Ilyen könnyen lesz bővíthető a moduláris Mac Pro

HusztiD 2019.02.28. 17:55 Kiemelt hírek, Mac, Pletykák 0 db 230

mac-mini-2014-gallery1

Az utóbbi időben egyre többet hallhatunk a még be nem jelentett Mac Próról. Az Apple még 2017 végén szellőztette meg, hogy idővel érkezik egy moduláris Mac Pro, azonban eddig még mindig nem jelentették be. A napokban volt egy pletyka, mely szerint a júniusi WWDC ’19 konferencián mutatkozhat be, azonban most a Tailosive Tech számolt be némi újdonságról.

Ha igazak az oldal értesülései, akkor a Mac Pro egyedi módon lesz bővíthető. Az Apple nem szeretne olyat, mint egy PC-nél, hogy darabjaira szedjük, ezért ha minden jól megy, akkor maga a Mac Pro az hasonlóképp néz majd ki, mint a Mac Mini, csupán nagyobb lesz a gépház. Amennyiben bővíteni szeretnénk, akkor az úgynevezett “stacking”-es megoldást fogják az almások alkalmazni.

A5FC0EB8-E05C-4ED7-814C-3E32BD05D99F-780x424

Ez annyit jelent, hogy ha nagyobb SSD-t, jobb videókártyát, optikai meghajtót szeretnénk bele, akkor azt opcionálisan vásárolhatjuk meg az Apple-től. Ezek mindegyike úgy fog kinézni, mint a Mac Pro/Mini, csak nyilván kisebb lesz. Magyarán mondva ezeket egymásra pakolva, majd összekötve kapjuk meg az egyedi Mac Prónkat – hasonlóképp, mint amit a fenti képen láthatunk.

Ne feledjük, hogy ez egyelőre csak egy pletyka, így biztosra nem  vehetjük, hogy valóban ilyen lesz-e a masina, avagy sem. Az Apple legutóbb 2013-ban frissítette a Mac Pro vonalat, azóta viszont eltelt 6 év, de még semmi sem történt. A jelenlegi pletykák egyébként 2020-ra ígérik az új monstrum érkezését.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!