Pár info az iSlate-ről

KeleMan 2010.01.05. 11:02 Apple, iPad, Pletykák 0 db 121

A tegnapi nap újabb “információk”, azaz pletykák láttak napvilágot arra vonatkozóan, hogy az Apple Media Event-je nem is január 26-án, hanem január 27-én lesz. A helyszín nem változott, ugyanúgy a San Francisco-i Yerba Buena Center for the Arts színpadán kerül rá sor. Ellenben az Apple közeli források megerősítették, hogy a béta tesztelők számára ekkor fogják átadni az iPhone legújabb 4.0-ás SDK szoftverét is további tesztelésre. A legérdekesebb viszont az, hogy ebben már megtalálható lesz egy beépített “reformatting/scaling” program, amolyan szimulátor, mellyel átméretezhetőek lesznek a már elkészített programok az új rendszerekre.

Ez két dolgot is jelenthet. Az egyik az, hogy az Apple által tervezett “Super” AppStore – melyben drágább alkalmazásokat kívánnak elérhetővé tenni a táblarendszerre – végre megnyílhat. A másik lehetséges ok, hogy – bár az iPhone a világ legjobb és legkeresettebb mobilja lett az elmúlt 2 év alatt, és hazavágta az egész eddigi mobilpiacot – jönnek az iPhone kihívói (pl. Nexus One a Google-től) és ez nagyon nem tetszik az Apple-nek. Így lehetséges, hogy a 4. generációs iPhone végre szakít a 320×480-as pixel felbontású kijelzővel és egy legalább 480×800 pixel felbontásra képes kijelzővel rukkolnak elő. (Véleményem szerint ideje is lenne, ha valóban 5MP-es fényképezőt építenek az új iPhone-ba, hogy emeljék a kijelző felbontását.)

E mellett a “források” azt is tudni vélik, hogy 10,1″ lesz az új tábla pc kijelzője (a 7″-os túl kicsi lenne, már-már a felhasználói élmény rovására menne).

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!