Trump betilthatja a végtől végig terjedő titkosítást

HusztiD 2019.07.01. 17:55 Egyéb, iOS, Kiemelt hírek 3 hozzászólás 300

fbi

Az elmúlt napok folyamán az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség egy meetinget tartott, ahol nem csak az elnök, Donald Trump, de a képviselői és különféle biztonsági szervezetek szakemberei vettek részt. Az egyik fő téma a titkosítás volt, hiszen sokak szerint jó lenne, ha a nagyvállalatok le lennének korlátozva.

A találkozó dióhéjban arról szólt, hogy Amerikában töröljék el a végtől végig terjedő titkosítást. Voltak érvek, s ellenérvek, de a legtöbben abban értettek egyet, hogy nem szabad hagyni, hogy a hatóságok ne férjenek hozzá egy-egy bűncselekmény alkalmán a gyanúsítottak telefonjához. Ha visszaemlékszünk, akkor tudjuk, hogy a 2016-os San Bernardino-i terrortámadás alkalmával mekkora visszhangot adott az eset, mivel az Apple nem volt képes segíteni a hatóságok számára feltörni az iPhone 5c-t.

Mint tudjuk, a kaliforniai vállalat mindig is azon az elven volt, hogy jár a felhasználóknak a végtől végig terjedő titkosítás, s nem építenek be semmilyen hátsó ajtót a hatóságok számára, hiszen azzal pont a felhasználóiknak ártatának. Az már nyilván más kérdés, hogy ha Trump-ék megszavazzák egyszer, hogy nem lehet végtől végig terjedő titkosítás. Akkor biztosan más lesz a helyzet, hiszen minden nagyvállalat, köztük az Apple is erősen korlátozva lesz. Egyelőre attól félnek a szakértők, hogy a jelenlegi helyzet nagyon nem jó számukra.

Hogy végül mit fog bevezetni Trump, arról még nem tudni. Szerintetek melyik félnek van igaza? A biztonsági szervezeteknek, akik egy kiskaput szeretnének, hogy bárki adataihoz hozzáférjenek, vagy az olyan nagyvállalatoknak, mint az Apple, kik szerint a felhasználóknak jár a magánszféra?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Nikolas - 2019.07.01. 18:06

    Nem kommemtalom Trump …

  2. Stirlic - 2019.07.01. 21:50

    1985 lesz… azaz már van…

  3. Stirlic - 2019.07.01. 21:50

    1984… :)

Szólj hozzá Te is!