Két éven belül összeolvad az iOS és a macOS?

HusztiD 2019.02.26. 17:55 iOS, Kiemelt hírek, macOS 0 db 273

app-store-universal-apps-800x201

Nagyon érdekes beszámolóval állt elő a Bloomberg-től a jól ismert Mark Gurman, ki korábban számos érdekességet osztott meg, melyet később bemutatott az Apple. A szakember szerint a vállalat egy új platformot kíván létrehozni, mely úgymond összeolvasztja az iPhone, iPad és Mac felhasználóit.

Az Apple belső körökben “Marzipan”-ként hivatkozik a kezdeményezésre, melynek lényege, hogy a fejlesztők számára egy olyan SDK-t hoznak létre, amely által úgymond multiplatform címeket készíthetnek. Magyarán mondva ezt úgy is lehet érteni, hogy az almások egy olyan új lehetőséget adnak a fejlesztők kezébe, amivel egyetlen egy App Store lesz, ahonnan akár Mac-re, vagy bármely iOS eszközünkre letölthetjük ugyanazt az alkalmazást.

Elviekben a kaliforniaiak a júniusban megrendezésre kerülő WWDC-n ejtenek szót a Marzipan-ról, s a tervek szerint 2021-ben érkezhetnek az első multiplatform alkalmazások. Felmerülhet a kérdés, hogy ez mennyire hozza majdan össze az iOS és macOS platformot, de erre sajnos még nem tudunk választ. Korábban az Apple vezetői elmondták, hogy nem szeretnék egyesíteni a két platformot, ugyanis mindkettőnek megvan a maga haszna és célközönsége.

Mivel az Apple hivatalosan nem kommentálta a dolgot, így nem érdemes egyelőre készpénznek venni. Hogy valóban így lesz-e, avagy összeolvasztják-e idővel a két szoftvert, arról egyelőre biztosat nem lehet mondani.

Szerintetek jó ötlet lenne, ha az Apple beállna a Microsoft és a Windows 10 mellé?

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!