Mi az az 5G E?

HusztiD 2019.02.11. 09:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 739

5g-1-696x387

Tudjuk jól, hogy az Apple a hét elején adta ki az iOS 12.2 második bétáját, melyben azon AT&T felhasználók, akik 2018-as iPhone Xs, Xs Max, Xr és iPad Pro modellekkel rendelkeznek, érdekes jelenségre lehettek figyelmesek, ugyanis az LTE kijelzést 5G E-re cserélte az Apple.

No de mégis mi ez az 5G E? Röviden egy csábító marketingfogás. Az E az Evolution-t jelenti jelen esetben, s lényegében ez amolyan “elő 5G” dolog, vagy mondhatjuk, hogy egyfajta felvezetés. Ez az úgynevezett 5G E azon telefonokkal működik, melyek 4 x 4 MIMI, 256 QAM és LAA technológián alapulnak, tehát az LTE A (Advanced) szabvány tartozik ide. Lényegében itt már gigabit-osztályú LTE kapcsolatokról beszélhetünk.

Az AT&T jó ideje reklámozza, hogy tesztelik az 5G hálózatot, így ezt meglovagolva úgy gondolták, hogy az 5G E megnevezéssel elkezdik felkészíteni az embereket, hogy mi várható a jövőben. Az igazi 5G viszont 2020-ban fog elrajtolni, s nagyjából csak ekkortól lesznek kaphatóak az első 5G modemmel szerelt telefonok, melyek képesek lesznek mindezt kihasználni.

2020-ban újabb generációváltást élhetünk meg, mint anno a 2G-ről a 3G-re, 3G-ről a 4G-re, vagyis az LTE-re. Az 5G ígéretesnek tűnik, hiszen ahogyan a korábbi technológiák, úgy ez is jobb dolgokat ígér, mint a gyorsabb adatátvitel, illetve nagyobb adatforgalom. Természetesen jövőre lesznek kaphatóak az első 5G képes készülékek, de mivel ezek még csak az első generációs ketyerék lesznek, így nem lesz annyira kiforrott a dolog, ergo egy-két évet még várni kell, mire kijönnek a gyerekbetegségek és hibák, melyeket aztán folyamatosan csiszolgatnak.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!