni hétfőn, azaz 2010. június 7-én megtudjuk, de addig is ejtsünk pár szót azon dolgokról, amelyek az elmúlt napokban lázban tartották az Apple közösséget.

Itt van ugye mindjárt az Engadget mai napon megjelent cikke, mely igazolni látszik, hogy az új iPhone 4G/HD valóban 640×960-as felbontású kijelzővel fog rendelkezni. Ugyanis a csehek mikroszkóp alá vették az új iPhone prototípust és jól letesztelték a felbontást. Persze ettől még bármi lehetséges, de az is igaz, hogy várhatóan még csak LCD kijelző fog a készülékbe kerülni, ami IPS paneles, ellenben akik AMOLED kijelzőre számítottak, azok most csalódhatnak. Történt ugyanis, hogy a Samsung csak a felét tudta volna leszállítani a kijelzőkből az Apple részére, de a cupertinóiak ezen rizikót nem kívánták bevállalni. Szóval aki AMOLED kijelzőről álmodik, az inkább várjon az 5. generációs iPhone eljövetelére, persze csak ha kibírja.

Időközben megjelent az iPhone új OS 4.0-ás béta rendszerének 4-es változata is. Erről nem írtunk, mert csak stabilabbá tette a készüléket, meg kaptunk pár új háttérképet is az arcunkba. Minden poént nem lőhetünk ugye le, szóval legyen meglepetés és felfedezni való is azoknak, akik majd vásárolnak új iPhone készüléket, vagy esetleg a már meglévőre fogják telepíteni az új OS-t.

Az Android térhódításával igaz ugyan, hogy az Apple-nek van félnivalója, mindenesetre rettegnie persze nem kell. Azonban az Apple-nek is sürgős, hogy az új iPhone minél hamarabb a piacra kerüljön és a hatalmas torta szeletből, melyet megszereztek, ne az Androidos modellek csipegessenek. Belső információk alapján így jól értesült emberek úgy tudják, hogy a boltok polcain már akár június közepén is megjelenhet az új készülék. Mindezt arra a pletykára alapozzák, hogy az AT&T-nél, mint az előző két év bevett gyakorlata szerint, ismét nem mehetnek szabadságra a dolgozók. Ciki nekik.

Az új készülékben várhatóan a 4.0-ás OS mellett megtalálható lesz egy 5MP-es kamera is, valamint 512MB-os memória. De essen szó az árakról is. Az Apple bevett gyakorlata, hogy csökkenti az árakat és ezzel párhuzamosan növeli a kapacitást is. Az iPhone 3G esetében 8 és 16, míg a 3GS készülék esetében 16 és 32 gigabájtos modelleket forgalmazott az Apple. Elemzők szerint várhatóan a 16GB-os változat kiesik és már csak 32 és 64 gigabájtos változat fog megjelenni az új készülékből, melyek árazása, – az iPad-et is figyelembe véve, – rendre 199$ és 299$ körül alakulhat.

Felröppentek még olyan pletykák is, mely szerint bár az Apple szövetséget kötött a Google nevű óriással, de mostanra a megváltozott körülmények miatt (lásd Android), már nem tetszik annyira Steve Jobs-nak, hogy olyan sok minden csak a Google szoftvereivel érhető el. Így várhatóan az új iPhone-ban már a Google és Yahoo mellett megtalálható lesz a Microsoft Bing nevű keresője is.

Az új iPhone készülék bemutatása mellett számíthatunk még új iTunes-ra, várhatóan a LaLa felvásárlásával bemutatkozhat az új felhőalapú (cloud-base) zeneszolgáltatás, várhatóak új Mac-es gépek frissítései, valamint a napokban kiszivárgott új Apple TV-ről is eshet szó, mely amennyiben igazak a mendemondák, akkor jól oda fog csapni a Google pár nappal ezelőtti I/O Keynote-ján bemutatott Google TV-nek, de erről majd írok holnap bővebben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

  1. koccs - 2010.05.30. 14:39

    "valamint a napikban kiszivárgott új Apple TV-ről is eshet szó"

    tessék javítani a "napokban" szót! :)

  2. zoli - 2010.06.04. 18:22

    Akkor hétfőn már le lehet tölteni az iTunes-ról az új 4.0-ás szoftwaret?

Szólj hozzá Te is!