Sokan váltottak Androidról az új iPhone SE-re

HusztiD 2020.07.27. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 419

Apple_new-iphone-se-black-camera-and-touch-id_04152020

Mivel véget ért az idei év második negyedéve, így pont a napokban számoltunk be arról, hogy a CIRP szerint egészen jól szerepelt az új iPhone SE. Ezúttal viszont a Counterpoint Research csapata állt elő egy kimutatással, akik kicsit másabb szemszögből vizsgálták meg a dolgokat.

Először is elmondható, hogy a koronavírus járványnak köszönhetően minden gyártónál csökkenés volt megfigyelhető. Legkevesebbet a Samsungnak sikerült visszaesnie, ami így is 10 százalékos volt, amit az Alcatel követ 11 százalékkal, majd harmadik helyen az Apple 23 százalékkal. Ha a piaci egészet nézzük, akkor a gyártók összesen 25 százalékos visszaesést könyvelhettek el Amerika-szerte.

Hiába beszélhetünk kevesebb eladásról, mint az ezt megelőző évben, azonban az Apple egy valamit nagyon jól eltalált, s ez nem más, mint az új iPhone SE. A felmérés szerint az iPhone SE vásárlóinak több mint 30 százaléka váltott valamilyen Androidos készülékről. Természetesen vonzó volt az új felhasználók számára a telefon ár/érték aránya.

counterpointiphonesales

További érdekesség is kiderült a kimutatásból: hiába pörögtek jól az új telefon eladásai, azonban az nem kannibalizálta az iPhone 11 eladásait. Mi több, a hozzáértők szerint, ha az Apple piacra dobja szeptemberben a 12-es szériát, akkor azok eladásainak sem fog ártani az új iPhone SE, hiszen ez egy belépőszintet képvisel, míg a következő modellek a csúcskategóriát.

Információ! Új szerviz technikus kollégát keres az iDoki. Ne maradj le róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!