Meguntad az iOS 13 bétáját? Így állhatsz vissza iOS 12-re

HusztiD 2019.06.26. 09:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 3 db 999

downgrade

Tegnap összeszedtük, hogy hogyan telepíthetitek fel az iOS 13 legelső nyilvános bétáját. Felhívtuk a figyelmet, hogy csak saját felelősségre rakjátok fel, hiszen még eléggé kezdetleges állapotban van, így inkább annak ajánlatos, aki több iOS készülékkel rendelkezik. Most pedig megosztjuk veletek, hogy hogyan rakhatjátok vissza a jelenleg kint lévő, iOS 12-es rendszert.

Mielőtt nekikezdenél

Fontos tudnotok, hogy ha iOS 13-ról szeretnétek visszaállni iOS 12-re, akkor a legtisztább az, ha a tiszta telepítéssel éltek. Ebben az esetben minden adatot elvesztetek, így egy teljesen új lappal kezdhettek. Érdemes megjegyezni, hogy ha volt iCloud mentésetek, majd bejelentkeztek, akkor azzal visszatölthetitek a legutóbbi adatokat, melyeket még a korábbi, iOS 12-es rendszeren készítettetek.

Downgrade tiszta telepítéssel

Első lépés: A biztonság kedvéért készíts egy biztonsági mentést.

Második lépés: Töltsd le a legfrissebb IPSW (iOS) fájlt a gépedre.

Harmadik lépés: Csatlakoztasd az iOS eszközödet USB kábellel a számítógépedhez.

Negyedik lépés: Indítsd el az iTunes-t, majd rakd DFU módba a telefonod. Ezt követően iTunes-szon belül az iOS készüléked általános fülére menj.

Ötödik lépés: Tartsd lenyomva az Option ( ⌥ ) gombot (Windows esetében a Shift-et), majd kattints az iPhone visszaállítása (Restore iPhone) funkcióra.

Hatodik lépés: Válaszd ki az előbb letöltött iOS 12 IPSW fájlt.

Innentől kezdve az iOS eszközöd magától elvégzi a telepítést. Nem árt tisztában lenni vele, hogy ez sok időt vesz igénybe, így legyetek türelmesek!

Fontos tudni

Ehhez hasonló downgrade folyamatra bármikor lehetőségetek van más és más iOS verziók esetében. A legfontosabb, hogy a lépéseket tartsátok be mindig, illetve mielőtt bármikor felraktok egy bétát, azelőtt mindig csináljatok egy-egy biztonsági mentést! Illetve az sem árt, ha az iTunes-ból is mindig a legfrissebb verziót telepítitek.

Mint az köztudott, az Apple csak bizonyos ideig írja alá digitálisan a rendszereit. Mivel még június van, így hivatalosan az iOS 12.3.1 verziója érhető el, azonban ősszel, az iOS 13 megérkezésével már meg lesznek számlálva az iOS 12 napjai, így azt követően nem lehet felrakni az iOS 12 korábbi verzióit.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 3 db

 1. Nyári Erik - 2019.06.26. 11:08

  Szerintem egy bétához képest elég stabilra sikerült

 2. Szilárd - 2019.07.21. 21:39

  Sajnos nem lehet DFU módba tenni az X-et (kb. 1-2 mp után már meg is jelenik az Apple logo), így sajnos marad a 13. Alapvetően jól működik, de pár napja nem férek hozzá a Revolut fiókomhoz, mert az azonosításig sem jut el…

  • Szilárd - 2019.07.21. 21:49

   Sikerült közben, Youtube videó alapján DFU módba tenni (a fent linkelt módszerrel nem lehet), de persze nem lehetett kiválasztani a letöltött fájlt, saját maga kezdte el az iTunes letölteni a 12.3.1 firmware-t. Remélem sikerül.

Szólj hozzá Te is!