Tim Cook elismerte, hogy a dráguló iPhone-árszabás miatt érezhető a csökkenés

HusztiD 2019.01.30. 11:56 iPhone, Tim Cook 0 db 276

iphone-7-colors-dyn-fullviewsize

Most, hogy az Apple megejtette a 2019 Q1-es pénzügyi konferenciát, az almások CEO-ja, Tim Cook néhány érdekességet árult el a nagyközönség számára. Mint tudjuk, kicsivel rosszabbul zárta legutóbbi negyedévét a vállalat, azonban azt nem osztották meg, hogy hány millió telefonnal sikerült kevesebbet elpasszolniuk.

A vezérigazgató elmondta, hogy jelenleg az emberek egyre inkább kitolják a frissítési ciklust, s ez kihatással van az eladásokra, de pontos számokat nem osztott meg a vezető. Felmerült az akkumulátor csereprogram, melyet előző év folyamán hirdettek meg. Ugyan itt sincsenek konkrét számok, de a 29 dolláros cserének köszönhetően nagyon sokan éltek a lehetőséggel, így ezen akció szintén kitolta a frissítési ciklust.

Nem utolsó sorban megtudhattuk, hogy a jelenlegi magas árszabás hatalmas faktort játszik az eladásokban. Cook megjegyezte, hogy vannak olyan piacok, ahol az árfolyamnak köszönhetően drágák a telefonok, de hozzátette, hogy ezen piacokon különféle akciókat tartanak, hogy fenntartsák az érdeklődést. Például Törökországban annyira drágák az Apple csúcsmobiljai az aktuális árfolyamoknak köszönhetően, hogy csak ezen a piacon 700 milliós bevétel-kiesést könyvelhettek el a kaliforniaiak.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!