iPad-et kaphatnak az Európai Parlament képviselői

KeleMan 2010.05.26. 17:56 Apple, Egyéb, iPad 5 hozzászólás 137

Wifis és mobilnetes iPad csúcsmodellt kaphatnak az Európai Parlament képviselői. A 736 kütyü beszerzésére a közeljövőben kerülhet sor. Az Európai Parlament mind a 736 képviselője megkapná a maga iPadjét az Apple táblagépének május 28-i európai bemutatója után. A beruházás az 1,4 milliárd forintos IT mobilitási projekt keretében történhet meg. Az EP képviselők Hewlett-Packard laptopokat kaptak, ám vannak, akik kényelmetlennek tartják a notebookok cipelését.

Az iPad készülékek megvásárlásával nem ért mindenki egyet. A brit EU-tagság feladását sürgető Egyesült Királyság Függetlenségi Párt (UKIP) képviselője szerint a vásárlás teljesen felesleges. A The Registernek nyilatkozó Marta Andersont az háborította fel, hogy a beszerzést költségcsökkentő tényezőként állították be, mert a táblagépen az irodán kívül tartózkodó, nyaraló képviselőket is el lehet majd érni. Ám az idősebb európai parlamenti képviselők még az internetet sem tudják rendesen használni – mondta Anderson.

A képviselőknek nem kell beérniük a csak wifit tartalmazó olcsóbb iPad-ek valamelyikével, a mobilnetes modemet is tartalmazó, 64 gigabájtos háttértárral szerelt csúcsmodellt fogják megkapni. A Times neve elhallgatását kérő forrása szerint az EP “ipadosításának” ötletét Klaus Welle, az Európai Parlament főtitkára találta ki, aki ismert iPhone rajongó.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

5 hozzászólás

 1. ipadfun - 2010.05.27. 00:00

  iPad kedvelők figyelmébe ajánlom az iPad Klubot a Facebookon.

  http://www.facebook.com/pages/iPad-klub/127449207

 2. XdaniX777 - 2010.05.28. 16:39

  bocs az off-ért de nagyon sürgős!!!

  Az iTunes nem ismeri fel a Touchomat és ezt a hibát ír ki mikor rádugom a gépre: 0xe000022. Restore olni nem tom mert nem is jelenik meg oldalt az iPodom mivel fel se ismeri! Nagyon kérem segítsetek!

  Előre kösz!

  • KeleMan - 2010.05.30. 00:25

   Szia! Szerintem ez valamilyen memória hiba lesz. Próbáld meg esetleg másik gépre is telepíteni az iTunes-t és ott belépni az azonosítóiddal, úgy tudod szinkronizálni. A gépen meg amin a hibát adja, szerintem egy újra installálás szükséges. Először próbáld az iTunes-t lekapni és újra feltenni, ha ez sem oldja meg a hibát, akkor pedig egy oprendszer újratelepítés megoldhatja a gondot. Esetleg megnézheted valamilyen rendszer diagnosztikai programmal még a memóriákat a gépedben. Ilyen memtest féle dolgokra gondolok.

 3. EP Budapesti T&aacut - 2010.06.03. 20:17

  Tisztelt Szerkesztők!

  A fenti cikkükben az szerepel, hogy az Európai Parlament Apple iPad-ek beszerzését tervezi a 736 európai parlamenti képviselő részére: ezzel kapcsolatban szeretném leszögezni, hogy az Európai Parlament nem hozott ilyen döntést.

  Az Európai Parlament Elnöksége öt millió eurót irányzott elő a 2011-es költségvetésben a mobil kommunikációs összeköttetések, mobilitás és kompatibilitás fejlesztésére. Mindez magában foglalja a WiFi lefedettség kiterjesztését az EP épületein belül, gyorsabb hozzáférés biztosítását a képviselők számára az intézmény hálózataihoz és adatbázisaihoz, biztonsági rendszerek kiépítését és videokonferenciák elterjesztését, amely távolsági kommunikációs eszköz révén csökkenthetők az utazási költségek.

  A tervezet előirányozza tábla PC-k beszerzését a képviselők részére, amennyiben hatástanulmányokkal igazolható az, hogy ezek jobbak és olcsóbbak a jelenleg használt számítógépeknél. A hatástanulmányoknak azt is igazolni kell, hogy ilyen módon csökkenthető az IT-eszközök beruházási költsége a Parlament tárgyalóiban, valamint a papír, festékpatron és a nyomtatott dokumentumok felhasználása is.

  A 2010. május 18-án elfogadott "A 2011-es évre tervezett bevételek és kiadások – I. szakasz – Parlament" c. jelentésben az európai parlamenti képviselők több információt kértek erről a technikai modernizációs projektről. Ez év végén az Európai Parlament Elnöksége a javaslatot megvitatásra és szavazásra a Parlament plenáris ülése elé terjeszti a 2011. évi költségvetés elfogadása részeként.

  Végül szeretném hangsúlyozni, hogy amennyiben a tervezet elfogadásra kerül és az előirányzott tesztek is sikerrel zárulnak, ez nem egy bizonyos márkájú termék beszerzését, hanem egy nyilvános közbeszerzési eljárás elindítását jelenti.

  Lővei Andrea

  sajtóattasé

  Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodája

 4. KeleMan - 2010.06.04. 14:51

  Tisztelt EP Tájékoztatási Iroda! Kedves Andrea!

  Köszönjük a megfelelő és pontos tájékoztatást az üggyel kapcsolatban! Amennyiben a továbbiakban bármilyen változás történne, úgy kérem, ha alkalma adódik, tájékoztasson bennünket.

  Köszönettel, a Szerkesztők.

Szólj hozzá Te is!