Egyre jobban pörög az Apple iPhone újrahasznosítási programja

HusztiD 2019.04.19. 10:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 214

iPhone-recycling-program

A Föld Napja előtt nem sokkal, az Apple bejelentette, hogy immáron négyszereződött az iPhone újrahasznosítási programja. Annyira beindult a projekt, hogy Amerika szerte a Best Buy áruházakkal kötöttek egyezséget, illetve ezen felül Hollandiában a KPN boltok által juthatnak el a telefonok az almásokhoz, ahol a robotok fogják darabjaira szedni őket.

A kaliforniaiak még 2016. márciusában mutatták be Liam-ot, a robotot, ki különböző iPhone modellek újrahasznosításával foglalkozott. Mondhatjuk, hogy ő volt az első generációs újrahasznosító, majd érkezett az utódja, Daisy, kit majdnem egy éve mutattak be. Lényegében ő a második generációs robot, ki összesen 15 különböző iPhone felismerésére képes.

Az Apple 2018 folyamán több, mint egymillió iPhone-t hasznosított újra az iPhone újrahasznosítási programja által, de ha az összképet nézzük, akkor 7,8 millió telefonról beszélhetünk, ami által 48 ezer tonnányi hulladékot jelentett volna. Egy-egy Daisy robot összesen 1,2 millió iPhone darab iPhone-t képes darabjaira szedni, amit ha tovább bontunk, akkor óránként 200 darabszámot jelent.

Végül pont a napokban derült ki az is, hogy immáron 44 olyan partnere van az Apple-nek, kik 100 százalékban zöld tevékenységet folytatnak. Akit pedig jobban érdekel az Apple újrahasznosítási programja, annak érdemes az erre dedikált oldalra ellátogatnia, hiszen számos érdekességet találhat ott a témával kapcsolatosan.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!