Csökkenő iPhone eladások miatt vesznek fel kevesebb embert az Apple-höz?

HusztiD 2019.01.23. 17:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 2 db 76

apple-park

Sorra jöttek a hírek az elmúlt hetek/hónapok folyamán, hogy az Apple közel sem tarol úgy az új iPhone készülékeikkel, mint ahogyan kellene. Ezúttal a Bloomberg számolt be arról, hogy ennek köszönhetően lényegesen kevesebb munkavállalót vesz fel az Apple, mint eredetileg tervezték.

A belsős információk alapján Tim Cook még január elején tartott egy belsős meeting-et, ahol természetesen jelen voltak a munkavállalók. Ekkor felmerült a kérdés a CEO felé, hogy várható-e létszám-stop elrendelése? A vezérigazgató erre annyit nyilatkozott, hogy nyilván nem ez az ideális megoldás, inkább azt mondaná, hogy lesznek olyan divíziók, részlegek, ahol kevesebb munkaerőt vesznek fel, mint terveznek.

Annyit azért pluszban elmondott Tim, hogy jelenleg még nem döntötték el, hogy mely szervezetnél lesznek ezen csökkentések, de annyit megerősített, hogy az olyan csapatok, mint akik a mesterséges intelligenciával dolgoznak, ott továbbra sem lesznek csökkenések.

Érdekesség, de 2017 folyamán az Apple 7 ezer új munkavállalót tudhatott magának, míg tavaly 9 ezerre nőtt az újonnan felvett emberek száma. Ha pedig az összesítést nézünk, akkor előző évben összesen 132 ezer munkavállalóval büszkélkedhetett a kaliforniai vállalat.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.5

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Petter Attila - 2019.01.23. 18:16

    Üdv. mindenkinek!
    Az én véleményem az iphon haladási irányáról, ha két szóban kéne jellemezni, nem tetszik! Amikor az iphon 6s szerintem, funkciójait tekintve, jobb készülék, mint az azóta kiadott összes többi! Az újlenyomatolvasó, nem csak a készülék stendbay ból való feloldását szolgálja! Banki szolgáltatások gyors elérése, tranzakciók indítása, stb! A nyomásérzékeny kijelző, gyors elérés, email tartalmak, alkalmazásokon belüli választási lehetőségek. A jack elhagyása! A drótnélküli, fülesek leesése darabonként a hóba? Keresse meg’! Az, hogy az androiddal akar viaskodni, elhagyva a stílusjegyeket, olyan piacra téved, ahol nem nyerhet! Ez csak egy pár apróság, de aki nem szelfizésre használja a telefonját, hanem mindent erről intéz, annak az iphon 6s nél, nics tovább! Ugyanis, a többi mind valamit elvett! Ezért amég ez a készülék bírja, biztosan nem váltok!

  2. Bigyo - 2019.01.23. 19:46

    Attila, nekem is az volt es most X-et használok több mint egy éve. Szerintem ennél több nem kell. A 6s nagyon lassu szerintem a mostani oprendszerrel. Az X-en csak jack nincs de nem is kell mert a BeatsX-et hasznalok BT kapcsolattal. Nem akad bele a kabat zipzarjaba illetve futas kozben sem zavaro. Minosegben tokeletes ha mem vagy audiofil.

Szólj hozzá Te is!