Aljas mód próbálta meg az Apple technológiáit ellopni a Huawei

HusztiD 2019.02.20. 17:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 5 db 1,170

sensor_large_2x1536799013730

Az Information nem olyan rég arról számolt be, hogy a Huawei az Apple beszállítóin keresztül próbált meg különböző titkokat ellopni, hogy később azokat a saját termékeik kapcsán felhasználhassák. Tudjuk jól, hogy az utóbbi időszakban jól pörögnek a kínai gyártó okostelefon-eladásai, azonban többször kiderült róluk, hogy hamis marketinget folytatnak, hiszen nem egyszer látott napvilágot, hogy a csúcsmodellekhez promózott képeket egy DSLR kamerával készítették.

Természetesen az említett példa marketingfogásnak remek lehet, hiszen valamivel el kell adni a telefonokat. A mostani beszámoló alapján a Huawei mérnökei látogatást tettek az Apple egyik beszállítójánál (sajnos a forrás nem hivatkozik, hogy melyiknél), kiktől megpróbáltak különféle titkokat kicsalni.

Az Information szerint a kínai mérnökök a titkokért és tervrajzokért cserébe hatalmas berendeléseket ígértek a meg nem nevezett gyártó felé. Mivel a gyártó és az Apple között partneri kapcsolat van, s titoktartás köti őket, ezért természetesen nem mentek bele az üzletbe.

Másik példa, mely kicsit korábban volt, az a MacBook Próhoz köthető. Mikor az Apple 2016-ban bemutatta az újabb, a jelenleg használatos formatervet, akkor a kínai gyártó megpróbált lecsapni, s szintén titkokat kicsalni a beszállítóból. Elviekben itt sem adtak ki semmilyen bizalmas információt, azonban a Huawei ezt követően dobta piacra a MateBook Prót, amely valamelyest hajaz az újabb MacBook Pro modellekre.

Ti mit gondoltok a Huaweiről? Összességében jó termékeket gyártanak, s viszonylag olcsón kínálják őket, de a kínaiak marketingje és üzletpolitikája azért hagy némi kívánnivalót maga után, nem?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.59999

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 5 db

 1. Nemes Szilárd - 2019.02.20. 18:11

  Én ezért utalom a Huawei-t. Jó telefonok, semmi kreativitás, semmi inoováció csak másolják az Apple-t és újabban a Samsungot.

 2. g - 2019.02.20. 18:35

  Azt gondolom 2018 legjobb okostelefonját ők csinálták.
  Ti pedig ha rágalmaztok valakit, akkor pontos forrás megjelöléssel tegyétek, mert különben ez is ugyan olyan bulvár szagú szenny, mint a többi…

 3. Ironyjakuza - 2019.02.20. 21:09

  G , ez így van !

 4. Guriga - 2019.02.20. 21:28

  Tényeket ( bizonyítékokkal alátámasztva ), írj, és ne feltételezéseket.
  Elviekben…. :)

Szólj hozzá Te is!