Hamarabb kaphat 3D-s hátlapi kamerát az iPad Pro, mint az iPhone

HusztiD 2019.08.27. 15:55 iPad, Kiemelt hírek, Pletykák 0 db 187

iPad-3cam

Nem ez az első olyan hír, mely azt állítja, hogy 3D érzékelésre képes kamerát kap a jövőbeli iPad Pro család. Ezúttal a koreai Elec számolt be a hírről, s ha minden igaz, akkor a jövő tavasszal érkező iPad Pro immáron nem csak három darab hátlapi szenzorral lesz felvértezve, hanem 3D mélységélesség érzékelésre is képes lesz.

A forrás szerint az Apple az úgynevezett ToF, vagyis Time-of-Flight rendszert fogja alkalmazni. Ez dióhéjban annyit tesz, hogy a lencsék mellett lesz egy lézer, vagy LED, amelynek fénye visszaverődik a tárgyakról, s voltaképp így tudja megállapítani az adott készülék, hogy az adott képen, melyet a kamera/kamerák látnak, milyen távolra vannak.

A legnagyobb érdekesség, hogy a forrás arra hivatkozik, hogy a márciusi iPad Pro modellek kapják meg az új kamerarendszert, viszont iPhone fronton csak később érkezik eme technológia. Az idei modellek még nem kapnak ToF rendszert, csupán a 2020. szeptemberében érkezők.

Ez utóbbi állítás pedig azért érdekes nagyon, mivel az ehhez hasonló újdonságok mindig az adott évi iPhone-okban jelentek meg, utána jöttek a tabletek. Ne feledjük, ez csak egy újabb pletyka, így érdemes ennek megfelelően kezelni. Mi pedig továbbra is azt mondjuk, hogy egy tabletre talán fölösleges egy ilyen technológiát pakolni, ugyanis az úgynevezett professzionális felhasználók valószínűleg nem egy tablettel fognak fotózni és filmezni.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!