Az okostelefonok újrahasznosításából készülnek a 2020-as olimpiai érmék

HusztiD 2019.02.19. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 295

medals

A jövő nyáron esedékes olimpia egy szempontból egészen különleges lesz, ugyanis az olimpiai medálok részben régebbi iPhone-okból, iPad-ekből és egyéb okostelefonokból fognak készülni. A Tokióban megrendezésre kerülő olimpián immáron azt tervezik, hogy az arany, ezüst és bronz medálok újrahasznosított okostelefon és elektronikai eszközökben megtalálható elemekből fog összetevődni.

A Verge beszámolója szerint az olimpiai bizottságnak, mint a japánoknak, illetve a nagyvállalatoknak tetszik az ötlet, hogy az újrahasznosítás által az úgynevezett e-hulladékből készítenek olimpiai érmeket. A e-hulladék egyébként is komoly gondokat jelent, hiszen éves szinten több ezer tonna hulladék keletkezik a már említett elektronikai eszközökből.

A rendelkezésre álló információk alapján több, mint ötmillió nem használt telefon alkatrészből szeretnék legyártani a medálokat a következő évre. A jelenlegi kitűzött cél alapján 2,7 ezer kg bronz, 4,1 ezer kg ezüst és csupán 30,3 kg aranyat szeretnének így kibányászni az úgynevezett e-hulladékból.

Napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap az újrahasznosítás, melyet az utóbbi években az Apple is nagy előszeretettel reklámoz. Természetesen ezen kezdeményezés által szintén erre hívnák fel a figyelmet a nézők és sportolók számára, hogy éves szinten mennyi fölösleg keletkezik.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Guriga - 2019.02.20. 21:31

    Nagyon jó :)

    “A jövő nyáron esedékes olimpia egy szempontból egészen különleges lesz, ugyanis az olimpiai medálok részben régebbi iPhone-okból, iPad-ekből és egyéb okostelefonokból fognak készülni.”

    Benne van, hogy melyik gyártó termékeiből van a legtöbb HULLADÉK :)

Szólj hozzá Te is!