Az Apple végleg kinyírja a 3D Touch funkciót a jövőbeli iPhone modelljeiből

HusztiD 2019.01.22. 17:55 iPhone, Kiemelt hírek, Pletykák 1 db 703

0_UXsuQ7__UZQS64YF

Az Apple négy évvel ezelőtt dobta piacra az iPhone 6s modelljeit, melyeknek egyik újdonsága a 3D Touch volt. Ez lényegében egy nyomásérzékeny kijelzőt rejtett magában, s a panel által extra funkciókat hozhattunk ki az alkalmazásainkból: például ha erősen nyomva tartottuk a kamera appot, akkor olyan gyors funkciókat hozott fel, mint a szelfikészítés, videófelvétel, lassított videófelvétel, vagy a fotókészítés.

Korábban nem egy pletyka szólt arról, hogy az Apple a jövőben kinyírhatja a funkciót. Erre remek példa a tavaly ősszel megjelent iPhone Xr, ugyanis ameddig az iPhone Xs modellekben ugyanúgy elérhető volt a nyomásérzékeny kijelző, addig az almások meszelték azt az iPhone Xr-ből. Elviekben a költséghatékonyság volt az egyik indok.

A Wall Street Journal beszámolója viszont kisebb aggódásra ad okot, ugyanis értesüléseik alapján egyáltalán nem váltotta be azt a reményt, melyet az almások fűztek a 3D Touch-hoz. Egyszerűen nem használják annyira az emberek, így jobbnak látják, ha a jövőbeli modellekből is kinyírják, akárcsak az iPhone Xr-ből. Másik fő indok, hogy ezáltal olcsóbb lesz az adott modellek előállítási költsége, így több profitot spórolnak meg a kaliforniaiak.

iphone-xr-haptic-touch

Az iPhone Xr-ben ugyan nincs 3D Touch, de az almások mégis bevezettek egy hasonló funkciót, a Haptic Touch-ot, mely szimulálja annak hatását: itt ugyan nem érzékeli a kijelző, hogy milyen erősen nyomjuk, azonban ha hosszasan nyomva tartjuk ujjunkat, akkor felhozza a többi opciót. Előző példához visszatérve, ugyanúgy kilistázza a lehetőségeket a kamera appnál, csak itt nem kell erősebben nyomva tartani a panelt.

Érdekesség, hogy eddig egyetlen egy iPad modellbe sem integrálta a 3D Touch kijelzőt az Apple, de ezután sem fogja. Ti mit gondoltok? Hiányozni fog a 3D Touch számotokra, vagy bőven elég lesz az iPhone Xr-nél bemutatott Haptic Touch funkció?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.59999

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Geri - 2019.01.22. 23:52

    Nekem ma jott meg az Xr, 7 Plusrol valtottam.
    Az egyetlen hely ahol egy minimalisan hianyolom a 3d touchot az instagramnal van a kepek ‘elohazasaban’. Azon kivul sehol mashol :)

Szólj hozzá Te is!