Már az Intel is kezd felkészülni, hogy hamarosan ARM-re vált az Apple

HusztiD 2019.02.26. 13:55 Egyéb, Mac 1 db 244

12-inch-macbook

Nagyjából 2-3 éve olvashatunk különféle pletykákat arról, hogy az Apple ARM processzorokra tervezi átállítani a Mac felhozatalukat. Az Axios beszámolója alapján eme lépése az almásoknak a következő évben fog bekövetkezni, s a vállalat jelenlegi partnere, az Intel egyaránt kezd felkészülni a könnyes búcsúra.

A helyzet, hogy nagyon jó chipeket gyárt az Intel, azonban az Apple chipjei az elmúlt években látványosabb fejlődést mutattak, így többek között ezért is esedékes a csere. Feltehetően a következő évben még csak egy-két Mac-et fognak így kiadni (mondjuk a különböző MacBook modelleket), míg a többi masinára, mint az iMac-re, Mac Próra még várni kell. Hogy mennyire megy könnyen az átállás, azt pontosan nem tudni, de a beszámoló alapján 2021-re elviekben minden rendben lesz, az alkalmazások is készen állnak a váltásra.

Egyébként pont a napokban volt egy nagyon érdekes hírünk, mely alapján az Apple a titkos Marzipan projekten dolgozik, amely annyit jelent magyarán mondva, hogy az elkövetkezendő években (végre?) összeolvasztják az iOS és macOS platformot. Ahhoz, hogy mindez megtörténjen, természetesen elengedhetetlen lesz a mostani eset, hogy ARM alapú chipekre térjenek át az almások.

Szerintetek jó ötlet, hogy ARM bázisú chipekre állnak át az Intel processzprai helyett az almások?

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. vistu88 - 2019.02.26. 16:12

    Nem

Szólj hozzá Te is!