A Qualcomm is illetéktelenül használt fel egy Apple-höz köthető szabadalmat?

HusztiD 2019.03.11. 09:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 94

qualcomm-iphone-7

Tudjuk jól, hogy az Apple és a Qualcomm párosa vérre menő pereskedéseket folytat az utóbbi időszakban. Ennek apropóján Kínából és Németországból is számos iPhone modellt tiltottak ki az elmúlt hónapokban, azonban most úgy néz ki, hogy az Apple találhatott fogást a riválison.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján, az egyik szabadalom, mellyel a Qualcomm vádolja az Apple-t, az voltaképp érvényét vesztheti. A szabadalom a gyors internetkapcsolat felállására terjed ki, melyet az egykori Apple munkatárs, Arjuna Siva dolgozott ki. Az eljárás lényegében azt takarja magában, amikor újraindul egy okostelefon, akkor ott gyorsan felálljon az internetkapcsolat, mire az teljesen bebootolna.

Az almások úgy hiszik, hogy nem hogy ők, hanem a riválisuk sértett szabadalmat a szóban forgó eljárással, hiszen korábbi munkatársuk, Siva nevéhez köthető, melyet a Qualcomm jogtalanul használt fel. A rivális vezető mérnöke, Stephen Haenichen természetesen egyből tagadta az állításokat, ugyanis elmondta, hogy Siva semmilyen szabadalom kapcsán nem működött együtt velük annak ellenére, amit az Apple állít, s nem mellesleg eme szabadalom a Qualcomm nevéhez fűződik.

Siva egyébként 2011-ig dolgozott az Apple-nél, azóta pedig a Google-nél végzi mindennapi tevékenységeit, eredetileg úgy volt, hogy tanúskodni fog a következő tárgyaláson, azonban elállt tőle. Érdemes tudni, hogy anno 2011-ben jelent meg az első olyan iPhone, melytől kezdve a Qualcomm chipjei voltak megtalálhatóak, s ekkortájt a két óriás szoros együttműködésben volt. Azóta teltek az évek, s úgy tűnik, hogy a két partnerből rivális lett.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!